Gündem ‘Yeşil’ için arama kararı çıkartıldı

‘Yeşil’ için arama kararı çıkartıldı

08.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Albay Çillioğlu’nun ölümünü araştıran Malatya Özel Yetkili Başsavcıvekilliği, ‘Yeşil’ kod adlı Yıldırım ile ‘Bozo’ adlı Geyik’in yakalanması için mahkemeden karar çıkarttı

‘Yeşil’ için arama kararı çıkartıldı

1994’te lojmanında ölü bulunan ve “intihar ettiği” öne sürülen eski Tunceli Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu’nun ölümünü araştıran Malatya Özel Yetkili Başsavcıvekilliği, çarpıcı bir girişimde bulunarak, “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım ile “Bozo” kod adlı Yusuf Geyik’in yakalanması için mahkemeden karar çıkarttı. Savcılık, her iki ismin yakalanması için Adalet Bakanlığı’na uluslararası arama kararı çıkartılması başvurusunda da bulundu. Çillioğlu’nun oğlu Gökhan Çillioğlu, “Babamın cenazesinde, katillerin bu iki isim olduğu bana söylenmişti. Başka isimler de var. Doğru olan yapılıyor” diye konuştu.
Savcılık, bununla yetinmeyerek, JİTEM bağlantılı yapılara karşı mücadele ettiği için öldürüldüğü öne sürülen komutanlar Eşref Bitlis, Bahtiyar Aydın, Rıdvan Özden, Temel Cingöz cinayetlerinin de dosyalarını talep etti.
Ortaya atılan iddialara göre, Çillioğlu, PKK’nın infaz ettiği Doktor Baran kod adlı Müslüm Durgun’a, karakol saldırılarını durdurması için haber gönderdi ve bölgedeki bazı cinayetleri araştırmaya başladı. Bu olaydan kısa süre sonra Çillioğlu, evinde ölü bulundu. Doktor Baran ise 1994’te Ekrem kod adlı yardımcısı Hıdır Sarıkaya tarafından infaz edildi.
Bozo kod adlı Yusuf Geyik Yeşil’in tetikçisi olarak tanınıyor. 80’li yıllarda TİKKO üyesi olan ve dağa çıkan Geyik’in daha sonra “Çerkez Ethem” kod adıyla JİTEM adına çalıştığı öne sürüldü.