Gündem ‘Yeşil yaşıyor’

‘Yeşil yaşıyor’

15.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

Yazar Musa Anter’in 1992’de Diyarbakır’da öldürülmesi ve Orhan Miroğlu’nun yaralanmasına ilişkin davada tanık olarak dinlenen eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın yaşadığını ve kanser hastası olduğunu bildiğini söyledi.

‘Yeşil yaşıyor’

Musa Anter cinayeti ve JİTEM ana davası dosyalarının birleştirilmesi sonrası 18 sanığın yargılandığı davanın görülmesine Ankara 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin, geçen nisan ayında bir televizyon kanalında katıldığı programda ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım, Musa Anter ve binbaşı Cem Ersever’in öldürülmesiyle ilgili sözleri nedeniyle tanık olarak dinlendi.

Haberin Devamı

‘Bir kere gördüm’

Pekin, “Aldığım bilgiler sonucunda Mahmut Yıldırım’ın yaşadığı kanaatine vardım ancak şu an nerede yaşıyor bilmiyorum. Kendisinin hasta olduğuyla ilgili söylediğim sözler doğrudur. Kanser hastası olduğu yönünde bilgiler aldım ancak tedavisinin nerede sürdüğünü bilmiyorum. Kendisi değişik kimlik kullanıyor olabilir ve hatta yüzü değiştirilmiş olabilir” dedi.

Pekin, avukatların, ‘Bu bilgileri kimden aldınız. Mahmut Yıldırım’a tanık koruma prosedürü uygulandı mı?” şeklindeki soruya, “Yaptığım görev gereği isim açıklamak durumunda değilim. Bilgileri çevremdeki insanlardan edindim. Somut bir bilgi değil. Tanık koruma prosedürü uygulandı mı bilmiyorum” diye yanıt verdi. Mahmut Yıldırım’ı 1995’te bir kez gördüğünü söyleyen Pekin, Cem Ersever’i de Yıldırım’ın öldürdüğünü bildiğini kaydetti. Mahkeme heyeti, sanık Mahmut Yıldırım’ın yaşayıp yaşamadığına dair MİT, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve SGK’ya yazı yazılmasına hükmederek, duruşmayı erteledi.