Gündem Yıldırım ve Baransu arasında gerginlik

Yıldırım ve Baransu arasında gerginlik

21.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Futbolda Şike’ soruşturmasına kumpas kurdukları iddiasıyla tutuklanan 15’i tutuklu 108 sanığın yargılanmasına dün İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı Aziz Yıldırım, “Biz Fenerbahçe için ne söz vermişsek yapmaya hazırız. Belki de Yargıtay kararı çıkmadan da karar vereceğiz, artık o noktaya geldik” ifadelerini kullandı

Yıldırım ve  Baransu arasında gerginlik

'Futbolda Şike’ soruşturmasına kumpas kurdukları iddiasıyla başlatılan soruşturmada tutuklanan 15’i tutuklu 108 sanığın yargılanmasına başlandı.

Haberin Devamı

Silivri’de bulunan İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi yanındaki duruşma salonunda görülen ilk duruşmaya, eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ile gazeteci Mehmet Baransu’nun da aralarında bulunduğu sanıklar katıldı. Duruşmada tutuksuz 34 sanık ile tarafların avukatları da hazır bulunurken tam teçhizatlı komandolar duruşma öncesi ve duruşma sırasında salonunun bulunduğu binanın çevresinde kuş uçurtmadı.

‘Dön önüne terbiyesiz’

FETÖ/PDY’nin “Futbolda Şike” soruşturmasına kumpas kurduğu iddiasıyla başlatılan ve 15’i tutuklu 108 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları karşısındaki duruşma salonunda başladı. Davanın ilk duruşmasına kapatılan Samanyolu Yayın Grubu eski Başkanı Hidayet Karaca, eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer, ve gazeteci Mehmet Baransu’nun da aralarında bulunduğu bazı tutuklu sanıkların yanı sıra 35 tutuksuz sanık da katıldı. Duruşmada Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu ve Olgun Peker’in de aralarında bulunduğu bazı şikâyetçi ve mağdurlar ile avukatlar hazır bulundu. Duruşmada tutuklu sanıkların olduğu bölümde oturan Mehmet Baransu ile Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım arasında tartışma çıktı. Baransu’nun kendisine küfür ettiğini ileri süren Yıldırım, Baransu’ya “Dön önüne terbiyesiz” dedi. Bazı müştekilerin de “Herkesin hayatını kararttınız”, “Hainler”, “İdamlıksınız” sözleri üzerine uzayan tartışma nedeniyle müştekiler ile tutuklu sanıkların arasına jandarma ekipleri girerek set oluşturdu.

Haberin Devamı

Duruşmanın öğleden önceki kısmında kimlik tespitleri yapıldı. Öğleden sonraki kısmında ise iddianamenin okunması yapıldı. Mahkeme heyeti iddianamenin okunmasına bugün devam edileceğini belirterek duruşmayı erteledi.

Kuş uçurtmadılar

Dava öncesi ve dava sırasında duruşma salonunun bulunduğu bina tam teçhizatlı komandolar tarafından korundu. Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesine çıkan yollar ağır silahlı komandolar tarafından tutulurken yerleşkeye giriş ve çıkışlarda Jandarma Asayiş Ekipleri araçları tek tek aradı.