Gündem Yılın son gününe güzel bir VEDA

Yılın son gününe güzel bir VEDA

02.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye, 2024’ü coşkuyla karşıladı. Kimileri evlerinde aileleriyle kimileri de yaşadıkları kentlerin meydan ve caddelerinde düzenlenen etkinliklerle şarkılar söyleyerek, dans ederek, 2023’ün son gününe veda etti...

Yılın son gününe güzel bir VEDA

2023 yılını geride bırakıp 2024 yılının başladığı anlar Türkiye genelinde coşkuyla kutlandı. Şehir meydanları, caddeler, sokaklar renkli görüntülere sahne oldu. 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin yıktığı Hatay’da ise sessizlik hakimdi. Türkiye’den yeni yıl manzaraları...

Haberin Devamı

Sokaklarda girdiler

- Ankaralılar yeni yılı, Kızılay Meydanı başta olmak üzere kentin işlek caddelerinde karşıladı. Atlı polislerin kalabalık yerlerde devriye atması vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Kızılay Meydanı ve işlek yerlerde kalabalık oluşturan Ankaralılar, 2024’e eğlenerek “Merhaba” dedi.

- Adana’da bazı vatandaşlar 2024 yılının ilk dakikalarında Uğur Mumcu Meydanı’nda süslenen yılbaşı ağacı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Yeni yıla girmenin heyecanını yaşayan bazı vatandaşlar sokakta davul zurna eşliğinde eğlendi.

- Çeşitli ülkelerin yanı sıra Türkiye’den çok sayıda kişi, yılbaşı için kış turizm merkezlerinden Palandöken Kayak Merkezi’ni tercih etti. Meşaleli kayak ve havai fişek gösterileriyle renklendirilen gecede, vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Haberin Devamı

Yılın son gününe güzel bir VEDA

- Kırklareli’nde ışıklarla süslenen Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, yeni yıl sevincini yaşadı.

- Bursa’da kentin belirli noktalarında vatandaşlar yeni yılı coşkuyla karşılarken, kutlamalar için bir araya gelen bir grup İstiklal Marşı okudu. Gençlerden biri de trafiği durdurup saygı duruşuna geçti.

- Samsun’un Atakum ilçesi Yat Limanı mevkisinde ise vatandaşlar gönüllerince eğlenerek 2024 yılına girdi. Çalınan müzikler eşliğinde dans eden ve şarkılar söyleyen vatandaşlar anın tadını çıkardı.

- Mersin’in Yenişehir ilçesinde, yılbaşı dolayısıyla Büyükşehir Belediyesince “Sokak Partisi” etkinliği düzenlendi.

- Eskişehir’de trafiğe kapalı olan İsmet İnönü Caddesi’nde toplanan 5000 kişi, yeni yıla meşale yakıp, halay çekerek girdi.

- Erzincan’da hava sıcaklığının eksi 2 dereceyi bulduğu yeni yıla dakikalar kala, 2024’e yakılan dev ateşin etrafında davul zurna eşliğinde halaylar çekilerek girildi.

- Van’da yeni yıl kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. 2024’e eğlenerek girmek isteyen vatandaşlardan kimi 5 yıldızlı oteli tercih ederken, kimi vatandaş ise kafe ve restoranları tercih etti.

Yılın son gününe güzel bir VEDA

‘2023’ü unuttursun’

Depremin vurduğu Hatay’ın İskenderun ilçesinde vatandaşlar, 2024 yılının 2023 yılında yaşanan felaketleri unutturması temennisinde bulundu. Depremlerde eşini, kızını ve torunlarını kaybeden Şerdin Erol, “Yeni yıldan umutluyuz” dedi. Yeni yılda mutluluk dileyen Mehmet Çelik ise “Yeni yıl mutluluk yılı olsun. Yeni yıl inşallah daha iyi olacak. Allah’tan bunu bekliyoruz” dedi. Depreme Osmaniye’de yakalanan Kaan Daban ise “2024 yılı öyle güzel bir yıl olsun ki 2023 yılını unutalım” dileğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Yılın son gününe güzel bir VEDA

Yeraltına indiler

- Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde yerli ve yabancı turistlerin yılbaşı kutlamaları için en fazla ilgi gösterdiği mekânlar, volkanik tüfler içerisine oyularak yapılan yeraltı eğlence merkezleri oldu. Bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler, 2024’e eğlence merkezlerinde karşıladı. Yerli ve yabancı turistler, havai fişek gösterileriyle doyasıya eğlendi.

Yılın son gününe güzel bir VEDA

Müzik, dans, renk...

İstanbul, Avrupa Yakası’nda yılbaşını Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde geçirmek isteyenler, saatlerin 00.00’ı göstermesiyle, ıslıklar ve alkışlar eşliğinde kutlama yaptı. Meydana gelenler, sevdiklerine sarılarak yeni yılı karşıladı. Ortaköy Meydanı’nda toplanan vatandaşlar ve turistler, İstanbul Boğazı’nda yapılan havai fişek gösterisiyle yeni yıla “Merhaba” dedi. Yeni yıl, şarkılar söylenerek ve dans edilerek kutlandı. Avcılar, Beylikdüzü ve Esenyurt’ta da havai fişek gösterileri gerçekleştirildi. Nişantaşı’nda da müzikler eşliğinde, meşale yakarak yeni yılı kutlayanlara, vatandaşlar da evlerinin penceresinden ıslık çalıp, alkış tutarak eşlik etti. Anadolu Yakası’nda Kadıköy, Bağdat Caddesi, İskele Meydanı başta olmak üzere merkezi yerlerde bir araya gelen vatandaşlar, 2024’ün gelişini coşkuyla karşıladı. Üsküdar’da yeni yıla sahilde ve Kız Kulesi’nde girenler geri sayım yaptı.