Gündem Yine Türklere ait yerler kundaklandı

Yine Türklere ait yerler kundaklandı

22.04.2008 - 02:15 | Son Güncellenme:

Almanya’da bir Türke ait ev ile yine bir Türke ait dönerci yakıldı. Kundaklamaların Adolf Hitler’in doğum gününde gerçekleşmesi dikkatlerin aşırı sağcılara çevrilmesine neden oldu

Yine Türklere ait yerler kundaklandı

Almanya’nın başkenti Berlin’in Rudow ilçesinde, Türk işadamı Bayram Yıldırım’ın oturduğu ev, önceki gece kimliği belirsiz kişiler tarafından kundaklandı. Brandenburg eyaletinin Blankenfelde-Mahlow kentinde de, bir Türke ait dönerci ateşe verildi.
Berlin polisi, Yıldırım’ın evinin terasına gece yanıcı madde atıldığını ve evin bahçesinde bulunan bir parti çadırının yandığını açıkladı. Bir taksi şoförünün yangını fark ederek Türk aileyi uyandırdığı, Yıldırım’ın yangını tek başına söndürmeyi başardığı bildirildi.
Yıldırım, olayla ilgili açıklamasında, kimliği belirsiz kişilerin, evinin terasına 2 yanıcı madde koyduklarını ve bunlardan bir tanesinin zaman ayarlı fitilinin yanıcı maddeyi patlatarak yangına neden olduğunu, ikinci yanıcı maddenin fitilininse çalışmadığını söyledi.

Hitler’in doğum gününde

Bu olayın yabancı düşmanı bir eylem ve siyasi amaçlı olabileceğini ifade eden Yıldırım, saldırının yapıldığı günün Adolf Hitler’in doğum günü olduğuna, ayrıca aşırı sağcıların Rudow ilçesinde özellikle çok aktif olduğuna dikkati çekti.
Almanya’nın Brandenburg eyaletinin Blankenfelde-Mahlow kentinde de, bir Türk’e ait dönerci ateşe verildi. Polis, ahşap büfenin dış duvarının yanıcı maddeyle ateşe verildiğini, yangının daha sonra büfenin içine de yayıldığını ve maddi hasara yol açtığını belirtti.
Olay sırasında büfenin içinde bulunmayan Türk büfe sahibine haber verildiğini bildiren polis, olayın sebebinin henüz bilinmediğini kaydetti.

Haberin Devamı

Ludwigshafen’de 9 Türk ölmüştü
Almanya’nın Ludwigshafen kentinde 3 Şubat’ta çıkan yangında 9 Türk hayatını kaybetmişti. İki Türk çocuğu yangını çıkaran kundakçıyı gördüklerini iddia ederken, Frankenthal Başsavcısı Lothar Liebig, yangının büyük olasılıkla kundaklama sonucu çıkmadığını düşündüklerini açıklamıştı. Liebig, “Yangın, çocukların iddia ettiği gibi zemin katın koridorunda değil, bodrumdan çıktı. Evin bodrumuna çok sayıda koridor ve kapıdan geçilerek girilebiliyor. Bu da kundaklama seçeneğini ihtimal dışı bırakıyor” demişti. Ludwigshafen’in ardından Almanya’nın çeşitli kentlerinde Türklerin oturduğu binalarda arka arkaya yangınlar çıkmıştı.

Gümülcine’de 2 Türk saldırıya uğradı
Yunanistan’da Batı Trakya’nın Gümülcine kentinde 2 Türk genç, kimlikleri belirlenemeyen 2 kişinin saldırısına uğradı. Türk gençlerden biri ağır yaralandı. Avrupa Batı Trakya Türkleri Federasyonu’ndan (ABTTF) yapılan açıklamaya göre; olay önceki gün saat 03.30 sıralarında meydana geldi. Yaşları 27 ve 24 olan iki Türk genci, bir kafeden çıktıktan sonra park ettikleri araçlarına giderken saldırıya uğradı. Gençlerin para ve cep telefonlarının alınmaması nedeniyle saldırının ırkçı bir girişim olduğu üzerinde duruluyor.