Gündem YKS TYT soru kitapçığı ve cevap anahtarları yayımlandı mı? AYT sınavı saat kaçta başlayacak kaç dakika sürecek, kaç soru olacak?

YKS TYT soru kitapçığı ve cevap anahtarları yayımlandı mı? AYT sınavı saat kaçta başlayacak kaç dakika sürecek, kaç soru olacak?

19.06.2022 - 00:34 | Son Güncellenme:

YKS sınavının ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi bugün saat 10:15'te başladı. 165 dakika süre verilen adaylar Matematik, Türkçe, Coğrafya, Tarih, Felsefe Fizik, Kimya, Biyoloji gibi derslerden kendilerine yöneltilen soruları verilen süre içerisinde yanıtlamaya çalıştı. Sınavın sona ermesinin ardından adaylar TYT sınav soru ve cevapları yayımlandı mı sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki YKS sınav soru ve cevapları ne zaman yayımlanacak?

YKS TYT soru kitapçığı ve cevap anahtarları yayımlandı mı AYT sınavı saat kaçta başlayacak kaç dakika sürecek, kaç soru olacak

YKS sınav soru ve cevapları yayımlandı mı ne zaman yayımlanacak sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Üniversite sınavı YKS sınavının ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün 81 ilde gerçekleştirildi. 10:15'te başlayan sınavda adaylara 120 soru yöneltildi. Türkçe ve Matematik derslerinden 40'a sorunun yanı sıra Tarih, Coğrafya, Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden toplamda 20 soru , Fizik, Kimya, Biyoloji derslerinden de 20 soru olmak üzere toplamda 120 soru yöneltildi. Adaylar 120 soruya 165 dakika içerisinde yanıt vermeye çalıştı. 10:15'te başlayan YKS sınavının ilk oturumu olan TYT sınavı 13:00'te sona erdi.

Haberin Devamı

TYT SINAV SORU VE CEVAPLARI YAYIMLANDI MI?

TYT sınav soru ve cevapları henüz yayımlanmadı. Sınav soru ve cevaplarının yarın gerçekleştirilecek olan iki oturumun ardından adayların erişimine açılması bekleniyor.

AYT VE YDT SINAVLARI SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Alan Yeterlilik Testi (AYT) 19 Haziran Pazar sabahı saat 10:15'te başlayacak ve 180 dakika sürecek. AYT sınavında adaylara Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler 1 bölümünde Türk Dili ve Edebiyatı dersinden 24, Tarih 1 dersinden 10 ve Coğrafya 1 dersinden 6 soru yöneltilecek.

Sosyal Bilimler-2 Testi bölümünde Tarih-2 dersinden 11, Coğrafya-2 dersinden 11, Felsefe Grubu (Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık) derslerinden 12, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (veya ilave Felsefe Grubu soruları) derslerinden 6 soru yöneltilecek. Matematik Testi 40 soru Fen Bilimler Testi alanında Fizik dersinden 14, Kimya dersinden 13, Biyoloji dersinden ise 13 soru yöneltilecek. Adaylar bölümlerine göre Alan Yeterlilik Testinde 80 soruya yanıt verecek.

Haberin Devamı

Yabancı Dil Testi (YDT) sınavı 15:45'te başlayacak. 80 soru için adaylara 120 dakika süre verilecek. YKS'nin tüm oturumları 17:45'te sona ermiş olacak.