Gündem YKS üniversite kayıtları ne zaman? YKS 3. ek yerleştirme olacak mı?

YKS üniversite kayıtları ne zaman? YKS 3. ek yerleştirme olacak mı?

23.10.2021 - 15:55 | Son Güncellenme:

YKS 2. ek yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından 22 Ekim tarihinde açıklandı. Öğrenciler yerleştirme sonuçlarını ÖSYM sonuç görüntüleme sistemi üzerinden kontrol edebiliyor. YKS ek yerleştirme kayıt işlemleri ise 26 Ekim'de başlayacak. Peki, YKS 3. ek yerleştirme olacak mı?

YKS üniversite kayıtları ne zaman YKS 3. ek yerleştirme olacak mı

ÖSYM 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS sonuçlarına göre ek tercih yapan adayların yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Adaylar 'https://sonuc.osym.gov.tr' adresinden T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile yerleştirme sonuçlarını görüntüleyebilecek.

Haberin Devamı

İKİNCİ EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YKS 2. EK YERLEŞTİRME KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS ikinci ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 26 Ekim -01 Kasım 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 26 - 31 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılabilecektir. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır. (Elektronik kayıt hariç üniversitelerdeki kayıt işlemleri, resmi iş günlerinde ve çalışma saatlerinde yapılabilecektir.)

Haberin Devamı

YKS 3. EK YERLEŞTİRME OLACAK MI?

YKS yerleştirme sonuçlarına göre üniversitelerde kalan boş kontenjan durumuna göre 3. ek yerleştirme olup olmayacağı netlik kazanacak. ÖSYM'den henüz 3. ek yerleştirme ile ilgili resmi bir duyuru yapılmadı.