Gündem Yoğurt çorbası tarifi

Yoğurt çorbası tarifi

18.04.2018 - 15:19 | Son Güncellenme:

Yoğurt çorbası tarifi size, kış aylarında içinizi ısıtacak hafif bir tat, özellikle de sıcak günlerin en çok aranan serinletici özelliği ile lezzetli bir tarif seçeneği olacak. Yoğurt çorbası tarifi ile her mevsim sağlıklı ve lezzetli bir başlangıç yapabilirsiniz.

Yoğurt çorbası tarifi

Yoğurt çorbası, lezzeti ve soğuk servisteki ferahlığı ile sıcak yaz mevsimi yemeklerinin vazgeçilmezi olmaya aday. Soğuk günlerde ise sıcak servisle aynı lezzeti tercih edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yoğurt Çorbası Malzemeler:

1,5 su bardağı yoğurt
5 yemek kaşığı pirinç (isteğe göre nohut, yarma vs. bakliyat ekleyebilirsiniz)
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
6 su bardağı su
Tuz
Sos:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
*1 tatlı kaşığı kırmızı biber (isteğe bağlı)

Yoğurt Çorbası Yapılışı:

Öncelikle yoğurt çorbanızda nohut ve yarma da kullanacaksanız, bunları önceden haşlamanız; pirinci de ıslamanız gerekmektedir.6 su bardağı suyu çorba tenceresine koyup, kaynaması için bırakın.
Suyun kaynamasını beklerken bir yandan ayrı bir kapta 1,5 su bardağı yoğurdu hafif sulandırarak iyice çırpın, üzerine 1 yumurta sarısını ve 1 yemek kaşığı unu ekleyip çırpmaya devam edin, topaklanma kalmaması için çırpıcıyla hızlı bir şekilde çırpın. Karışımın içine 1 kepçe sıcak su ekleyerek ılıtın.
Kaynayan suya 5 yemek kaşığı pirinci ve diğer bakliyatları ekleyip iyice yumuşayana kadar kaynatın. Pirinçler yumuşadıktan sonra ayrı kaptaki yapmış olduğunuz yoğurtlu terbiyeyi yavaş yavaş ve karıştırarak tencereye ekleyin. Ara ara karıştırarak kaynamasını bekleyin. Kaynamasına 2-3 dakika kala taze nane ve dilediğiniz kadar tuz serpin. Yoğurt çorbanız servise neredeyse hazır, kaynadıktan sonra ateşten alıp dinlemeye bırakın.
Sıcak servis edecekseniz dilerseniz dinlendikten sonra, soğuk servis edecekseniz ısısı oda sıcaklığına düştükten sonra buzdolabında 1 ya da 2 saat bekleterek servis edebilirsiniz.
Yoğurt çorbası üzeri için; 1 tava içerisinde 1 yemek karışı tereyağı eritin. Eriyen yağın üzerine 1 tatlı kaşığı kuru nane dilerseniz 1 tatlı kaşığı kırmızı biber ekleyin. Hafif kızdırdıktan sonra tabakların üzerine dilediğiniz kadar serpip servis edebilirsiniz.