Gündem Yöneticiler Metris’te

Yöneticiler Metris’te

08.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Futbolda şike soruşturması kapsamında önceki gün adliyeye sevk edilen ve tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen 20 kişiden 15’i, dün sabaha karşı tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderildi

Yöneticiler Metris’te

Dün adliyeye sevk edilen 11 kişiden 8’i ise savcılıktan serbest kalırken, mahkemeye sevk edilen 3 kişi tutuklandı. Soruşturma kapsamında önceki gün saat 09.30’da adliyeye sevk edilen 25 kişiden 5’i savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı. 20 kişi ise saat 20.00’de tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Mahkemeye sevk edilen Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ve Fenerbahçe Kulübü yöneticisi İlhan Ekşioğlu’nun da aralarında bulunduğu 15 kişi örgüt faaliyet kapsamında şike yapmak” ve “rüşvet” suçlarından tutuklanarak dün sabah saatlerinde Metris Cezaevi’ne gönderildi. Mahkemeye sevk edilenlerden Doğan Ercan, Mehmet Şen, Cengiz Demiral ve Erdem Konyar serbest bırakıldı. Mahkeme ayrıca Yavuz Ağırgöl’ün (74) yaş ve sağlık sebebiyle serbest bırakılmasına karar verdi. Giresun’da gözaltına alınan son 11 kişi de dün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 8’i savcılık sorgusu ardından serbest bırakıldı. Selim Kımıl, Giresunspor eski yöneticisi Abdullah Karakuş ve eski futbolcu Abdullah Eker ise sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Böylece tutuklu sayısı 25 oldu.

Haberin Devamı

Sanık yakınları fenalaştı
Tutuklama kararının açıklamasının ardından şüphelilerin yakınları ve taraftarlar gazetecilere saldırdı. Bazı kişilerin, Gülen cemaati aleyhine sloganlar atarak hakimlere küfür ettikleri duyuldu. Bazı şüpheli yakınları sinir krizi ve baygınlık geçirdi.