Gündem YURTKUR’da Kılıç’ın resti müdür değiştirdi

YURTKUR’da Kılıç’ın resti müdür değiştirdi

10.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hasan Albayrak’ın görevden alınmasının altında Bakan Suat Kılıç ile yaşadığı anlaşmazlığın yattığı ve Kılıç’ın Erdoğan’a ‘Ya o ya ben’ resti çektiği öğrenildi

YURTKUR’da Kılıç’ın resti müdür değiştirdi

Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun (YURTKUR) 10 yıldır görevde olan Genel Müdürü Hasan Albayrak’ın görevden alınması ile ilgili kararnamenin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sunulduğu öğrenildi. Kararnamenin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından, halen Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Recep Kaymakcan’ın YURTKUR Genel Müdürü olarak göreve başlaması bekleniyor.
Albayrak’ın görevden alınmasına giden sürecin altında Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile yaşadığı anlaşmazlıkların yattığı ortaya çıktı. Kılıç’ın göreve geldikten sonra Albayrak ile ciddi fikir ayrılıkları yaşadığı, bu nedenle de Albayrak’ın görevden alınması için 3 kez kararname hazırlandığı öğrenildi. Daha önceki 3 kararname Erdoğan’dan dönerken, Kılıç’ın Erdoğan’a “Ya ben, ya o” diyerek rest çektiği yönünde haberler kamuoyuna yansıdı ve bugüne kadar yalanlanmadı. Kılıç’ın restinden sonra Albayrak’ın kararnamesinin yeniden sevk edildiği, kararnamenin Erdoğan tarafından imzalandığı ve Gül’e sunulduğu öğrenildi.
Kılıç’ın, YURTKUR’un başına getireceği isim de belli oldu. Halen Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Recep Kaymakcan, kararnamenin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından, yeni Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü olarak göreve başlayacak. YURTKUR Genel Müdürlüğü görevine önümüzdeki hafta başlaması beklenen Prof. Dr. Kaymakcan’ın, 3 yıl lisede Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yaptığı, halen Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyeliği görevini sürdürdüğü öğrenildi. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamlayan Kaymakcan, din eğitimi alanındaki doktorasını da Leeds Üniversitesi’nde bitirdi. Kaymakcan’ın akademik uzmanlık ve ilgi alanları üniversitenin web sitesinde, “Din psikolojisi, din, bilgi ve kültür sosyolojisi, din eğitimi” olarak belirtildi.