Gündem Yüzde yüz penaltı! Tepki yağınca özür dilediler

Yüzde yüz penaltı! Tepki yağınca özür dilediler

13.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dardanel’in Türkiye-İtalya EURO 2020 maçı öncesi yaptığı “Bu akşam makarnaya koyuyoruz” paylaşımı büyük tepki çekti. Şirket paylaşımı silerken, “Başta kadınlarımız olmak üzere tüm kamuoyundan özür dileriz” açıklaması yaptı

Yüzde yüz penaltı Tepki yağınca özür dilediler

Elif Altın - Su ürünleri konservesi sektöründe faaliyetlerini sürdüren Dardanel Firması’nın, Türkiye-İtalya EURO 2020 maçı öncesi yaptığı “Bu akşam makarnaya koyuyoruz” paylaşımı büyük tepki çekti. Türkiye’nin önceki gün heyecanla beklediği Türkiye İtalya EURO 2020 maçı öncesinde, Dardanel Firması sosyal medya platformu İnstagram’dan ‘Bu akşam makarnaya koyuyoruz’ yazılı ton balıklı makarna fotoğrafı paylaştı. Paylaşıma not olarak ise “EURO 2020 Turnuvasında A Milli Futbol Takımımıza yürekten başarılar dileriz” ifadeleri düşüldü. Ancak sosyal medyada binlerce kişi tepki gösterince firma bu paylaşımı sildi.

Haberin Devamı

 

İNSANA SAYGISIZLIK

Söz konusu paylaşımla ilgili Milliyet’e konuşan Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu başkanı Canan Güllü, “Argo ve eril zihniyeti tekrar meşrulaştırmak adına yapılan bu reklam kampanyasında ajans suçludur. İletişim ajansı suçludur. Bu reklama onay veren marka suçludur. Bu reklamı yapanlar bu ülkede kadın tecavüz sayısından bihaberdirler. Kadın cinayetleri, kanayan yaranın ötesine geçen katliamlardan habersizdirler. Bu reklam ahlaksızlık, hadsizlik ve insan hayatına saygısızlıktır” dedi.

 

EŞİTSİZLİĞİ BESLİYOR

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri Temsilcisi Melek Önder ise, “Yaptıkları cinsiyetçi bir paylaşım. Burada önemli olan insanların böyle şeylere artık tepki veriyor olması ve kabul etmemesi. Bu cinsiyetçi söylemlerin normalleştirilmesi ve meşrulaştırılmasını artık toplum kabul etmiyor. Bu tepkiler üzerine de zaten paylaşımı geri çektiler. Kadınlar bu tarz ayrımcı söylemleri tabi ki kabul etmeyecek. Kadınlar her gün öldürülürken ve şiddet görürken cinsiyetçi söylemler de ayrımcılığı ve eşitsizliği besliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

 

FİRMA ÖZÜR DİLEDİ

Dardanel markasından dün yapılan yazılı açıklamada özür dilenerek, “11 Haziran tarihinde sosyal medya hesaplarımızda yapılan paylaşımdan dolayı, başta kadınlarımız olmak üzere, tüm kamuoyundan özür diliyoruz. Dikkatimizden kaçan ve kurum kültürümüzü hiçbir şekilde yansıtmayan bu paylaşımı hazırlayan kurumlar ile de ilişkilerimizin sonlandırılacağını kamuoyuna saygı ile bildiririz. Kadın çalışanlarımızın emeği ile bugünlere gelmiş bir firma olarak şu andan itibaren, iletişimimiz ve sosyal sorumluluk girişimlerimizde, bu bilinci yerine getirmek için çok daha fazla çalışacağız” denildi.