Gündem ‘Zabıtaları Başkan azmettirdi’

‘Zabıtaları Başkan azmettirdi’

17.09.2008 - 01:08 | Son Güncellenme:

Ankara Keçiören’de içki satışı yaptığı gerekçesiyle dükkanına gelen zabıta görevlileri tarafından dövülen esnaf Metin Şahin, ifadesinde, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ve yardımcısı Fahri Aktaş’ı failleri azmettirmekle suçladı.

‘Zabıtaları Başkan azmettirdi’

Şahin, dün babası Pirfani Şahin ve avukatı Alev Yıldırım ile birlikte adliyeye gelerek, soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Cihan Kısa’ya ifade verdi. Şahin’in ifadesinde şunları söylediği öğrenildi:
“Gempaş isimli büfeyi işletiyorum. Büfenin saat 01.00’e kadar işletme ruhsatı vardır. Olay günü arkadaşım Yusuf Bahadır Torun’la büfenin kapısında oturuyordum. Torun, iki arabanın geldiğini görmüş. ‘Bunlar kalabalıklar bir bak’ dedi. Baktığımda halk arasında belediyede gayri resmi olarak kurulan ve ‘A Takımı’ olarak bilinen zabıtalardan oluşan kalabalık bir grup vardı. Dükkâna 2 kişi geldi. İlk başta Ercan’ın arkadaşı olan Bahri isimli şahıs, omzuma elindeki sopayla vurdu. Sopanın üzerinde çiviler vardı. Çiviyle saldırdığı için üzerimdeki kazak da yırtılmıştı.

‘Seni öldürürüm!’
Tezgâhın arkasına geçtim. 155’i arayıp yardım isteyeceğim sırada içeriye Ercan isimli kişi girdi. Başımın arkasına 3 defa art arda vurdu. Tekrar geri döndü, parmağında yüzük vardı. Yüzükle sol kaşımın üzerine vurdu. Ben ‘Allah rızası için yapmayın, tamam işyerimi kapatıyorum’ dedim. Ercan, ‘Beni ekmeğimden mi edeceksin, şerefsiz’ diye bağırıyordu. Defalarca ‘seni öldürürüm’ diye tehdit etti. Tam ben kapıyı kilitleyecektim, Ercan içeri girdi. ‘Seni öldüreceğim’ diye bağırdı.”

‘Azmettirdiler’
Şahin, ifadesinde, Keçiören Belediye Başkanı Altınok, yardımcısı Aktaş ve diğer görevliler hakkında da şikâyetçi olduğunu tekrarlarken, “Belediye başkanı ve diğer görevliler asıl failleri azmettirmişlerdir. Şikâyetçiyim” dedi.