Gündem 'Zafere götüren bebek' doğdu

'Zafere götüren bebek' doğdu

12.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rus bombalarının hedef aldığı Mariupol'daki hastanede yaralananlar arasındaki Marianna Vişimirskya, dün sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Bebeğe 'zafere götüren kadın' anlamına gelen Veronica adı verildi. Marianna'nın Türkiye'de yaşayan teyzesi yeğeninin Türkiye'ye getirilmesi için yardım istiyor.

Zafere götüren bebek doğdu

Çiğdem Yılmaz - Ukrayna’nın Mariupol kentinde Rus bombalarının hedefi bir çocuk hastanesiydi. Hastanede tedavi gören onlarca kişi yaralanırken, hastane saldırının ardından tamamen kullanılamaz hale geldi. Yaralılardan biri de 28 yaşındaki hamile Marianna Vişimirskya’dı. Genç kadının yüzü gözü kan içindeki fotoğrafı dehşet uyandırmıştı. Marianna Vişimirskya, dün sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Bebeğe ‘zafere götüren kadın’ anlamına gelen Veronica adı verildi. Marianna’nın İzmir’de yaşayan teyzesi Tatiana Lıubchenko, yeğeninin Türkiye’ye getirilmesi için yetkililerden destek istedi. Yeğeninin fotoğrafını sosyal medyadan gören Tatiana Lıubchenko, endişelerini Milliyet aracılığıyla duyurdu.

Haberin Devamı

Lıubchenko, “15 yıldır Türkiye’de yaşıyorum ve eşim de Türk. Ancak ailem Ukrayna’da yaşıyor. Rusya Ukrayna’ya saldırdıktan sonra ilk 5 gün iletişim halinde olabildik daha sonra ise bütün iletişim kesildi. 10 gündür ailemden herhangi bir haber alamıyordum. Sosyal medyada yeğenimin bir fotoğrafını tesadüfen gördüm ve 10 gün sonra ilk defa ailemden birilerinin yaşadığından haberdar oldum. Kaldıkları ve vurulan hastane bizim Mariupol’daki evimize çok yakın bir yer. Ama oraya bile saldırmışlar, ailemin diğer bireylerinin yaşayıp yaşamadığını bile bilmiyorum” diye konuştu.

Zafere götüren bebek doğdu

‘SAĞLIKLA BÜYÜSÜN’

Mariupol’un Rus ablukasının altında olduğunu söyleyen Lıubchenko, “Ailemin yaşadığı Mariupol’un tamamı daha ilk günlerde Rus askerleriyle çevrilmişti. Saldırının ilk başladığı günlerde ablamla konuştuğumuzda, ‘Biz yaşıyoruz. Elektrik ve su sıkıntısı var. Yağmur sularını içiyoruz’ demişti. Elektrik olmadığı için jeneratör kullanıyorlardı. Sonrasında da haber alamadık. Ailemin hayatından endişe ediyorum ama en çok da yeğenim için endişeliyim” diye konuştu. Yeğeninin eşiyle birlikte geçen haziran ayında İstanbul olduğunu söyleyen Lıubchenko: “İstanbul’da ve Bodrum’da hep birlikte tatil yaptık. Eylülde ben ziyaretine gittim. Lütfen buradaki yetkililer sesimi duysun ve Marinna, Türkiye’ye getirilsin. En azından bebeği sağlıklı ortamda büyüsün. Dışişleri Bakanlığı’ndan ve Ukrayna Konsolosluğu’ndan destek istiyoruz. Rusya, ateşkes konusunda da Mariupol’da yeşil koridor açılmasına olumlu bir cevap vermedi. Çaresiz, yaralı bir kadının yanıma getirilmesini istiyorum” dedi.