Gündem Zaman yazarlarına 3’er kez müebbet hapis istemi

Zaman yazarlarına 3’er kez müebbet hapis istemi

12.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, 4 Mart 2016’da kayyuma devredildikten sonra kapatılan Zaman gazetesinin eski yazarlarına yönelik FETÖ/PDY üyeliği suçundan yürütülen soruşturmanın bir kısmını tamamladı.

Zaman yazarlarına 3’er kez müebbet hapis istemi

Cumhuriyet Savcısı İsmet Bozkurt tarafından hazırlanan iddianamede, Şahin Alpay, Ali Bulaç, Mümtazer Türköne, Ahmet T. Alkan, Nuriye Akman, Mustafa Ünal ve Lale Sarıibrahimoğlu’nun aralarında bulunduğu 21’si tutuklu 30 kişi hakkında ‘Darbeye teşebbüs’ suçundan 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve ‘Silahı terör örgütüne üye olmak’ suçundan da 15’er yıla kadar hapis cezası istendi.
‘Gülen talimatları’
Yazarların yazılarında darbe mesajı verdikleri ve hükümeti itibarsızlaştırmaya çalıştıkları iddia edildi.
Örgütün medyadaki en temel faaliyetinin örgüt amacı ve stratejisi doğrultusunda algı operasyonu yapmak olduğu belirtilen iddianamede, “Bu yolla örgüt toplumdaki tepkiselliği yönlendirmekte, kendisine meşruiyet alanı sağlamaya çalışmaktadır” denildi.
Zaman gazetesinin Fetullah Gülen’in fikir ve düşünceleri doğrultusunda yayın yaptığı anlatılan iddianamede, “Zaman gazetesinin eski genel müdürlerinden Nurettin Veren, ‘Zaman gazetesinin sayfa içeriklerinden manşetlerine kadar bütün içeriğinin doğrudan Gülen’in talimatlarıyla belirlendiğini’ 2005’te dile getirerek malumu ilan etmiştir” ifadeleri yer aldı. İddianamede, hakkında yakalama kararı bulunan İhsan Duran Dağı ise ‘firari’ olarak belirtildi.