Gündem ‘Zanlıyı da bir avukat savunacak’

‘Zanlıyı da bir avukat savunacak’

08.07.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cezaevinden yeni tahliye olan Abdullah Türkoğlu, kendisine açılan tazminat davasını geri çekmedikleri için geçen çarşamba günü avukat Servet Bakırtaş’ı İstanbul Bakırköy’de bürosunda öldürdükten sonra kendisine dava açan Öznur Tufan’ı da silahla vurarak öldürmüştü. Bakırtaş dün toprağa verildi.

‘Zanlıyı da bir avukat savunacak’

Saldırının ardından İstanbul Barosu’nun çağrısı üzerine Bakırtaş’ın meslektaşları dün Bakırköy Adliyesi önünde toplandı. Türkiye’nin bütün illerinde aynı anda bildiri okunduğunu söyleyen İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, “Avukat Servet Bakırtaş sadece ve yalnız avukatlık yaptığı için öldürüldü. Avukatı, müvekkiliyle özdeşleştiren sapkın zihniyet, silahtan aldığı güç ile ölüm kustu. Bir mesleğin ölümü göze alarak sürdürülmesi, sürdürenler için ne denli onur vesilesi olsa da bu toplumun bir kesimi için utançtır. Yaslar tutmaktan bıktık” dedi.

Haberin Devamı

‘Müebbet istiyoruz’

Servet Bakırtaş’ın acılı eşi Günsenin Bakırtaş, “Eşim avukat, kızım doktor. Her iki meslekte çok ulvi, her iki meslekte çok değerli. Ülkenin çok iyi yetişmiş insanları bunlar. Onlar bizim geleceğimiz. Her ikisini de katletmek gerçekten çok kötü bir şey. Bu kişi (katil zanlısı) uzun yıllardır avukatlığını yaptığı kişinin karşı tarafı. Daha önce tanıdığı bir müvekkil ama 5 yıl önce olan bir davanın sonucu bu. Yeni bir davanın sonucu değil. Müebbet istiyoruz” dedi.

‘Davanın tarafı değil’

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu da yaptığı açıklamada “Toplumun bilmesi gereken bir şey var. Avukat bir davanın tarafı değildir. Avukat olmazsa savunma olmaz. Şimdi bu meslektaşımızı katleden katil zanlısını da bir avukat savunacak. Böyle bir konumdayız. Bunun kabul edilebilir bir yanı yok” diye konuştu. Öte yandan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Avukat Servet Bakırtaş’ın eşi Gülsenin Bakırtaş’ı telefonla arayarak taziyelerini iletti.

Haberin Devamı

930 bin liralık tazminat davası

Avukat Servet Bakırtaş ve müvekkili Öznur Tufan’ı öldüren Abdullah Türkoğlu sevk edildiği adliyede tutuklandı. Olayın faili Türkoğlu’nun 2014’te aynı pasajda iş yeri bulunan Öznur Tufan’ın yeğeni Burak O. ile kavga ettiği ardından onu yaraladığı için

4 yıl 2 ay cezaevinde kaldığı tespit edildi. Bu olayın ardından Tufan ailesinin Türkoğlu aleyhine 930 bin liralık tazminat davası açtığı öğrenildi. Katil zanlısının ifadesinde, “Cinayet işlemeye dün (çarşamba) sabah karar verdim. Avukat Servet Bakırtaş’ın bürosuna müşteri olarak girdim.Kendimi tanıtıp bana yaptıklarının cezasını çekeceklerini söyledim. Silahımı çıkarak ona doğru ateş açtım. Bu olayın ardından Büyükçekmece’de bulunan spotçular çarsına gittim. Öznur Tufan’ı bir dükkânın içinde gördüm, ateş ettim” dediği öğrenildi.

Cübbesi tabuta sarıldı

Avukat Servet Bakırtaş için Eyüp Sultan Camii’nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi. Törende eşi Günsenin Bakırtaş ve çocukları Ezgi Bakırtaş, Ali Selçuk Meriç, İsmail Baran Meriç taziyeleri kabul etti. Cübbesi tabutuna sarılan avukat, eşi ve çocuklarının gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Bakırtaş’ın naaşı kılınan cenaze namazının ardından Beylikdüzü’ndeki Kavaklı Yeni Mezarlığı’nda toprağa verildi. Öldürülen 71 yaşındaki Öznur Tufan’ın cenazesi de Büyükçekmece Mezarlığı’nda defnedildi.