Gündem Zencefilin faydaları nelerdir ? Zencefil çayı neye iyi gelir?

Zencefilin faydaları nelerdir ? Zencefil çayı neye iyi gelir?

18.04.2018 - 09:16 | Son Güncellenme:

Zencefil, zencefilgiller familyasından bir bitki olup Türkiye’de yetişmez. Bu bitki tropikal iklimlerde yetişir. Zencefilin yapısı kalındır ve yumuşak bir köksapa sahiptir.

Zencefilin faydaları nelerdir  Zencefil çayı neye iyi gelir

ZENCEFİLİN FAYDALARI
Zencefilin faydaları saymakla bitmez. Zencefil hem modern tıpta hem de geleneksel tedavilerde sıkça kullanılan bir bitkidir. İnsan sağlığına çeşitli faydaları olduğu bilinmektedir. Bunların başlıcaları sindirim sorunları, mide bulantıları, balgam ve öksürük olarak gösterilebilir. Zencefil kurutulduğunda baharat olarak mutfaklarınızda da kullanabileceğiniz bir bitkidir. Fakat birçok faydası bulunan bu bitki daha sıklıkla ilaç amaçlı kullanılmaktadır. Zencefili sadece hasta olduğumuzda ya da herhangi bir sağlık sorunuyla karşılaştığımızda kullanmamız gerekmez. Zencefil hastalıklara önlem almak için kullanabilirsiniz. Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliğinden dolayı herhangi bir hastalığa yakalanma riskinizi minimum düzeye indirecektir. İçeriğinde birçok vitamin ve mineral barından bu bitki birçok kültürde tedavi amaçlı kullanılmaktadır. Zencefilin faydaları arasında mikropları yok etme özelliği de vardır çünkü bu bitki antibakteriyel özelliğe sahiptir. Aynı zamanda kolestrol problemi olan insanlar da tüketebilirler çünkü kandaki yağ oranını azaltıp damarlarınızın korunmasını sağlar.

Haberin Devamı

ZENCEFİL ÇAYININ FAYDALARI

Zencefil çayı hiç kuşkusuz soğuk kış günlerinde bolca tüketilmesi gereken bir içecektir. Hem bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir hem de soğuk algınlıklarında öksürüğü ve balgamı söktürme özelliği vardır. Sindirim sorunlarının giderilmesine ve mide bulantılarına iyi gelir. Bu çay, öfke kontrolü sağlamaya çalışan insanlar tarafından da içilebilir özelliktedir. Çünkü zencefilin faydaları arasında rahatlatıcı olması da vardır. Zencefil çayı sinir hücrelerini yenileyerek sakinleşmenize yardımcı olur. Zencefil çayı kanser hücreline karşı savaşır. Özellikle de yumurtalık hücreleri için tehlikeli olan kanser hücrelerine karşı bir savunma yapar. Bu özelliğinden dolayı kanser riskini azaltır.

Haberin Devamı


Zencefil Çayı

1 sarımsak büyüklüğündeki zencefilin kabuğunu ince bir şekilde soyun ve 1 su bardağı su ile 10 dakika kaynatın daha sonra demlenmeye bırakın.
Zencefil ve Limon Çayı
1 diş sarımsak büyüklüğündeki zencefilin kabuğunu ince bir şekilde soyun. Daha sonra yarım limon ve 1 su bardağı su ile kaynatın. Ardından demlenmeye bırakın.
Zencefilin ve zencefil çayının birçok faydası olmakla birlikte bu bitkinin tüketimini doktorunuza danışıp onay alarak yapmalısınız. Çünkü her vücudun farklı semptomları ve alerjik durumları mevcut olabilir.