Gündem Güney Amerika’da karnaval yolculuğu

Güney Amerika’da karnaval yolculuğu

05.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzon’dan Tokyo’ya motosikletle giden İngilizce öğretmeni Alp Saraç, bu kez Güney Amerika’yı keşif için yollarda. Uruguay, Arjantin, Paraguay, Bolivya, Peru, Ekvador, Kolombiya ve Şili’yi gezen Saraç, Rio Karnavalı’na kadar Brezilya’ya gitmeyi planlıyor

Güney Amerika’da karnaval yolculuğu

Dünyanın en gizemli bölgelerinden Güney Amerika, pek çok macera severi kendine çekiyor. Geçen yıl Trabzon’dan Tokyo’ya kadar 16 bin kilometre motosiklet kullanan İngilizce öğretmeni Alp Saraç, ikinci macerası için sıcak kıtayı seçti. Ağustos ayında Uruguay’a giden Trabzonlu Saraç, 200 cc’lik motosikletiyle önce Arjantin’e geçti. Daha sonra rotasını Paraguay’a çeviren Saraç ülkenin en tehlikeli bölgesi El Chaco’da da yoluna tek başına devam etti. Turistleri bekleyen güvenlik sorunlarından hiçbiriyle karşılaşmayan Saraç diğer motosikletli seyyahlarla birlikte çadır kurdu. Zorlu arazi geçişlerinin ardından Bolivya’ya varan öğretmen, yüksek dağlarla çevrili ülkede nefes alma sıkıntısı yaşadı. Salar de Uyuni’yi (Tuz Gölü) gördükten sonra ‘Ölüm Yolu’ olarak adlandırılan yolu kullanarak Peru’ya geçen Saraç, İnka mimarisinin en güzel örneği Machu Picchu Tapınağı’nı gezdi.

Haberin Devamı

Güney Amerika’da karnaval yolculuğu

Son durak Rio

Büyük Okyanus kıyısından Ekvador’a kadar çıkan maceracı, dünyayı iki yarım küreye ayıran Ekvator Çizgisi’ni de gördü. Kolombiya’daki muhteşem doğa manzaralarının ardından motosikletiyle Şili’ye geçen Saraç, başkent Santiago’daki Türk restoranında karşılaştığı sıcak ilgi ile Türkiye hasretini hafifletti. Tekrar Arjantin’e geçerek uzun bir süre ülkeyi gezmeyi planlayan Saraç, son durağının Brezilya’nın Rio de Janeiro kenti olacağını söyledi.

Güney Amerika’da karnaval yolculuğu

Öğretmenliğe devam

Alp Saraç yolculuğuyla ilgili, “Her gün 70-80 kilometre yol yapıyorum. 105 gündür bu kıtadayım. Japonya için yaptığım 16 bin kilometre bana büyük tecrübe olmuştu.

Çin malı motosikletimin arızalarına ve yorgunluğuma rağmen çok mutluyum. Bir Latin köyünde bana açılan köy evi her şeyi unutturuyor. Masmavi göl kenarlarında, yüksek dağ yamaçlarında çadır kuruyorum. Bisiklet tamircileri bile yardımcı oluyor. Dünyayı tanımak, gerçek dostlar edinmek, anı biriktirmek birçok şeyden daha değerli benim için. Mart ayında döndüğümde yine öğretmen olarak hayatımı kazanacağım” dedi.

Haberin Devamı

Güney Amerika’da karnaval yolculuğu

‘İki Teke’nin 6 ayı

Motosiklet camiasında ‘İki Teke’ olarak bilinen Alp Saraç, yaklaşık 6 aylık Güney Amerika seyahati boyunca motosikletiyle 25 bin kilometre yol yapacak. 105 günde 20 bin kilometreye ulaşan Saraç, motosikletli seyahatinin ayrıntılarını ‘www.ikiteke.com’ adresinden paylaşıyor.