Gündem Güneydoğu’da olaylı gece

Güneydoğu’da olaylı gece

09.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hakkari’de gerçekleşen protestoda polis araçları taşlandı. Şırnak’ta ise PKK’ya yakın bir grup yol kesip kimlik kontrolü yaptı. Cizre’nin Kurtuluş Köyü’nde 10 gündür elektrik verilmeyince köylüler Cizre-Şırnak karayolunu ulaşıma kesti.

Güneydoğu’da olaylı gece


Demokratik Bölgeler Partisi Hakkari İl Başkanlığı Yüksekova ilçesinde çıkan olaylarda Rojhat Özdel’in hayatını kaybetmesini protesto amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Açıklamanın ardından dağılmaya başlarken, bazı gruplar Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Anıtı önünde bekleyen zırhlı araçları taşlamaya başladı. Bu sırada polisler, Dicle Haber Ajansı muhabirini gözaltına aldı. Atılan taşlardan biri Doğan Haber Ajansı Hakkari Büro Şefi Behçet Dalmaz’ın başına isabet etti. Göstericiler, gözyaşartıcı gaz ve basınçlı su ile dağıtılırken, Dalmaz’ın kafatasında dört santimetrelik çatlak olduğu tespit edildi.
Şırnak’ın Cizre ilçesinde ise, Eski Belediye Caddesi üzerinde barikat kuran PKK yandaşları yoldan geçen araçları durdurup içindekilere kimlik kontrolü yaptı. Yol kesen PKK yandaşları olaylara müdahale etmek için gelen polislere ses bombası, havai fişek ve molotof kokteyli attı. Polisin gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale ettiği olaylar sırasında bir polis ile bir çocuk atılan molotofkokteyli nedeniyle yaralandı.