İstanbul GÜNGÖREN SPOR KOMPLEKSİ İNŞAATI SÜRÜYOR

GÜNGÖREN SPOR KOMPLEKSİ İNŞAATI SÜRÜYOR

27.08.2014 - 15:07 | Son Güncellenme:

.

GÜNGÖREN SPOR KOMPLEKSİ İNŞAATI SÜRÜYOR

Köyiçi’nde yapımına devam edilen Güngören Spor Kompleksi inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.
İlçe halkını ve gençleri daha çok spor yapmaya teşvik etmek ve sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlamak amacıyla Güngören Belediyesi’nin hazırladığı ve yapımına İstanbul İl Özel İdaresi tarafından başlanılan Güngören Spor Kompleksi inşaatında çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çalışmalar kapsamında futbol sahasının kapalı tribünlerinin yapımında sona doğru yaklaşılırken amatör takımlara da hizmet verecek statta inşaat hızla yükseliyor. 6 bin metrekare alanda yapımı süren ve yaklaşık 5 Milyon TL yatırımla hazır hale getirilmesi planlanan spor kompleksinde çim futbol sahası ve koşu parkurunun yanı sıra voleybol ve basketbol müsabakalarının yapılabileceği spor salonu, yüzme havuzu ve hizmet binaları yer alacak. Otoparkın da yer alacağı spor kompleksi tamamlandığında, 7’den 70’e herkesin faydalanabileceği, ilçe sakinlerinin çağdaş koşullarda, düzenli ve bilinçli spor yapmasına imkân sağlayacak önemli bir eser Güngören’e kazandırılmış olacak.
"SPORDA ÖNEMLİ MESAFELER KAT ETTİK"
Güngören Spor Kompleksi ile ilçe halkının profesyonel bir ortamda spor yapma imkanına sahip olacağını vurgulayan Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman “Göreve geldiğimiz günden bu yana hayata geçirdiğimiz, yürüyüş yolları, spor salonları, parklarda fitness uygulamaları, yüzme havuzları, Güneştepe Spor Parkı gibi projelerle Güngörenlilerin ve özellikle gençlerin sosyal ve sportif hayat kalitesinin yükseltilmesi noktasında önemli mesafeler kat ettik. Ancak sporun gelişmesi, şüphesiz kişilerin aktif olarak spor yapabileceği modern tesislerin varlığına da dayanmakta" dedi.
İlçe halkının, özellikle gençlerin sabırsızlıkla beklediği Güngören’deki spor kompleksinin bir an önce tamamlanması için elimizden gelen gayreti gösterdiklerini belirten Başkan Karaman, "Proje tamamlandığında, hem ilçe sakinlerine hem de amatör kulüplere önemli hizmetler verecek modern bir tesis Güngören’e kazandırılmış olacak. Tabi, bu kompleks Güngören gençliği için de çok büyük önem taşıyor. 6 bin metrekarelik inşaat alanına sahip kompleks, futboldan basketbola, voleyboldan yüzmeye kadar birçok spor branşına ev sahipliği yapacak, gençlerimizin sportif ihtiyaçları karşılanırken, yetenekli sporcuların da yetişmesine katkı sağlayacak. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.