Gündem Güreşçi Serkan Türk, annesini güvene aldıktan sonra yaralılara yardıma gitmiş

Güreşçi Serkan Türk, annesini güvene aldıktan sonra yaralılara yardıma gitmiş

30.06.2016 - 12:34 | Son Güncellenme:

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybeden eski milli güreşçi Serkan Türk'ün ilk patlamadan sonra yanında bulunan annesini güvenli yere aldıktan sonra yaralılara yardıma gittiği ve ikinci patlamada öldüğü ortaya çıktı.

Güreşçi Serkan Türk, annesini güvene aldıktan sonra yaralılara yardıma gitmiş

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybeden eski milli güreşçi 24 yaşındaki Serkan Türk'ün cenazesi, memleketi Samsun'un Çarşamba ilçesine götürüldü. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan enişte Nedim Saraç, Serkan Türk'ün annesiyle, Almanya'dan gelen misafirlerini karşılamak amacıyla Atatürk Havalimanı'na gittiğini söyledi. Türk ve annesinin araçtan indikten sonra dış hatlar terminaline yürüdüklerini belirten Saraç, "Burada teröristler geliyor ve olay gerçekleşiyor. Serkan, annesini olayın uzak bölümünde bırakıp ilk patlamanın olduğu yere yaralılara yardım etmek için gidiyor, ikinci patlamada hayatını kaybediyor" dedi.

Haberin Devamı

HEP ŞEHİT OLMAKTAN BAHSEDİYORDU...

Serkan Türk'ün milli güreşçi olduğuna işaret eden Saraç, "Beden eğitimi bölümünü bitirdi ve öğretmen oldu. Sözleşmeli görev yapıyordu ancak görev süresi bitmiş, atanmayı bekliyordu. Serkan, annesi ve kız kardeşiyle her yaz memleketine geliyordu. Son yıllarda ne zaman sohbet etsek, hep şehit olmaktan bahsediyordu. Okuduğu için askerlik görevini yapamadı ama hep şehit olmak istiyordu" ifadelerini kullandı.

Türk'ün cenazesinin, öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Epçeli Mahallesi'nde 17 yıl önce kaybettiği babasının yanında toprağa verileceği öğrenildi.