Gürkan Uygun

Gürkan Uygun

  • İsim
    : Gürkan
  • Soyad
    : Uygun
  • Mesleği
    : Oyuncu
  • Doğum Tarihi
    : 27.05.1974
    1974-05-27
  • Cinsiyeti
    : Erkek
  • Uyruğu
    : Türkiye

Türk tiyatro, dizi film ve film oyuncusudur.
Lise yıllarında tiyatro ile tanıştı. 1990 yılında amatör tiyatroya başladı. Ardından Dormen Tiyatrosu'unda eğitim aldı. 1996 yılında televizyon dizilerinde rol almaya başladı. Tatlı Kaçıklar, Böyle Mi Olacaktı, Yedi Numara, Deli Yürek, Şapkadan Babam Çıktı adlı dizilerde rol aldı. Kendisi en çok Kurtlar Vadisi dizisindeki Memati rolüyle tanınır. Kurtlar Vadisi Pusu adlı dizide yaklaşık 10 yıl boyunca Memati karakterini canlandırdı. Daha sonra birkaç bölüm için Muhteşem Yüzyıl dizisinde Mimar Sinan karakterini canlandırmıştır. Şu an ise Kaçak dizisinde Serhat Hakeri karakterini canlandırmaktadır.
 
Rol aldığı oyunlar
Testosteron (oyun) : Andrzej Saramonowicz - Oyun Atölyesi - 2013
Atina'lı Timon : William Shakespeare - Oyun Atölyesi - 2006
Yukarıda Biri mi Var : Ray Cooney - Dormen Tiyatrosu - 1998
Bu Filmi Görmüştüm : Bricaire et lasaygues - Dormen Tiyatrosu - 1997
Komik Para : Ray Coony - Dormen Tiyatrosu - 1996
Arapsaçı (oyun) : Georges Feydeau - Dormen Tiyatrosu - 1995
Muhteşem İkili (oyun) : Neil Simon - Dormen Tiyatrosu - 1994
Filmografi
 
Tamammıyız? : Çağan Irmak - 2013(İhsanın Babası)
Çanakkale: Yolun Sonu : Serdar Akar - 2013(Onbaşı Muhsin, keskin nişancı)
Hititya Mangala Çarkı - 2013, 2014
Kurtlar Vadisi Filistin : Zübeyir Şaşmaz - 2011(Memati Baş)
Kurtlar Vadisi Irak : Serdar Akar - 2006(Memati Baş)
Çarpışma : Umut Aral - 2005
Fasulye (film) : Bora Tekay - 1999(Cengiz)
Hoşçakal Yarın : Reis Çelik - 1998
Rol aldığı dizi filmler
 
Kaygısızlar - 1994
Tatlı Kaçıklar - 1995
Son Kumpanya - 1997
Bir Demet Tiyatro
Affet Bizi Hocam - 1998
Böyle Mi Olacaktı - 1998
Yılan Hikayesi - 1999
Yedi Numara - 2000
Aşkım Aşkım - 2001
Deli Yürek - 2002(komiser)
Çiçek Taksi - 2002
Şapkadan Babam Çıktı - 2003
Kurtlar Vadisi - 2003-2005(Memati Baş)
Kurtlar Vadisi Terör - 2007(Memati Baş)
Kurtlar Vadisi Pusu - 2007-2012(Memati Baş)
Halil Ibrahim sofrası- 2010 (kendisi Gürkan Uygun)(konuk oyuncu)
Muhteşem Yüzyıl - 2013 (Mimar Sinan)[2]
Kaçak - 2013(Serhat Hakeri)
Oynadığı Klipler
 
Yıldız Tilbe - Vazgeçtim
Reklam Filmleri
 
Turkcell Shubuo -2003
Belgesel
 
Afife Jale - 1997


Gürkan Uygun biyografisi

Gürkan Uygun kimdir?

Gürkan Uygun 27.05.1974 tarihinde doğmuş olup Oyuncu olarak görev yapmaktadır.

Gürkan Uygun kaç yaşındadır?

Gürkan Uygun 27.05.1974 tarihinde doğmuş olup 40 yaşındadır.

Gürkan Uygun ne iş yapar?

Gürkan Uygun Oyuncu olarak görev yapmaktadır.

Gürkan Uygun nerelidir?

Gürkan Uygun Türkiye vatandaşıdır.

En Çok Konuşulan Haberler
©Copyright 2014 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.