Ekonomi Güven sağlandı iyileşme başladı

Güven sağlandı iyileşme başladı

04.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Türk ekonomisinin yatırımcılar nezdinde sağladığı güvene değinen Akbank Genel Müdürü Binbaşgil, enflasyon, döviz kuru ve cari açık cephesinde iyileşme bekliyor.

Güven sağlandı iyileşme başladı

Akbank, bu yıl finans kuruluşları Euromoney, Global Finance, EMEA Finance ve World Finance’in ardından “The Banker” tarafından da “Türkiye’nin En İyi Bankası” seçildi.

Haberin Devamı

Alınan ödüllerin önemine değinen Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, son dönemde Türkiye’de ekonomi yönetiminin attığı adımların yabancı ve yerli yatırımcılar nezdinde güven yarattığını ifade etti.

İleriye bakıldığında

Türkiye ekonomisinin temel sorunları arasında öne çıkan cari açıkta iyileşme izlendiğine dikkat çeken Binbaşgil, “2018’de yurtiçi ve yurtdışındaki piyasalarda dalgalanmalar yaşandı. Dışarıda Fed faiz artırımı, AB’deki gelişmeler, ticaret anlaşmaları gibi konular gündemdeydi. Ülkemizde de ekonomi başarılı bir dengelenme sürecine girdi” dedi.

“Ülkemiz ekonomisinde yaz aylarında yaşanan dalgalanmalar sırasında ekonomi yönetimimizin attığı başarılı adımlar hem piyasalarda hem de yurtdışındaki yatırımcılar nezdinde güven sağladı” diyen Binbaşgil, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“İleriye baktığımızda, bütçe disiplini ve sıkı para politikasıyla cari açıkta iyileşme, kurda stabilitenin yakalanmasının da yardımıyla enflasyonda olumlu gelişmeler olacaktır.”

Güven sağlandı iyileşme başladı

Teknolojiye yatırım sürecek

Türkiye’nin geleceğine inandıklarını belirten Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, “Ülkemizin refah seviyesinin yükselmesi, ekonomimizin rekabet gücünün artması için teknoloji ve insan kaynağımızla ilgili çalışmalar kritik önem taşıyor. Bu bilinçle ekonomimizi desteklemek ve müşterilerimize en mükemmel bankacılık deneyimini yaşatmak için teknolojimize ve Akbanklılara yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Bankamızın istikrara dayanan finansal gücü, bu yatırımları gerçekleştirmemize de olanak sağlıyor. Bankamızın en önemli değeri olan insan kaynağımızı, stratejik bir rekabet gücü olarak görüyor ve önemsiyoruz” diye kaydetti.

‘En yüksek katkıyı sağladık’

Akbank Genel Müdürü Binbaşgil, önceliklerinin paydaşlarının güvenini korumak olduğunu belirterek, bankanın yükselen grafiğinin yurtdışında da fark edilmesini gurur verici olduğunu belirtti.

Binbaşgil, “Bankacılıktaki öncü konumumuz, uluslararası kuruluşlar tarafından bir kez daha ‘Türkiye’nin En İyi Bankası’ ödülü ile onurlandırıldı. 70. yılında kazandığımız bu başarı bizi çok mutlu etti” dedi.

Haberin Devamı

Milyarlık imza

“Akbank, finansal gücü, istikrar ve güven odaklı bankacılık anlayışı ile Türkiye ekonomisinin önemli yapı taşlarından biridir” diyen Hakan Binbaşgil, şunları kaydetti: “Güçlü likiditemiz, sağlam sermayemiz, aktif kalitemiz, etkin risk yönetimimizle fark yaratıyoruz. Tecrübemizle yetmiş yıldır değer yaratırken en önemli önceliğimiz de paydaşlarımızın güvenini korumak oldu. Eylülde gerçekleştirdiğimiz, Türkiye ekonomisine 980 milyon dolar kaynak sağladığımız sendikasyon işlemimiz de ülkemize ve bankamıza olan güvenin bir göstergesiydi. Bu sendikasyon işlemiyle ekonomimize 4.6 milyar dolar yurtdışı kaynak sağladık ve 2018’de bugüne kadar sendikasyon kredisi yoluyla en yüksek katkıyı sağlayan banka olduk.”

5 kuruluştan ‘en iyi’ banka ödülünü aldı

Akbank, bu yıl finans kuruluşları Euromoney, Global Finance, EMEA Finance ve World Finance’’ten sonra Financial Times’ın bankacılık dergisi The Banker tarafından da “Türkiye’nin En İyi Bankası” seçildi.

5 kuruluş tarafından bu yıl Türkiye’nin “En İyi Banka”sı seçilen Akbank’ın aldığı ödülde finansal performans, yenilikçilik, müşteri odaklılık ve topluma sağlanan fayda gibi kriterler baz alındı. The Banker’ın yaptığı açıklamada Akbank’ın ödüle Türkiye ekonomisine yaptığı katkı ve bankacılık sektöründeki öncü misyonu dolayısıyla layık görüldüğü belirtildi.

Haberin Devamı

Dijitalde ‘küresel’ hedefler

Bütün dünyada iş yapış şekillerinin değiştiği, teknolojik gelişmelerin tüm sektörlerde dönüşümü tetiklediği bir dönemden geçildiğini belirten Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, şunları kaydetti: “Biz de, uzun vadeli bakış açısıyla bankamızı geleceğe hazırlıyoruz. Teknoloji ve dijitalleşmede kaydettiğimiz ilerlemeler, uluslararası kurumlarca örnek olarak gösteriliyor. Sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada bankacılıkta dijital dönüşüme liderlik ediyoruz, standartları belirliyoruz. Teknolojiyle şekillenen ve odağında insan olan yeni şube modelimizle geleceğin bankacılığını bugünden müşterilerimize sunuyoruz. Bu yeni modelimizin hem müşteri memnuniyetine, hem de rakamlara olumlu yansımalarını görmekten de mutluluk duyuyoruz.”

Yazarlar