Ekonomi Güvenli madenciliğin yol haritası çizilecek

Güvenli madenciliğin yol haritası çizilecek

01.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Madencilik sektörünün önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Türkiye Madenciler Derneği (TMD), emniyet konusunun büyük önem arz ettiği madencilikte iş sağlığı ve güvenliğine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Güvenli madenciliğin yol haritası çizilecek

Türkiye Madenciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı M. Atılgan Sökmen, madenlerin toplum yaşamındaki önemine dikkat çekerek, “Günlük yaşamımızda ilaçtan gıdaya, elektronikten binaya kadar her alanda maden kullanırız. Maden uygarlığın temelidir, vazgeçilemez. Maden yoksa gelecek de yoktur” dedi.

Haberin Devamı

Üst düzey temsilciler

Doğası gereği içerdiği riskler nedeniyle bilgi, deneyim ve uzmanlık gerektiren çok tehlikeli risk grubunda yer alan madencilik sektörü için öncelikli konunun iş sağlığı ve güvenliği olduğunu vurgulayan Sökmen, kazaların önlenmesi için çeşitli yasal önlemler alındığını anımsattı.

“Derneğimiz, bu konuda ulusal ve uluslararası deneyim ve birikimlerin paylaşımının sağlanmasına yönelik organizasyonları

önemsiyor” diyen Sökmen, bu amaçla 5 - 6 Aralık 2016 tarihlerinde II. Uluslararası Madenlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı ve Sergisi’nin ikincisini düzenleyeceklerini açıkladı.

Sökmen, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü etkinlikleri çerçevesinde İstanbul Hilton Convention Center’da yapılacak olan bu konferansta, İSG alanında yaşanan sorunlar ve çözüm imkânları ele alınacağını ve “Güvenli Madenciliğin Yol Haritası” çizilmeye çalışılacağını vurguladı.

Haberin Devamı

Sökmen, “Bu ikinci konferansımız, çeşitli ülkelerden konularının üst düzey temsilcilerinin katılımının yanı sıra uluslararası kuruluşlar, mevzuat düzenleyici kurumlar, sivil toplum kuruluşları, yatırımcılar, akademisyenler ve öğrenciler dâhil olmak üzere ilgili bütün kesimlerin bir araya gelmeleri için önemli bir platform oluşturacak” diye konuştu.