Muş Güvenlik Korucuları Yemin Etti

Güvenlik Korucuları Yemin Etti

06.04.2017 - 12:21 | Son Güncellenme:

Muş merkezde görev yapacak güvenlik korucuları, yemin ederek vatan hizmetine başladı.

Güvenlik Korucuları Yemin Etti

İl merkezinde görev yapacak olan 269 güvenlik korucusu için yemin töreni düzenlendi. İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen yemin törenine Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, askeri personel, kamu kurum amirleriyle güvenlik korucuları ve aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, 678 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile emekliliğe sevk edilen güvenlik korucularının yerine alınan korucuların işlemlerinin tamamlandığını, korucuların hazırlayıcı ve zorlu görevi layıkıyla yerine getirdiklerini söyledi. Korucuların ailelerine de seslenen Şahin, "Büyük emek ve fedakârlıklarla büyütüp yetiştirdiğiniz evlatlarınız, karşımızda dimdik durmaktadır. Bu görkemli tabloyu oluşturarak dosta güven, düşmana korku veren sizleri yüksek bir heyecan ve coşku ile selamlayan evlatlarınız, milletimizin gurur kaynağıdır" dedi.
Güvenlik korucularının hak ve adaleti daime rehber edinmeleri gerektiğinin altını çizen Şahin, "Biraz önce sizleri heyecan ile izledik. Şanlı bayrağımız ve namus olarak nitelendirdiğimiz silah üzerine el koyarak, gür sesinizle içtiğiniz andınız, göreviniz boyunca en zor koşullarda bile sizlere yol gösterecektir. İçtiğiniz andı bir an bile unutmayınız. Görevinizi en iyi şekilde yapacağınızdan, kanun ve nizamı, doğruluğu ve dürüstlüğü, hak ve adaleti daima rehber edineceğinizden ve yemininize sadık kalacağınızdan hiç kimsenin şüphesi yoktur. Türkiye Cumhuriyeti, sizlerin sarsılmaz omuzlarında daima yükselecek ve bayrağımız ebediyete kadar dalgalanacaktır. İçtiğiniz andınız, yüce ulusumuza, güvenlik güçlerimize, sizlere ve tüm sevdiklerinize hayırlı olsun. Başınız dik, göğsünüz daima kabarık olsun. Çünkü sizler, mazisi şan ve şerefle dolu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin evlatlarısınız. Görevinizi yerine getirmek için muhtaç olduğunuz kudretin damarlarınızdaki asil kanda mevcut olduğunu asla unutmayınız" şeklinde konuştu.
Teröristlerin fareler gibi köşe bucak kaçtığını dile getiren Vali Seddar Yavuz ise, "Türkiye Cumhuriyet Devletinin bölücü terör örgütüne karşı yürütmüş olduğu mücadele, sizlerin başarıları ve fedakarlıkları sayesinde çok büyük bir olumlu neticeyle sonuçlanmıştır. Bugün Doğu ve Güneydoğu bölgesinde en ücra köşelerde fareler gibi kaçan bu alçak terör örgütü mensuplarını, her yerde kovalıyor ve onların inlerine girmeye devam ediyorsunuz. Sizlerden önceki kuşaklar, korucularımız bu görevi hakkıyla yerine getirdi. İnanıyoruz ki, sizler bu bayrağı daha yükseklere taşıyacak ve kısa zaman içerisinde bu terör örgütünü tamamıyla Türkiye’nin gündeminden çıkaracaksınız. Bu görevi icra ederken, bizim ‘peygamber ocağı’ diye nitelendirdiğimiz askerlerimizle, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımızla omuz omza, birlikte mücadele edecek ve onarın yol göstericiliğinde inşallah zaferden zafere koşacaksınız" ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından 269 güvenlik korucusu yemin ederek görevlerine başladı. Tören, yapılan ikramın ardından sona erdi.

Yazarlar