Gündem Güvenlik önlemlerine rağmen hırsızlık yaptılar

Güvenlik önlemlerine rağmen hırsızlık yaptılar

18.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Güvenlik zafiyeti sebebiyle sık sık gündeme gelen Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na şimdi de hırsızlar dadandı. Kamera görüntüleri inceleniyor

Güvenlik önlemlerine rağmen hırsızlık yaptılar

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın makam odasında şehit edilmesinin ardından güvenlik seviyesi üst düzeye çıkarılmış durumda. Avukatlar ve adliye personeli dahil herkesin içeri girerken didik didik arandığı adliye binasında çalışanların başı ise bu kez hırsızlarla belada.

Haberin Devamı

Cüzdanları çaldılar

Hırsızların ilk olarak hedefi avukatlar oldu. Duruşmalar arasında telaş yaşayan avukatların dalgınlığından faydalanan hırsızlar kameraların görmediği kör noktaları seçtikleri için bugüne dek yakalanamadı. İşi büyütüp adliyedeki odalara girmeye başlayan hırsızların bir sonraki hedefi adliye muhabirlerinin kullandığı basın odası oldu. Hırsızlar 2 kez muhabirlerin cüzdanlarını çaldı.

Bu kez kuruyemişçi

Hırsızların son hedefi ise adliyenin en güvenli noktası kabul edilen, polis merkezinin ve özel güvenlik görevlilerinin en sık olduğu C Kapısı girişindeki kuruyemişçi oldu. Aile Bakanlığı tarafından engelli vatandaşların para kazanması için kurulan stand geçtiğimiz hafta iki kadın hırsız tarafından soyuldu. Mesai saatinde çalışanın yerinde olmadığı bir sırada iki hırsız standa gelerek kasayı boşalttı ve stand çalışanının cep telefonunu çaldı. Kamera görüntülerinin incelenmesinin ardından iki hırsızın fotoğrafları tüm güvenlik birimlerine dağıtıldı.