Ekonomi Güvensiz ürünün şarjı bitti!

Güvensiz ürünün şarjı bitti!

23.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bu yıl 45 bin 102 ürünün denetime tabi tutulduğunu belirterek, “Bu ürünlerin 33 bin 217’sinin teknik mevzuata uygun olduğunu, yaklaşık yüzde 25’lik orana tekabül eden 12 bin ürünün ise teknik mevzuata uygun olmadığını tespit ettik” dedi.

Güvensiz ürünün şarjı bitti

Mustafa Varank, “178 ürün hakkında güvensizlik kararı vererek, bu ürünleri piyasadan topladık. En çok toplatılan ürünler şarj cihazları, kablo, ani su ısıtıcı, saç kurutma makinesi, elektrikli ocak gibi ürünler oldu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sıkı denetim

Bakan Varank, KOSGEB’de Ürün Güvenliği Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, düdüklü tencereden set üstü ocağa, şarj aletinden ütüye, yangın söndürme tüpünden lambaya kadar piyasadan toplatılan güvensiz ürünleri inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı. Bakanlığın 81 ilde 800’den fazla denetçiyle piyasa gözetim ve denetimi yaptığına işaret eden Varank, “Vatandaşımızın sağlığıyla, güvenliğiyle ve cüzdanıyla oynayanları affetmedik, bundan sonra da affetmeyeceğiz” diye konuştu.

Belgesi olmayan ürünleri almamaları konusunda vatandaşlara tavsiyede bulunan Varank, bir sorunla karşılaşılması halinde bakanlıkla irtibata geçilmesini, Alo 130 İhbar ve Şikayet Hattı ya da CİMER üzerinden de kendilerine ulaşılabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Bakan Varank, denetimlerde asansörlerden elektrik-elektroniğe, otomotivden basınçlı ekipmanlara, makinelerden gaz yakan cihazlara kadar 1500’den fazla ürün grubunun teknik düzenlemelere uygun olup olmadığını tespit ettiklerini vurguladı.

‘Türk Malı’ onurumuzdur

Bakan Varank, “Vatandaşlarımız, bakanlığımızca toplatılmasına karar verilen, üzerinde CE işareti taşımayan, kullanma kılavuzu Türkçe olmayan ürünleri satın almasın. Güvensiz ürünlere karşı en büyük denetimci ve gözlemci vatandaşlarımızdır” dedi. Varank, güvensiz olduğu için toplatılan ürünlerin listesine bakanlığın internet sitesinden ulaşılabileceğini vurgulayarak, söz konusu sitenin daha kullanıcı dostu hale getirilmesini istedi.

Varank, “Türk Malı damgası bizim onurumuzdur. Türk malı imajını, tüm paydaşlarımızın katkısıyla güçlendireceğiz, bunun tüm dünyada kalite ve güvenlikle birlikte anılmasını sağlayacağız” dedi.