Cadde Güvercin'e İstanbul Film Festivali'nden iki ödül

Güvercin'e İstanbul Film Festivali'nden iki ödül

19.04.2018 - 14:56 | Son Güncellenme:

Dünya prömiyerini Berlin Film festivalinde yapan ve en iyi ilk film için yarışan, Sofya Film Festivali'nden en iyi yönetmen ödülü ile dönen Güvercin, Uluslararasi Istanbul Film festivali'nde Seyfi Teoman En İyi Ilk Film ve En İyi Özgün Müzik dallarinda iki ödül aldı.

Güvercine İstanbul Film Festivalinden iki ödül

Tamamı Adana’da çekilen ve yönetmenliğini Banu Sıvacı’nın üstlendiği, Dünya prömiyerini Berlin Film festivalinde yapan ve en iyi ilk film için yarışan, Sofya Film Festivali'nden en iyi yönetmen ödülü ile dönen Güvercin, Uluslararasi Istanbul Film festivali'nde Seyfi Teoman En İyi Ilk Film ve En İyi Özgün Müzik dallarinda iki ödül aldı.

Güvercine İstanbul Film Festivalinden iki ödül

Haberin Devamı

FİLMİN KONUSU
Yusuf Adana'nın kenar mahallesinde abisi ve ablasıyla birlikte yasayan bir gençtir. Yaşadıkları evin çatısında, ölen babasından kalan güvercinlerini tutkuyla besler ve eğitir. Maverdi adlı dişi güverciniyle özel bir bağ kurmuştur. Abisi Yusuf'a çalışması ve para kazanması konusunda baskı yapar. Kuşlarından daha farklı bir dünyayı tanımayan Yusuf, çalışma hayatı ve mahallesinin gerçekleriyle yüzleşir. Filmde Kemal Burak Alper (Yusuf), Ruhi Sarı (Halil), Demet Genç (Rümeysa), Evren Erler (Seymen), Mazlum Taşkıran (İrfan) ve Michal Elia Kamal (Gülfem) rol alıyor.