Gündem Güzel sanatlarda kadın egemenliği

Güzel sanatlarda kadın egemenliği

22.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Işık Üniversitesi’nin Güzel Sanatlar Fakültesi’nde kadın egemenliği var. Fakültenin dekan vekili ve beş bölüm başkanı kadınlardan oluşuyor.

Güzel sanatlarda kadın egemenliği

Fakülte Dekan Vekili Prof. Dr. Eva Şarlak, “Önemli olan yöneticilerin kadın ya da erkek olması değil, bilgili ve deneyimli akademisyenleri öğrencilerimizle buluşturmak. Yöneticilerin kadın olması uyum ve birlikte çalışmanın hızını artırıyor” diyor.

Haberin Devamı

Uluslararası uzman

İstanbul Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü mezunu Prof. Dr. Eva Şarlak, 40’dan fazla uluslararası makale ve çalışmada görüşlerine başvurulan bir akademisyen. 19’uncu yüzyıl Bizans uzmanı olan Şarlak, bilirkişi olarak pek çok komisyonda görev almaya devam ediyor. İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Ajansı adına Adalar Müzesi’nin yapımında etkin olan Prof. Şarlak, “Batılılaşan İstanbul’un Rum Mimarları” gibi çalışmalara da imza attı. Yunanistan Selanik Aristoteles Üniversitesi’nin konferans komitesinde görevler alan Şarlak, ABD ve İngiltere’deki çeşitli sanat kurumlarına da üye. Mitoloji ve ikonografi, uygarlık tarihi, Rönesans ve modern sanat, Bizans ve Avrupa ikonografisi gibi dersler veren Şarlak, kendisine bağlı bölümlerdeki yöneticilerle büyük uyum içinde çalışıyor.

Haberin Devamı

Başarı dolu akademik hayatlar

Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Betül Atlı, tekstil ve moda tasarımı eğitimindeki ününün yanı sıra uluslararası plak koleksiyonerliği ile de biliniyor. Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Banu İnanç Uyan Dur, bilgilendirme tasarımı ve afiş alanlarında pek çok ulusal ve uluslararası ödüllere sahip. Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Nalan Büker ise ulusal ve uluslararası yapımlarda 33 yıl süren görsel ve işitsel içerik üretimindeki deneyimlerini üniversite öğrencileriyle paylaşıyor. Görsel Sanatlar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Meriç Hızal da, pek çok heykel sanatçısının hocası. 19 ödül alan Hızal, Antalya Alyazma Anıtı, Beşiktaş Herkese Barış Heykeli gibi 23 yapıtın mimarı. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Serpil Özker, 20 yıllık deneyimini tasarımcı ve uygulamacı kimliğiyle öğrencilere sunuyor.