Adanalı çocukların 'arabada sinema' keyfi
Adanalı çocukların 'arabada sinema' keyfi Adana'nın Yüreğir Belediyesi'nce yoğun talep üzerine eylüle kadar uzatılan 'Arabada Sinema Günleri'nde bu kez çocuklar, film izledi. Aileleriyle birlikte 'Rafadan Tayfa: Dehliz Macerası'nı izleyen çocuklar, keyifli vakit geçirdi.
6.07.2020 Gündem
Antalya'da "Sahilde sinema var" etkinliği başladı
Antalya'da "Sahilde sinema var" etkinliği başladı Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Sahilde Sinema Var" etkinliği başladı. Konyaaltı ilçesindeki Beach Park Varyant Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinliğin ilk gösterimi "Bayi Toplantısı" filmi ile yapıldı.
11.06.2020 Haberler
Nevşehir'de otomobillerle 'açık hava sineması' etkinliği
Nevşehir'de otomobillerle 'açık hava sineması' etkinliği  Nevşehir Belediyesi tarafından yeni tip corona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sinema salonlarına gidemeyen vatandaşlar için açık hava sinema etkinliği düzenlendi. Bekdik Mahallesi'ndeki tır garajında yapılan etkinliğe araçlarıyla gelen vatandaşlara, alanın girişinde belediye görevlilerince mısır ve gazoz dağıtıldı.
17.05.2020 Haberler
UNIQ Açıkhava Film Festivali ile şehre yaz geldi!
UNIQ Açıkhava Film Festivali ile şehre yaz geldi! Bu yıl 5. si düzenlenen Açıkhava Film Festivali 12 Haziran – 15 Eylül arası sinemaseverleri benzersiz filmlerle büyüleyecek.
14.06.2019 Kültür Sanat
Sinemaseverler ve turistler açık hava sinemasında buluştu
Sinemaseverler ve turistler açık hava sinemasında buluştu Mardin'in geleneksel damlarında 13 metrekare Sanat Kolektifi'nde sanatsever ve turistler açık hava sinema filminde bir araya geldi. Mardin’in otantik yüzyıllık damında onlarca kişi 1980’li yıllarda ailelerinden dinledikleri anıların gerçeğini yaşadı. Geçtiğimiz yıl 13 metrekare Sanat Kolektifi'ni kuran 4 kişiden oluşan sanatsever gençler bu sayılarını artırarak farklı bir projeye imza attı. Yeni nesillere unutulmaya yüz tutmuş geleneksel kültürleri aktarmak için Mardin damlarında sinemavizyon gösterimiyle Ortadoğu filmleri izleyicilerle buluşturuldu. Sanatsever arkadaşların bir araya gelmesiyle isimlendirdiği 13 metrekare Sanat Kolektifi tarihi Mardin sokağında yer alan Marangozcular Kahvesi'nin damında vatandaşlara ücretsiz film izleme fırsatı sundu. 13 metrekare kolektifi ve Mardin’deki Marangozlar Kahvesi'nin birlikte organize ettiği açık hava sinemaları her hafta Çarşamba akşamı Mardin damında Ortadoğu filmlerinin sahnelenmesiyle sanatseverlerle buluşuyor. Geçen yıl Mayıs ayında 5 kişi ile başlayan ve şu an Mardin’e gelen yerli ve yabancı turistlerinde dikkatini çeken damda sinema keyfiyle bir yanda yükselen Ulucami minaresi, bir yanda uzayıp giden Mezopotamya ovasına karşı izlenen film adeta büyüledi. Tahta sandalyelerde oturup, nostaljik film izleyen izleyiciler böylesi bir uygulamadan oldukça memnun olduklarını ifade etti. İlk kez filmi izlemeye gelenler yapılan etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek 80’li yılların nostaljisini yaşadıklarını kaydetti.
11.09.2019 Yaşam
Klasik otomobilcilerle açık hava sineması
Klasik otomobilcilerle açık hava sineması “Hababam Sınıfı” filmi, oyuncularının da katılımıyla 11 Haziran Cumartesi akşamı saat 21.00'de Fenerbahçe'deki Dalyan Club'te kurulacak açık hava sinemasında klasik otomobilseverler tarafından izlenecek.
10.06.2016 Kültür Sanat
Akasya Acıbadem'de açık havada sinema keyfi
Akasya Acıbadem'de açık havada sinema keyfi İstanbul’un yeni nesil yaşam merkezi Akasya Acıbadem’de her Cuma açık havada sinema keyfi devam ediyor.
5.08.2015 Kültür Sanat