TBMM yakınlarında silah sesleri
TBMM yakınlarında silah sesleri TBMM yakınında polisin dur ihtarına uymayan bir traktör polisi alarma geçirdi. Alınan bilgiye göre, TBMM Çankaya kapısı yakınında polisin 'dur' ihtarına uymayan bir traktör güvenlik güçlerinin açtığı ateş ile durduruldu. Bölgede polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı. Traktör araçlara çarparak durduruldu.
11.09.2019 Yaşam
Düğün konvoyunda aracın camından sarkıp havaya ateş etti
Düğün konvoyunda aracın camından sarkıp havaya ateş etti KONYA Düğün konvoyunda aracın camından sarkıp havaya ateş etti HDDüğün konvoyunda aracın camından sarkıp havaya ateş etti KONYA'da düğün konvoyunda aracın camından sarkan bir kişi pompalı tüfekle rastgele ateş etti. O anlarda konvoydaki başka bir kişi tarafından cep telefonu kamerasına kaydedilip, sosyal medyada paylaşıldı. Olay, merkez Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Yolu Mobilyacılar alt geçidinde meydana geldi. Düğün konvoyunda hafif ticari araçta bulunan bir kişi camdan sarkıp, oturan bir kişi pompalı tüfekle rastgele havaya ateş etti. O anlarda konvoydaki başka bir kişi tarafından cep telefonu kamerasına kaydedilip, sosyal medyada paylaşıldı. Görüntülerde cama sarkan kişinin 5 kez havaya ateş açtıktan sonra alt geçide girenken ateş etmeyi bırakıp aracın içine girdiği görüldü.
11.09.2019 Yaşam
Köpeklerini görebilmek için dava açtı
Köpeklerini görebilmek için dava açtı İzmir'in Çeşme ilçesinde boşanma davası nedeniyle evden uzaklaşma cezası verilen M.U, bu süreçte eşinin yanında kalan doberman cinsi 4 köpeğini haftanın belirli günlerinde görebilmek için mahkemeden talepte bulundu. İzmir Çeşme'de ikamet eden M.U, 5 yıl önce A.U. ile hayatını birleştirdi. Çift, 3 yıl önce evlerinde doberman cinsi 4 köpek beslemeye başladı. A.U, geçen mart ayında aile birliğinin temelden sarsılmasını gerekçe göstererek Çeşme Asliye Hukuk Mahkemesinde boşanma davası açtı. Mahkeme, M.U. hakkında boşanma davası açıldıktan sonra ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine karşı kanun gereğince 7 ay evden uzaklaştırma kararı verdi. Bu süreçte köpeklerini göremeyen M.U, durumu avukatına bildirdi ve hukuki mücadele başlatma kararı aldı. Bunun üzerine avukatı Ayşe Esra Ünlü Polat, Çeşme Asliye Hukuk Mahkemesine başvurdu. Avukat Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin de evinde 3 köpeğe baktığını, bu nedenle M.U'nun durumuna çok üzüldüğünü söyledi. Türk Medeni Kanunu'nda boşanacak çiftlerle evcil hayvanları arasında şahsi münasebet tesisinin bulunmadığını öne süren Polat, şöyle konuştu: "Müvekkilimin 'Sizin de köpekleriniz var, eşiniz boşanma davası açsa, bir de evden uzaklaştırma kararı aldırsa siz ne yaparsınız' şeklindeki sözünden çok etkilendim. Türk Medeni Kanunu anne, baba ve çocuklar arasındaki şahsi münasebeti düzenliyor. Kanunda çocuklarla ilgili olan 182 ve 323. maddelerden yola çıktım. Yargılama devam ederken mahkemeden belli gün ve saatlerde, nasıl anne ve baba arasında boşanma davası sürerken şahsi münasebet tesisi kuruluyorsa, köpekleriyle de müvekkilim arasında şahsi münasebet tesisinin kurulması talebinde bulundum." Polat, M.U'nun köpeklerine duyduğu özlem nedeniyle kısa sürede 15 kilo verdiğini, sürekli onların fotoğraflarına bakıp gözyaşı döktüğünü dile getirdi. Bu gibi zor süreçlerde kimi zaman evcil hayvanların
11.09.2019 Yaşam
Filinta Mustafa'nın torunu miras davası açtı
Filinta Mustafa'nın torunu miras davası açtı II. Abdülhamit'in askeri komutanlarından "Filinta Mustafa" lakaplı Tophane Müşiri Mustafa Zeki Paşa’nın 4. kuşak torunlarından Gökhan Atasever, Zeki Paşa’nın mal varlığının tespiti için dava açtı. Miras için yaklaşık 3 yıldır hukuk mücadelesini sürdüren Atasever, 70 civarındaki diğer vasilerin kendisine ulaşmalarını istedi.II. Abdülhamit'in askeri komutanlarından Tophane Müşiri Mustafa Zeki Paşa’nın 4. kuşak torunlarından Gökhan Atasever, miras için hukuk mücadelesini sürdürüyor. Yaklaşık 3 yıldır açtığı davaları takip eden Atasever, Zeki Paşa’nın 4. kuşaktan torunu olduğunu tespit ettikten sonra tekere davası (ölen kişinin mal varlığını tespit davası) açtı. Silivri’deki iş yerinde açıklama yapan Atasever, “Tophane Müşiri diye geçen Mustafa Zeki Paşa’nın dördüncü kuşak torunuyum. Şu an veraset işleri ile uğraşıyorum. Verasetlerini aldım, bununla ilgili II. Abdülhamit’ten sonra en büyük dava olduğu söyleniyor, bunun üzerine devam ediyoruz. Tophane Müşiri Mustafa Zeki Paşa kimdir? Namı diğer Filinta Mustafa, hatta TRT 1’de dizisi de çekilmişti, kendi hayat hikayesi anlatıldı. Bununla ilgili bunun davasını sürüyoruz, kıyıda köşede kalmış verasetçisiyiz. Nüfusunda kayıtlıyım, öz torunuyum. Direk verasetlerini aldık, şu an mahkememiz devam ediyor. Tereke davasına geçmiş bulunuyoruz. 120 milyon dolarlık yalı var. Bu yalı ile ilgili de bir çalışmamız sürüyor. Mustafa Zeki Paşa ile ilgili kıyıda, kenarda köşede kalmış varisler varsa bana ulaşmalarını istiyorum. Davayı üç senedir sürdürüyoruz, sonuna gelmiş vaziyetteyiz. Davayı sonuçlandırdığımız zaman bütün varisler ortaya çıkacak, bulmakta zorluk yaşamak istemiyoruz. Mustafa Zeki Paşa’nın varisleri lütfen bize ulaşsınlar” dedi. Hukuk mücadelesine 2015 yılında başladığını belirten Atasever, “Hakkımız olanı istiyoruz. Ölüm hak, miras helaldir” dedi. Atasever, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mustafa Zeki Paşa, namı değer Filinta Mustafa 18 yıl boyunca Tophane Müşirliği yapmış, II. Abdülhamit
11.09.2019 Yaşam
Damat drift yaptı, sağdıcı havaya ateş açtı
Damat drift yaptı, sağdıcı havaya ateş açtı Bursa'da bir damat arabayla drift yaparken, sağdıcıysa silahla havaya ateş açtı. Geçen yıl bir düğünde yaşanan çılgınlığın görüntüsü sosyal medyaya yeni düştü. Nilüfer ilçesinde gelin arabasını süren damat, üstü açık otomobiliyle drift yaparken, arkada oturan, iddialara göre sağdıcı olduğu öğrenilen şahıs ise havaya ateş ediyor. Yanında oturan kadın, cep telefonu ile çektiği o anları sosyal medyada paylaştı. Video tıklanma rekoru kırdı. Çevredeki vatandaşlar bu duruma tepki göstermese de, ön tarafta oturan gelinin bu durumdan memnun olduğu gözlerden kaçmıyor.
11.09.2019 Yaşam
Suriyeli genç Polonyalılara Türk mutfağını tanıtıyor
Suriyeli genç Polonyalılara Türk mutfağını tanıtıyor Suriyeli Kais Jabakji, Varşova'da açtığı Türk restoranıyla Polonyalılara Türk mutfağını tanıtıyor. İçli köfteden, yaprak sarmaya, alinazikten, beyti sarmaya, künefeden kabak tatlısına geniş bir lezzet yelpazesine sahip olan Jabakji'nin restoranına Polonyalılar kadar diğer ülke vatandaşları da yoğun ilgi gösteriyor.Suriyeli Kais Jabakji Polonya'nın başkenti Varşova'da açtığı Anatolia Restoran'la Türk mutfağını Polonyalılara tanıtıyor. Yöresel Türk yemeklerini, geleneksel Türk tatlılarını Polonyalıların hizmetine sunan Jabakji, Halep'ten Varşova'ya uzanan öyküsünü İHA'ya anlattı. Dedesinin yaklaşık 100 yıl önce Gaziantep'ten Halep'e göç ettiğini belirten Kais Jabakji, Türkçe’de soyadlarının Çubukçu olduğunu söyledi. "Türkiye artık bize vatan oldu” Dedesinin daha sonra evlenip çoluk çocuğa karıştığı Halep'in kendilerine vatan olduğunu, kendisinin de burada doğduğunu belirten Jabakji her şeyin 2011’de başlayan Suriye iç savaşıyla değiştiğini ifade etti. “Babamın Halep'te sandalye fabrikası vardı, 2010 yılının sonlarına doğru, savaş başlamadan hemen önce ailece İstanbul'a taşındık” diyen Jabakji, daha sonra anne, baba ve iki ağabeyini İstanbul'da bırakıp tekstil ticaretiyle uğraşmak için Sırbistan'a gittiğini söyledi. 1 yıl Sırbistan'da, 1 yıl da Moskova'da tekstil alanında faaliyet gösterdikten sonra Polonya'nın Lodz şehrine gelip bir süre tekstille uğraştığını ancak savaş dolayısıyla Suriye'ye tekstil ithal ve ihraç etmenin imkansız hale geldiğini söyledi. Bunun üzerine bir süre Türkiye ve Orta Doğu ülkelerinin mutfaklarına özgü gıda ürünleri satan Jabakji, Varşova'da Türk yemekleri servis eden Anatolia Restoranı açmaya giden süreci ise şu sözlerle anlattı: “Ailem halen İstanbul'da, ağabeylerim tekstil işiyle uğraşıyor Savaşın patlak vermesinin ardından hemen hemen tüm akrabalarımız da Halep'ten İstanbul'a göç etti. Artık Türkiye bizler için vatan oldu. Bu durum, Türk restoranı açmaya karar vermemdeki başlıca sebeplerden biri" dedi.
11.09.2019 Haberler
Masum köpeğe gözünü kırpmadan pompalı tüfekle ateş açtı
Masum köpeğe gözünü kırpmadan pompalı tüfekle ateş açtı Kuşadası’nda gözü dönmüş bir kişi sokak köpeğine bayramın birinci günü pompalı tüfekle ateş açtı. Köpek yaralanırken, şikayet üzerine polis iki kişiyi gözaltına aldı. Çevre sakinleri yaşanan vahşeti cep telefonu ile saniye saniye kaydetti. Edinilen bilgiye göre, Kuşadası’na bağlı Yavansu Mahallesi’nde oteller bölgesinde meydana gelen olayda, yanında iki kişi bulunan bir kişi sokak köpeklerinden rahatsız olduğunu belirterek, çevre sakinleriyle tartışmaya başladı. Ardından aracından pompalı tüfeği alan gözü dönmüş kişi, pompalı tüfekle köpeğe iki el ateş açtı. Yaralanan köpek can havliyle kaçarken, çevre sakinleri yaşanan vahşeti cep telefonuyla kaydetti. Polis 2 kişiyi gözaltına aldı Yaşanan olayın ardından çevre sakinleri polisi arayarak şikayette bulundu. Yapılan araştırmada pompalı tüfekle köpeğe ateş açıp yaralayan kişinin 69 yaşındaki Bilgin Ç. İle 39 yaşındaki oğlu Oğuz C.Ç. olduğunu tespit etti. Soruşturma başlatan Kuşadası Emniyet Müdürlüğü ekipleri, iki kişiyi gözaltına aldı.
11.09.2019 Yaşam
Yolun ortasında tartıştığı adama ateş açtı!
Yolun ortasında tartıştığı adama ateş açtı! Yolun ortasında tartıştığı adama ateş açtı!
11.09.2019 İlginç Videolar
E-5'te taksinin kapısını açtı, motosikletli ölümden döndü
E-5'te taksinin kapısını açtı, motosikletli ölümden döndü E-5 otoyolunda taksiden inmek isteyen yolcu, yol ortasında aniden kapıyı açınca motosiklet bariyerlere çarptı. Kaza başka bir motorcu tarafından görüntülendi. Kaza, geçtiğimiz günlerde E-5 karayolunda meydana geldi. Trafiğin sıkışık olduğunu gören ticari taksideki müşteri, E-5'in ortasında inmeye çalıştı. Şahıs kapıyı aniden açınca emniyet şeridinde seyreden motosiklet sürücüsü kapıya çarpmamak için direksiyonu çevirdi ancak bariyerlere çarparak yol ortasına savruldu. Yaşanan kaza bir başka motosiklet sürücüsü tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde motosiklet sürücüsü emniyet şeridinden giderken önünde bulunan taksinin kapısını yolcu aniden açıyor. Motosiklet sürücüsü ise kapıya çarpmamak için hamle yapıyor. Ancak bu sefer de bariyerlere çarpan sürücü, savrularak yola düşüyor. Kapıyı açan adam ve diğer motosiklet sürücüsü ise hemen motosiklet sürücüsünün yardımına koşuyor.
11.09.2019 Yaşam
Otomobil hırsızları böyle yakalandı
Otomobil hırsızları böyle yakalandı Sarıyer'de çalınan bir otomobil jandarma ekipleri tarafından bulundu. Aracı tekrar almak için park ettikleri yere gelen 2 kişi kıskıvrak yakalandı İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Sarıyer'de lüks bir aracın çalındığı ihbarı üzerine çalışma başlattı. Güvenlik kameralarındaki yüzlerce saatlik görüntüyü inceleyen jandarma, aracın Kemerburgaz'da bir caddeye park edildiğini belirledi. Aracın etrafında pusu kuran jandarma zanlıların tekrar gelmesi üzerine operasyon düzenledi. 2 zanlı jandarmayı görünce kaçmaya çalıştı. Havaya ateş açan jandarma zanlıları kıskıvrak yakaladı. Yakalanan K.A. ve B.P. ifadesinde hırsızlık için girdikleri evde masanın üzerindeki anahtarı alarak aracı çaldıklarını itiraf ettiği belirtildi. 2 kişi çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
11.09.2019 Yaşam
Emine Erdoğan Saraybosna'da açılışa katıldı
Emine Erdoğan Saraybosna'da açılışa katıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da yaptırılan Hematoloji Bölümü'nü açtı.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bosna Hersek ziyaretine eşlik eden Emine Erdoğan, başkentteki Saraybosna Üniversitesi Klinik Merkezi (KCUS) Hematoloji Bölümü'nün açılışına katıldı. TİKA tarafından tadilat, tıbbi donanım ve mobilya tefrişatının yapıldığı KCUS Hematoloji Bölümü, Emine Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegovic'in eşi ve KCUS Genel Müdürü Prof. Dr. Sebija İzetbegovic ile TİKA Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birol Çetin'in katıldığı kırmızı kurdele töreninin ardından hizmete açıldı. Emine Erdoğan, törenin ardından Hematoloji Bölümü'nü gezerek Sebija İzetbegovic'den bölümün çalışmaları hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla TİKA tarafından 2017'de yapımına başlanan KCUS Hematoloji Bölümü, 300 hastanın tedavi görmesine olanak sağlayacak. Emine Erdoğan, Bjelave Çocuk Yetiştirme Yurdu'nu da ziyaret etti.
11.09.2019 Haberler
Ev hanımıyken iş yeri sahibi oldu
Ev hanımıyken iş yeri sahibi oldu Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde yaşayan 5 çocuk annesi Mülkiye Aras, devletin açtığı kurslar sayesinde meslek sahibi olup kendi iş yerini açtı. Kurslara katılmadan önce kendi iş yerini açmayı hayal bile edemediğini kaydeden Aras, aile olarak kendi iş yerlerinde çalıştıklarını ve çok mutlu olduğunu belirtti.Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde yaşayan 42 yaşındaki 5 çocuk annesi Mülkiye Aras, ev hanımıyken işyeri sahibi oldu. 11 çocuklu bir ailenin 7 kızından biri olan Aras, ailesi tarafından ‘kız çocukları okula gönderilmez’ denilerek okumasına izin verilmedi. Büyük zorluklar çeken Aras, evlendikten sonra hayatını tümden değişti. Çocuklarını yetiştiren anne Aras, bir taraftan da okumaya ve öğrenmeye olan merakını kaybetmedi. İki yıl önce Bağlar Halk Eğitim Merkezinde verilen kurslara katılan Aras, okuma yazmayı öğrenip ilkokulu dışarıdan bitirdi. Şimdi ortaokulu dışarıdan okuyan Aras, merkezde katıldığı kurslar da bir de meslek sahibi oldu. Meslek sahibi olduktan sonra tekstil atölyesi açan Aras, öğrendiklerini gelini ve kızına da öğretti. Büyük bir mücadele sonrası kurulan atölye sayesinde Aras, şimdi hem aile bütçesine destek oluyor hem de çocuklarına bu mesleği öğretiyor. “40 yaşında okula başladım” Ailede 7 kız kardeş olduklarını ve kız kardeşlerden hiçbirinin okumadığını kaydeden Aras, “Bağlar’da 11 çocuklu bir ailenin kızıyım. Bizim zamanımızda okul okutmuyorlardı, kızlar sürekli evde oturup bir iş yapmasın sadece evlendirelim düşüncesi vardı. Kızlara karşı güzel şeyler düşünmüyorlardı, okul falan kesinlikle yasaktı. 7 kız kardeşiz ama hiçbirimiz okumadık. Ben çok meraklıydım, okumak istiyordum. Böyle kurumların kurulmasıyla bizim kendimiz geliştirmemiz, meslek edinmemiz mümkün oldu. Okul okuyorum şimdi. İlkokulu bitirdim şuan ortaokulu da açıktan okuyorum. 40 yaşında okula başladım. Çok isteyerek yaptım bunu” dedi.
11.09.2019 Haberler
'Bici bici' tezgahları yıkılmasın diye havaya ateş açtılar
'Bici bici' tezgahları yıkılmasın diye havaya ateş açtılar Adana'da zabıta ile 'bici bici' satıcıları arasında çıkan gerginlikte tezgahlarının yıkılmaması için havaya pompalı tüfekle ateş açan 2 kişi gözaltına alındı. Olay, Seyhan Baraj Gölü'nde Amerikan Adası olarak da bilinen Menderes Adası Piknik Alanı'nda meydana geldi. Adana Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, yapılacak çevre düzenlemesi kapsamında çevik kuvvet polislerinin de desteğiyle bici bici tezgahlarını yıkmak için iş makineleriyle adaya girdi. Zabıta görevlileriyle bici bici satıcıları arasında gerginlik yaşandı. Tezgahlarının yıkılmasına karşı çıkan bici bici satıcıları, tezgahlarının bulunduğu yerlere kira ödediklerini, kendilerine yaz sonuna kadar zaman verilmesine rağmen bugün yıkımla karşı karşıya kaldıklarını kaydetti. Tartışma sırasında kalabalık grubun 100 metre ilerisinde havaya pompalı tüfekle ateş açıldı. Tüfekle havaya ateş açtığı düşünülen 2 kişi polis tarafından yakalanırken, tüfeğe el konuldu. Kalabalık grupla müzakere eden Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Bayram Kadir Tüylü, "Ben buraya devlet olarak geldim. Siz beni pompalı tüfekle karşılarsanız benim maytap atacak halim yok" diyerek havaya ateş açılmasına tepki gösterdi. Tüylü, yıkımın ardından haksızlık yaşanmayacağına vurgu yaparak, herkesin tezgahının bulunduğu alan yeniden kendisinin olacağının sözünü verdi. Bu sırada bir bici bici satıcısı da yırtık ayakkabısını göstererek, daha fazla mağdur edilmemeleri gerektiğini söyledi. Anlaşmanın sağlanmasının ardından bici bici satıcılarına alanı boşaltmaları için salı gününe kadar zaman verildi.
11.09.2019 Yaşam
Hailey Baldwin dişiyle şişe kapağı açtı
Hailey Baldwin dişiyle şişe kapağı açtı ABD'li model Hailey Baldwin, katıldığı televizyon programında dişleriyle şişe kapağı açarak herkesi şaşırttı.Hailey Baldwin, önceki gün 'The Tonight Show' programına konuk oldu. Programın sunucusu Jimmy Fallon ile sohbet ederken ilginç bir kabiliyetinden bahseden 21 yaşındaki model, iki şişeyi dişleriyle açtı. "Bunu evde denemeyin" diyen ABD'li güzel, ilginç yeteneğini nasıl keşfettiğini şöyle anlattı: "Bahamalar'da bir çekimdeydim. Teknedeydik ve şişe açacağımız yoktu. Yanımdaki insanların keyfinin kaçmasını istemedim ve şişeyi dişimle açmayı denedim. Böyle havalı bir şeyi yapabildiğimi fark edince bir oturuşta 16 şişeyi açtım!" Baldwin'in bu itirafı herkesi şaşırtırken, sunucu Jimmy Fallon "Sen tanıdığım en havalı kişisin" dedi. (Sabah)
11.09.2019 Magazin
Ailesine korku dolu anlar yaşattı
Ailesine korku dolu anlar yaşattı Sakarya'nın Erenler ilçesinde, evde uyuyakalan genç kız, evlerine giremeyen ailesine korku dolu anlar yaşattı. Kızlarının başına bir iş geldiğini zanneden anne, gözyaşlarına boğuldu.Olay, saat 01.00 sıralarında Bağlar Mahallesi 7009. Sokak üzerinde bir ikametin 3. katında meydana geldi. Evde kiracı olarak bulunan Eyüp S., saat 00.30 sıralarında 20 yaşındaki kızı Büşra S.'yi evde bırakıp oğlunu da yanına alarak eşini işten almaya gitti. Kısa bir süre sonra eve döndüklerinde zili defalarca çalmalarına rağmen kapının açılmaması üzerine korkuya kapılan aile, anahtarlarıyla kapıyı açmayı denedi. Dairenin iç tarafından da anahtar takılı olması nedeniyle başarılı olamayan baba Eyüp S., itfaiyeden yardım istedi. Olay yerine gelen Sakarya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, sokakta yoğun şekilde bulunan elektrik tellerinden dolayı itfaiye aracının merdivenini açamadı. Bunun üzerine bir itfaiye eri, dairenin anahtarını babadan alarak aile ve polis nezaretinde kapıyı tekrar açmayı denedi. Birkaç denemeden sonra kapının açılmasıyla yaklaşık 1 saat boyunca kapının açılmasını bekleyen, bir yandan zili çalıp bir yandan da kızlarını telefonla arayan aile, itfaiyenin çalışması sonucu evlerine girebildi. Kızına kavuşan anne gözyaşlarına boğulurken, Eyüp S. "Kızım bu nasıl uyumak" diyerek kızına tepki gösterdi. Kızının böbrek hastası olduğunu belirten Eyüp S., "Tedavisi İstanbul'da yapılıyor. Bazen ilaç aldığını unutarak iki defa ilaç içiyor. Bu yüzden daha önce iki kez midesini yıkatmıştık. Evden çıktığımız daha yarım saat olmadan geri döndük. Defalarca zili çaldık, telefonla aradık. Kapıyı açmayınca yine ilaç yüzünden başına bir şey geldiğini zannettik. Buraya taşındığımız 4 ay oldu. Çilingir adresi veya telefonu bilmiyorum. Bu nedenle itfaiyeden yardım istedim. İtfaiye görevlilerine teşekkür ediyorum, bizi kızımıza kavuşturdular" dedi. Kızlarını ailesiyle kavuşturan itfaiye görevlileri olay yerinden ayrıldı.
11.09.2019 Yaşam
Polis merkezi önündeki kavga cep telefonu kamerasında
Polis merkezi önündeki kavga cep telefonu kamerasında Zonguldak'ta polis merkezi önünde iki grup arasında kavga çıktı. Havaya ateş açan polis, tarafları güçlükle ayırdı. Kent merkezinde aralarında husumet bulunan iki grup kavga etti. Polis ekipleri tarafları Soğuksu Polis Merkezi'ne götürdü. Karakol önünde toplanan iki tarafın yakınları da kavga etmeye başladı. Polis, kaldırımdan söktükleri taş ve dubaları birbirine fırlatan tarafları ayırmakta güçlük çekti. Karakol önüne takviye ekipler istendi. Biber gazıyla müdahale eden polis, havaya ateş açarak tarafları ayırdı. Polis merkezi önündeki kavga anı cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde tarafların birbirine saldırdığı ve polisin ayırmaya çalıştığı görüldü.
11.09.2019 Yaşam
Alkollü sürücü, belediye otobüsüne ateş edip şoförünü darp etti
Alkollü sürücü, belediye otobüsüne ateş edip şoförünü darp etti Konya’da alkollü sürücü kendisine trafikte yol vermediği iddiasıyla durdurduğu belediye otobüs şoförünü darp etti. Camlarını kırdığı otobüse silahıyla ateş eden alkollü sürücü polise zor anlar yaşattı. Olay, saat 03.30 sıralarında merkez Meram ilçesi Alpaslan Mahallesi Karaman Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, merkez Meram ilçesi Karaman Caddesinde Faruk Y. (45) idaresindeki 42 ELC 95 plakalı Konya Büyükşehir Belediyesine ait otobüs seyir halinde olduğu sırada Muhammet Mustafa Gümüş idaresindeki 42 BP 969 plakalı kamyonet otobüsü bir süre takip etti. Şoförü darp edip otobüse ateş etti Öfkeli sürücü takip ettiği otobüsün önünde kamyonetiyle tehlikeli hareketler yaparak yolu kesip otobüsü durdurdu. Otobüs sürücüsünün camları ve kapıyı açmaması üzerine alkollü sürücü camları kırarak otobüsün içine girdi. Sürücüyü darp eden Muhammed Mustafa Gümüş sürücünün polise ihbarda bulunmaması için cep telefonunu da kırdı. Otobüse 4 el ateş eden şahıs, vatandaşların ihbarıyla olay yerine gelen polis tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı. Olayın şokunu yaşayan otobüs şoförü Faruk Y. “Ben bu arkadaşı ileride geçtim sonra bu lambadan tekrar kalktık önüme aniden durdu. İndi hatta beni şurada sıkıştırdı sonra geldi tabancayı çıkarttı sıktı. Koşarak geldi üstümü başımı yırttı. Gömleğimi yırttı, telefonumu parçaladı. Yani beni darp etti. Şuurum kayboldu titremekteyim” şeklinde olayı anlattı. Öte yandan Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sağlık raporu alınmak üzere götürülen alkollü sürücü Muhammet Mustafa Gümüş, kendisini görüntüleyen gazetecilere küfür ederek saldırdı. Polise zor anlar yaşatan şahıs ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
11.09.2019 Yaşam
'Yapamazsın' dediler, Türkiye'de bir ilki başardı
'Yapamazsın' dediler, Türkiye'de bir ilki başardı Sivas'ta yaşayan 4 çocuk annesi Kübra Korkmaz evlerde düzenlenen altın günlerini devletten aldığı destekle açtığı işletmeye taşıdı. Açtığı 'Gün Evi' ile Türkiye'de ilk olan Korkmaz 'yapamazsın' diyenlere inat hayalinin peşinden koştu. Hayatını ev hanımı olarak sürdüren 35 yaşındaki Kübra Korkmaz çocukları okula başladıktan sonra çalışmaya karar verdi. Bunun için internetten araştırma yapan Korkmaz farklı arayışlar içerisine girdi. Girişimcilik kursuna katılan Korkmaz kursu başarıyla tamamladıktan sonra evde yapılan altın günlerinin dışarıda yapılması için bir mekan açmaya kadar verdi. Arkadaşlarının 'yapamazsın, edemezsin' uyarılarına rağmen Korkmaz hayalinin peşinden koşarak Eğri Köprü Mahallesi'nde 'Gün Evi' adı altında işletme açtı. Başarılı girişimci Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan işletmeni patentini de aldı. Türkiye'de ilk 15 yıllık hayalini gerçekleştirdiğini söyleyen Kübra Korkmaz,"Çocuklarımın olması, büyümesi ve okul dönemleri olduğu için hep hayalimi erteledim. Çocuklarım okula başlayınca hayalimin peşinden koşmam gerektiğini düşündüm. Bu düşüncemi paylaştığımda da beni yadırgadılar. Olmaz, tercih edilmez, 'iş yapamazsın' diye tepkiler aldım ama hayalimin peşinden koşmam gerektiğini o zaman anladım. İnternetten araştırdığımda Sivas'ta ve Türkiye'de ilk olacağımı ve bunu kesin yapmam gerektiğini kendi kendime iddia ettim. Şuanda Türkiye'de ilk biziz, patenti bize aittir. Marka tescilini almış bulunuyoruz."dedi. "Eşim ilk önce kabul etmedi" Kadınların birebir kendilerine ait bir ortamın olmadığını ifade eden Korkmaz,"Kadınlar artık günlerini evde değil. Dışarıda arkadaşlarıyla restoranlarda yaptıkları için rahat olamıyorlar. Ben de burada ikramlıklarının hazırlandığı, masalarının kurulduğu, onlara sadece eğlencenin kaldığı bir mekan yaptım. Tabi bu lezzetlerden erkekler ve aileler mahrum etmemek için sıcak satışımızın yapıldığı bir mekAn olarak satışa da açtık. Eşim öncelikli böyle bir şey olmaz. Piyasada restora
11.09.2019 Haberler
Otomobilin kapısını açıp içeri giren köpek gülme krizine soktu
Otomobilin kapısını açıp içeri giren köpek gülme krizine soktu Otomobilin kapısını açıp içeri giren köpek gülme krizine soktu
11.09.2019 Nevidyo
Erik ağacı Şubat ayının ortasında çiçek açtı
Erik ağacı Şubat ayının ortasında çiçek açtı Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde son günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle erik ağacı çiçek açtı. Alaplı ilçesindeki bahçesinde bulunan erik ağacı Şubat ayında çiçek açan Halil Yavuz, şaşkınlığını dile getirdi. Yavuz, "Büyük Tekke köyünde şu anda erik ağaçları mevsim olmamasına rağmen açmışlardır. Açmasının ana nedeni genelde bizim bu bölgede zaman zaman hava iklim şartları bu şekilde birkaç senede bir yapmaktadır. Bu sene de genel hava lodos gittiğinden ve hava soğumadığından erken bir şekilde çiçek açmışlardır. Açılan bu çiçekler maalesef önümüzdeki günlerde tomurcuklar olsa bile hava soğuyacağından, önümüzde Mart ayı vardır. Bu Mart ayında soğuk ve Nisan ayındaki soğuklar bu çiçeklerin meyveye dönüştürmesini engellemektedir. Bundan evvel senelerdeki tecrübeme dayalı olarak Mart'ın 15-20 tarihlerinde açan çiçeklerin meyveye dönüştüğünü gördük. O tarihten önce açan çiçeklerde hiçbir zaman erik olmadı. Benim tecrübelerim 40 yıllık ziraat işiyle uğraşan kişi olarak böyle bir manzara ile karşı karşıyayız. Şu an yavaş yavaş da fındık bahçeleri uyanmaya başlamıştır. Bu uyanma ileriye dönük sağlıklı bir uyanma değildir" diye konuştu. Bu mevsimde erik ağacının çiçek açtığını hiç görmediğini ifade eden Yavuz, "İlk önce evdekilere söyledim, bana inanmadılar ama gelip burada çiçekleri görüp bana inandılar, çok şaşırdılar" dedi.
11.09.2019 Yaşam
Dalgıçlar deniz dibinde "Mehmetçik" pankartı açtı
Dalgıçlar deniz dibinde "Mehmetçik" pankartı açtı “Denize En Çok Mavi Yakışır” Deniz Dibi Temizlik Çalışmaları kapsamında Sevgililer Günü’nde dalış yapan Bodrum Belediyesi Dalış Ekibi, sualtında Başkan Mehmet Kocadon imzalı “Vatanımız Canımız Mehmetçik Sevdamız” yazılı pankart açtı. Bu yıl dördüncü kez düzenlenen Bodrum Belediyesi’nin “Denize en çok MAVİ yakışır” sloganıyla geleneksel olarak gerçekleştirdiği deniz dibi temizlik çalışmaları Gümbet’te devam etti. 14 Şubat 2018 Çarşamba günü Gümbet iskelesinde gerçekleşen çalışmalarda Bodrum Belediyesi Dalış Ekibinde görevli dalgıçlar, iskelenin etrafını baştan sona dolaşarak deniz dibini atıklardan arındırdı. Yaklaşık 1,5 saat süren deniz dibi temizliği sırasında denizden çıkarılan alışveriş arabası, meyve sıkacağı ve araç lastikleri görenleri şaşırttı. Denizden metal 133, plastik 47, cam 180, teneke kutu 19, lastik 159, tekstil 64, elektronik 3 ve diğer kapsamda değerlendirilen 10 kg atık olmak üzere toplam 615 kg atık çıkarıldı. Çalışmalar ve günün önemi hakkında değerlendirmede bulunan dalgıçlardan Öner Karaçiçek “Bodrum Belediye Başkanımız Mehmet Kocadon’un imzasıyla sualtında pankart açtık ve bunu da Afrin’de görev yapan Mehmetçiklerimize adadık. Onlara kolaylıklar diliyoruz. Allah yardımcıları olsun. Şehit vermeden inşallah bu operasyon tamamlanır, biter. Şehit olan askerlerimizin mekanı cennet olsun, Allah rahmet eylesin. Sevdiklerine, ailelerine sabırlar diliyoruz” dedi. 21 Şubat 2018 Çarşamba günü Bitez’de devam edecek olan deniz dibi temizliği ardından Ortakent, Akyarlar, Turgutreis, Kadıkalesi, Gümüşlük, Yalıkavak, Gündoğan, Küçükbük, Gölköy, Türkbükü, Torba ve son olarak Bodrum merkez olmak üzere toplam 19 noktada gerçekleştirilecek.
11.09.2019 İlginç Videolar
Beyoğlu’nda imam evsizlere camiyi açtı
Beyoğlu’nda imam evsizlere camiyi açtı Beyoğlu Gümüşsuyu’nda Selimi Hatun Camii'nin imamı Osman Gökrem, caminin abdesthanesini yıkanabilmeleri için evsizlere açtı. Duvara astığı yazıyla isteyenlerin duş alabileceğini belirten imam Gökrem, “3 yaşımdayken babamı kaybettim. Kimsesizlere böyle bir şekilde yardım etmek hep hayalimdeydi. Yaklaşık 2 yıl önce buraya bir termosifon taktırdım, şampuan ve sabun koyuyorum. Kendilerine de noksanı varsa üst taraf evimdir zilime basın dedim" dedi. Beyoğlu Gümüşsuyu’nda Selimi Hatun Camii'nin 15 yıllık imamı Osman Gökrem, abdesthane bölümüne “Kardeşim, Sokakta kalıyorsan, temizliğe ihtiyacın var ise cumartesi ve pazar günleri namaz vakitleri dışında kapıyı içeriden kitle, sıcak su var, kova, içinde sabun ve tas var... Banyonu yapabilirsin... Sana sokak insanı, şarapçı, tinerci vs. denilebilir ama bütün bunların sebebi biziz, hakkınızı helal edin” yazılı bir kağıt yerleştirdi. İmam Gökrem, yaklaşık 2 sene önce duş almak isteyen evsizler imkan sağlamak için abdesthaneye şofben bağlattı. Evli ve 3 çocuk babası olan imam Gökrem, günde 3-4 kişinin temizlenmesi için böyle bir şey düşündüğünü belirterek, sokakta yaşayanların yanı sıra evinde şofbeni bozulmuş vatandaşlar için de böyle bir imkan sağlamak istediğini söyledi. “Elimizi taşın altına koymamız lazım” İmam Osman Gökrem, “3 yaşımdayken babamı kaybettim. Kimsesizlere böyle bir şekilde yardım etmek hep hayalimdeydi. Özellikle İstanbul’a geldikten sonra sokak çocuklarına, şarapçılara karşı ne yerler, ne içerler, nasıl temizlenir diye üzülmüşümdür. Bununla ilgili birçok anım var. Tinerci diyerek ötelemeyin, uzaklaştırmayın. Ben onların çoğuyla muhabbet ettim. Birçok göz yaşartıcı anıları ve ıstırapları var. Gördükleri de birçok zalimlikler var. Bir kimse sokakta kaldıysa, tinerci olduysa, onları sahipsiz bırakan anne ve babalar mesuldür. Hepimiz mesulüz. Her şeyi de devletten beklememek lazım. Bu çorbada benim tuzum ne olabilir diye düşündüm” şeklinde konuştu.
11.09.2019 Yaşam
Muğla'da badem ağaçları çiçek açtı
Muğla'da badem ağaçları çiçek açtı MUĞLA'nın Datça ilçesinde şubat ayında bahar mevsimi yaşanınca, kentteki badem ağaçları bu yıl da beyaz çiçeklerini açmaya başladı. Datça'da şubat ayında, bahar havası yaşanıyor. Hava sıcaklıkları 18 dereceye kadar yükselirken, badem ağaçları çiçek açmaya başladı. Doğa, rengarenk çiçeklerle adeta gelin gibi süslendi. Kış ortasında kar altında kalan bölgelere nazire yapan badem ağaçları, çiçeklerini açıp baharın beyazına büründü. Kente yeni taşınan 51 yaşındaki Elif Lavas, Datça'ya geleli yaklaşık 6 ay oldu. Önceleri yazlıkçı olarak gelip gidiyordum. Fakat zaman içerisinde Datça, bir başka yüzünü gösterdi. Burada kış ve ilkbaharı birlikte yaşıyoruz. Anladım ki, yaz ayları kadar Datça'nın kışları da görülmeye değermiş. Bugün üç arkadaş bisiklet turuna çıkıp, badem çiçeklerini yakından görmek istedik. Badem ağaçları bizi hayal kırıklığına uğratmadı. Bembeyaz çiçekleri ile bizi karşıladı. Bura olmaktan dolayı çok mutluyum diye konuştu.
11.09.2019 Yaşam
Ahıska Türk'ü çift, iş yeri sahibi oldu
Ahıska Türk'ü çift, iş yeri sahibi oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleştirilen Ahıskalı çift, KOSGEB'den aldığı 50 bin lira hibeyle restoran açtı.Ahlat Kaymakamlığı Proje Birimince hazırlanan "Ahıska Sofrası" projesi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığınca (KOSGEB) kabul edildi. Ahıskalı Yasin ve Sevilay Tayfur çifti, projenin kabul edilmesinin ardından açtıkları iş yerinde, halkı Ahıska, Özbekistan, Ukrayna ve Rusya'nın yemek kültürüyle tanıştırdı. Kaymakamlık ve belediyenin sunduğu desteklerle iş yerini açan Tayfur çiftinin yaptıkları yemeklere yöre halkı ilgi gösteriyor. Üç çocuk annesi Sevilay Tayfur, AA muhabirine, 1,5 yıl önce Ahlat'ta geldiklerini, ardından Türk vatandaşlığına geçtiklerini söyledi. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansınca (DAKA) Ahıskalı Türkler için açılan girişimcilik kursuna katıldığını anlatan Tayfur, şöyle konuştu: "Daha sonra proje kapsamında KOSGEB'den 50 bin lira hibe aldık ve restoranımızı açtık. İlçe halkı yemeklerimizi beğeniyor. İş yerimizde her türlü yemek var. Burada Özbek pilavı, Ahıska mantısı, hinkal, haçapuri, mercimek ile Ukrayna'nın borç çorbalarını yapıyoruz. Borç çorbası Ukranya'da meşhurdur. İşimiz iyi giderse burayı büyütmeyi ve istihdama katkı sunmayı planlıyoruz. İş yerinde şu anda 3 kişiyle çalışıyoruz." Sürgün nedeniyle 27 yıl Ukrayna'da yaşadığını ve liseyi orada okuduğunu aktaran Tayfur, "2016 yılında buraya yerleştik. Şu anda çok şükür evimiz var. İş yerimizi de açtık. İnşallah daha da iyi olacağız. Ahıskalılar olarak 73 yıl sürgünden sonra vatanımıza gelerek iş yeri sahibi olduk." dedi. Ahlat'taki Ahıskalı Türklerin Temsilcisi Mansur Baytaroğlu ise sürgün nedeniyle halk olarak 73 yıl Özbekistan ve Ukrayna'da yaşadıklarını anımsattı.
11.09.2019 Haberler
'20 yıl sonra Türk müziği mort olur'
'20 yıl sonra Türk müziği mort olur' Besteci ve şarkıcı Mustafa Keser, Göktürk'te yeni açtığı ev yemekleri lokantası ve gazinosunda objektiflere yansıdı.Yıllarca çalıştığı Çengelköy'den çıkıp Göktürk'e taşındığını belirten Mustafa Keser, kendisinden sonra Türk Sanat Müziği okuyacak kimsenin olmadığını belirterek, "Arkamda kimse yok, keşke olsaydı bu müzik mezbelesi bu kadar rezalet bir durum söz konusu olmazdı. Türk müziğiyle alakası olmayan formlar, Türk müziği olarak gençlere tanıtılıyor ama fabrika ayarları bozulmuştur, geriye dönüş de yok. Bu konuda karamsarım. 20 yıl sonra Türk müziği mort yani, bitecektir. Gazinolar falan bitti, arkada gelecek yok, kimse yok. Giyimimiz, konuşmamız, şarkı söylememiz hep Amerikan. İki gence daha Türk müziği aşılasak bizim için kardır" dedi. "MUSUKİ İHTİYACINI KARŞILIYORUZ" "Gençler kimi dinleyecekler? Dinlenecek kimse kalmadı, Abbas yolcu geldi gidiyor işte. Gitmeden benden istifade ediyorlar" diyen 73 yaşındaki sanatçı, "Biz bir yerde müzik satıyoruz, okuduğumuz eserleri başka okuyan yok, bilen de yok. İnsanların buna ihtiyacı yok. Bize dört elle sarılmışlar, musiki ihtiyaçların bizden gideriyorlar. Sahne şov yeridir, sadece iyi sanatçı olmanız yetmez, o şovu yapabilenler uzun sürede sahnede kalıyorlar. O da ayrı bir yön tabii" ifadelerini kullandı. "SERDAR KRONİK HASTAM" Sanatçı, "Kronik derecesinde hastamdır" dediği Serdar Ortaç'la ilgili soru üzerine "Geçenlerde benim şarkıları telefonuna yüklemiş dinleyip duruyor, benim gibi okumaya çalışıyor ama malzemenin de yeterli olması lazım. Bizim tarzımızda okuyabilmek yıllarca o branşta ihtisas sahibi olmakla oluyor" şeklinde konuştu.
11.09.2019 Magazin

Benzer Haber Etiketleri