Maltepe Belediyesi çalışanlarına yönelik rüşvet operasyonu: Şüpheliler adliyeye sevk edildi
Maltepe Belediyesi çalışanlarına yönelik rüşvet operasyonu: Şüpheliler adliyeye sevk edildi Rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alınan Maltepe Belediyesi personellerinin de aralarında bulunduğu 19 kişi adliyeye sevk edildi.
26.05.2022 Haberler
PKK'ya yardım ettiği ileri sürülen 5 kişi adliyeye sevk edildi
PKK'ya yardım ettiği ileri sürülen 5 kişi adliyeye sevk edildi Adana'nın Ceyhan ilçesinde bölücü terör örgütü PKK'ya yardım ettikleri ileri sürülen 5 kişi adliyeye sevk edildi. Alınan bilgiye göre, Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptığı çalışmada 5 kişinin bölücü terör örgütü PKK'ya yardım ettiği bilgisine ulaştı. Polis şahısları bir süre teknik ve fiziki olarak takip ettikten sonra 18 Haziran günü şafak vakti operasyon için düğmeye bastı. Şafak vakti 5 adrese eş zamanlı baskın yapan Ceyhan polisi C.Ö., Ö.G., Z.E., S.B. ve Y.K.'yi gözaltına aldı. Zanlılar sorgularının ardından bugün geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.
11.09.2019 Yaşam
Kripto FETÖ’cüler hakim karşısında
Kripto FETÖ’cüler hakim karşısında Bursa TEM Şube Müdürlüğünce FETÖ’nün kripto emniyet listesine yönelik yapılan operasyonlarda gözaltına alınan polis memurlarından 25’i adliyeye sevk edildi. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından FETÖ’nün emniyet mahrem imamına yönelik operasyonda ele geçirilen ve çözümüne devam edilen SD karttaki listede 6 bin kişinin FETÖ’nün emniyetteki mahrem yapılanmasında aktif görev aldığı belirlendi. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün (TEM) bu listeden yola çıkarak düzenlediği baskınlarda gözaltına alınan polis memurları, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmeye başlandı. 100'ü aşkın gözaltının olduğu Bursa’da son olarak ilk sorguları tamamlanan 25 kripto FETÖ’cü adliyeye sevk edildi. Şahısların adliyedeki sorguları devam ediyor.
11.09.2019 Yaşam
Alanya’da gayrimenkul dolandırıcılığı şüphelileri adliyede
Alanya’da gayrimenkul dolandırıcılığı şüphelileri adliyede Antalya’nın Alanya ilçesinde gayrimenkul satışlarından haksız kazanç sağlamak suçundan jandarma tarafından gözaltına alınan 3’ü kamu görevlisi 11 şüpheli adliyeye sevk edildi. Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında; Mahmutlar Mahallesi'nde gayrimenkul satışlarında kendilerine gelen çok sayıda mağdurun sistematik şekilde emlakçılık faaliyeti adı altında paralarını alıp tapu vermeyerek, parasını istemeye gelenleri de baskı ve tehditle göndererek haksız kazanç sağladığı tespit edilen şüpheliler hakkında çalışma başlatıldı. Bunun üzerine çarşamba günü sabah saatlerinde harekete geçen Antalya İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, teknik ve fiziki takibin ardından polis memuru Mustafa Ü, adliyede görevli mübaşir Ali Osman K, PTT’de görevli memur Burhanettin Ç. ile Haydar C, Eren E, Sevgi Y, Mert C, Salih C, Hatice K, Mustafa M. ve Hasan A.'yı adreslerinde gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise 1 pompalı tüfek, 3 adet otomatik av tüfeği ve bunlara ait çok sayıda fişek ele geçirildi. 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve nitelikli dolandırıcılık' suçlarından gözaltına alınan 2’si kadın 11 şüpheli jandarma komutanlığındaki işlemlerinin ardından bu sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.
11.09.2019 Yaşam
Bir astsubay daha adliyeye sevk edildi
Bir astsubay daha adliyeye sevk edildi Samsun merkezli düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda örgütün mahrem sorumluları ile ankesörlü telefon aracılığıyla irtibat kurduğu gerekçesiyle Hatay'da gözaltına alınan 1 astsubay başçavuş, Samsun'da adliyeye sevk edildi. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Samsun merkezli İstanbul, Mersin, Malatya, Tokat, Tunceli, Rize, Gaziantep ve Van illerinde eş zamanlı operasyon düzenlemiş, operasyonda aralarında albay, binbaşı, astsubay, üsteğmen ve uzman çavuşların da bulunduğu 15 kişiyi gözaltına almıştı. Daha önce adliyeye sevk edilen aralarında albay, binbaşı, üsteğmen ve astsubaylardan oluşan 9 kişi tutuklanmış, 4 kişi ise adli kontrol şartıyla, 1 kişi de savcılık tarafından serbest bırakılmıştı. Hatay'da yakalanarak Samsun'a getirilen Astsubay Başçavuş M.G. (26), TEM Şube Müdürlüğündeki sorgusunun ardından bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. (MAY-SLH-ÖK-Y)
11.09.2019 Yaşam
FETÖ’nün askeri yapılanmasına operasyon
FETÖ’nün askeri yapılanmasına operasyon Malatya merkezli 11 ilde FETÖ/PDY’nin askeri mahrem yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 18 şüpheliden 14’ü tutuklandı. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde geçtiğimiz günlerde Malatya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik Malatya merkezli 11 ilde operasyon düzenlenmişti. FETÖ/PDY Terör Örgütünün Askeri Mahrem yapılanması içerisinde bulunduğu tespit edilen aralarında sivil ve askeri personellerin de olduğu 18 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının ardından bugün Malatya Adliyesine sevk edilen şüphelilerden 14’ü tutuklanırken 4 kişi ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. Tutuklananlar arasında Hava ve Kara Kuvvetlerinde görevli Astsubaylar, askeri okuldan ilişiği kesilen 1 şahıs ile askeri mahrem imamı olan 4 kişi bulunuyor.
11.09.2019 Yaşam
Kadıköy'de kiliseye saldıran zanlı yakalandı
Kadıköy'de kiliseye saldıran zanlı yakalandı İstanbul Kadıköy'deki Surp Takavor Ermeni Kilisesi'nin duvarına yazı yazıp önüne çöp döktüğü iddia edilen zanlı gözaltına alındı.Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Caferağa Mahallesi'ndeki kilisenin duvarına dün "Erzurumlu 25 bu vatan bizim" şeklinde yazı yazan ve kilise önündeki çöp konteynerlerini kapının önüne getirip içindekileri yere döken kişinin yakalanması için çalışma başlattı. Çevredeki güvenlik kameralarının görüntülerinden kimliği tespit edilen S.K. isimli şüpheli, polis ekiplerinin fiziki takibi sonucu yakalandı. Psikolojik sorunları olduğu ve daha önce iki kez intihara teşebbüs ettiği belirtilen şüphelinin olayın ardından yakalanmamak için metruk bir binanın çatı katında saklandığı ve yerinin tespit edilememesi için cep telefonunu kapattığı belirlendi. Şüphelinin emniyetteki ifadesinde, kilisenin duvarına yazıyı tek başına yazdığını ve kilise görevlileri kendisine kötü davrandığı için olayı gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi.
11.09.2019 Yaşam
İki hasım çetenin üyeleri adliyeye sevk edildi
İki hasım çetenin üyeleri adliyeye sevk edildi İstanbul Beyoğlu’nda iki ayrı hasım suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda yakalanan 42 şüpheliden 38’i bu sabah adliyeye sevk edildi. Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda ele geçirilen silah ve mühimmat basın mensupları ile paylaşıldı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler arasında Bakırköy'de öldürülen Kemal Sitoçi'nin katil zanlısının da bulunduğu öğrenildi. İddiaya göre öldürülen Sitoçi’nin, 30 yıl önce Hıdır Yıldız’ın babasını Hollanda’da öldürdüğü, buna karşılık da organize suç örgütü elebaşı Hıdır Yıldız’ın intikam için B.Ü.’ye Kemal Serdar Sitoçi’yi öldürttüğü ileri sürüldü. Alınan bilgilere göre; Beyoğlu’nda bir kahvehanenin taranarak 7 kişinin yaralandığı olayla ilgili İstanbul Organize Şube Müdürlüğü ekipleri 18 Nisan’da iki hasım gruba yönelik operasyon düzenlemiş, güvenlik güçlerince yapılan baskınlarda Hıdır Yıldız’ın başını çektiği suç örgütüne mensup 21 kişi ile karşı grupta Bilal Yaman’ın elebaşılığını yaptığı hasım suç örgütü üyesi 21 kişi olmak üzere toplam 42 kişi gözaltına alınmıştı. - Sitoçi cinayetiyle bağlantıları ortaya çıktı Yakalanan şüphelilerden 38’i, iki haftalık gözaltı süresinin ardından bu sabah emniyetten adliyeye sevk edildi. Operasyonda 55 ayrı adrese yapılan baskında ele geçirilen 1 kaleşnikof uzun namlulu silah, 1 pompalı tüfek, 9 adet tabanca ve silahlara ait çeşitli çapta mermi basın mensupları ile paylaşıldı. Savcılıkça yürütülen soruşturmada, suç örgütü üyelerine yönelik 2 ayrı ‘kasten adam öldürme’, 6 ayrı ‘kasten öldürmeye teşebbüs’, 20 ayrı ‘silahla yaralama’, 2 farklı ‘yağmalamaya teşebbüs’ ve ‘silah ticareti’ gibi çok sayıda suçlama yer alıyor. Zanlılara yönelik suçlamalar arasında Şubat ayında Bakırköy’de öldürülen Kemal Serdar Sitoçi’nin ölümüne ilişkin bağlantıları ortaya çıktı. İddiaya göre öldürülen Sitoçi’nin, 30 yıl önce Hıdır Yıldız’ın babasını Hollanda’da öldürdüğü, buna karşılık da organize suç örgütü elebaşı Hıdır Yıldız’ın intikam için B.Ü.’ye
11.09.2019 Yaşam
Eşini ve yanındaki adamı öldürdü
Eşini ve yanındaki adamı öldürdü Güngören'de trafik ışıklarında önlerini kestiği otomobil içindeki eşi Zübeyde K.'yı öldüren ve yanında bulunan Veysel Y.'yi ağır yaralayan Serhat K, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Serhat K., çıkışta basın mensuplarının Pişman mısınız?" sorusuna, Herkes bedelini ödedi" yanıtını verdi.Serhat K. geçtiğimiz perşembe günü eşinin içinde bulunduğu otomobilin önünü keserek kurşun yağdırdı. Eşi Zübeyde K.'yı (31) öldüren Serhat K. aynı araçta bulunan Veysel Y.'yi ise ağır yaraladı. Güngören Asayiş Büro Amirliğine bağlı ekipler eşini öldüren Serhat K.'ın Avcılar'da bir evde saklandığını tespit etti. Gözaltına alınan Serhat K. Güngören Asayiş Büro Amirliği'ne getirildi. Emniyetteki sorgusu ve işlemleri tamamlanan Serhat K. Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi. Asayiş Büro Ekiplerince emniyetten çıkarılan Serhat K. "Pişman mısınız" sorusuna, "Herkes bedelini ödedi" diye cevap verdi.
11.09.2019 Yaşam
Alaattin Çakıcı'nın adamları hakim karşısında
Alaattin Çakıcı'nın adamları hakim karşısında Antalya’da suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın adamlarına yönelik yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan 31 kişiden birisi kadın 25 şüpheli adliyeye sevk edildi. Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Sube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın adamlarına ilişkin yürütülen iki ayrı soruşturma kapsamında yaklaşık 2 hafta önce 7 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Antalya, İstanbul, Ankara, Kırıkkale, Bursa, Tokat ve Mardin'de belirlenen adreslere düzenlenen operasyonlarda, aranan 45 kişiden 31'i gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler arasında, suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın yeğeni Adem Çakıcı'nın da olduğu öne sürülmüştü. Bugün KOM’daki işlemleri tamamlanan biri kadın 25 şüpheli, adliyeye sevk edildi.
11.09.2019 Yaşam
Kaçak akaryakıt çetesi üyesi 40 kişi adliyeye sevk edildi
Kaçak akaryakıt çetesi üyesi 40 kişi adliyeye sevk edildi Örgütlü olarak akaryakıt ve vergi kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen ve devleti 600 Milyon TL vergi kaybına uğrattıkları öğrenilen şahıslara yönelik 72 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 130 kişiden 40’ı adliyeye sevk edildi. Kocaeli merkezli akaryakıt dağıtım şirketleri ve bayilerinde kurulu bulunan otomasyon ve yazar kasa sistemlerine dışarıdan müdahale edilerek satış verilerinin silindiği, bu yolla da haksız kazanç elde edildiği iddiaları üzerine Körfez Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmıştı. Şüphelilerin 6 aylık dönemde devleti en az 600 milyon TL vergi kaybına uğrattıkları tespit edilmişti. Kocaeli Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, ve Körfez Savcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada usulsüzlük yaptığı iddia edilen şirketlere yönelik 16 Şubat günü 72 ilde eş zamanlı olarak ’Vurgun’ operasyonu düzenlenmişti. Gerçekleştirilen operasyonlar doğrultusunda Kocaeli’de 130 şüpheli gözaltına alınmıştı. Kocaeli’de gözaltına alınan şahıslardan 60’ı 20’şerli gruplar halinde akaryakıt ve vergi kaçakçılığı suçlaması ile dün Körfez Adliyesi’ne sevk edilmişti. Dün adliyeye sevk edilen 60 kişiden 35’i tutuklanarak cezaevine gönderildi. 21 kişi adli kontrol şartı ile serbest kalırken, 4 kişi ise savcılıktan serbest bırakıldı. Emniyetteki sorguları devam eden 70 kişinin 40'ı ise işlemlerinin tamamlanması sonrasında bu sabah saatlerinde Körfez Adliyesi’ne sevk edildi. 30 kişinin ise emniyetteki sorguları sürüyor.
11.09.2019 Yaşam
Nevşehir'de 8 asker, 2 polis FETÖ'den adliyeye sevk edildi
Nevşehir'de 8 asker, 2 polis FETÖ'den adliyeye sevk edildi Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Nevşehir merkezli 7 ilde FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 8 asker 2 polis olmak üzere 10 kişi adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında Nevşehir merkezli, Afyon, Bayburt, Osmaniye, Bursa, Tunceli, Malatya, Nevşehir ve Kırşehir’de yakalanarak gözaltına alınan muvazzaf askerler, E.A, S.K, S.Ç, H.B.K, E.A, S.Ç, M.D. ve Y.Y.’nin yanı sıra polis memurları A.A. ve S.Ş. emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
11.09.2019 Yaşam
FETÖ şüphelisi havacı askerlerden 20'si adliyede
FETÖ şüphelisi havacı askerlerden 20'si adliyede ESKİŞEHİR merkezli 12 ilde, Fetullahçı Terör ÖrgütüParalel Devlet Yapılanması'nın (FETÖPDY) Hava Kuvvetleri'ndeki yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda aralarında havacı muvazzaf askerler, savaş uçağı pilotları ile örgütün mahrem imamlarının bulunduğu 66 şüpheliden 64'ü yakalandı. Gözaltına alınan 64 şüpheliden sorgulamaları tamamlanan 20 şüpheli adliyeye sevk edildi. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri, geçen 30 Kasım'da Eskişehir, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Diyarbakır, Konya, Manisa, Mersin, Malatya, Amasya ve Batman illerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan, aralarında havacı muvazzaf askerler, savaş uçağı pilotları ile örgütün mahrem imamlarının bulunduğu 66 şüpheliden 64'ü yakalandı. TEM Şubesi'de gözaltına alınan 64 şüpheliden sorgulamaları tamamlanan 20 şüpheli bugün Eskişehir Devlet Hastanesi'nde sağlık raporu alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.
11.09.2019 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri