Elektrik işçisi akıma kapıldığı direkte mahsur kaldı
Elektrik işçisi akıma kapıldığı direkte mahsur kaldı Antalya'nın Manavgat ilçesinde enerji nakil hattı ihalesini alan yüklenici firma işçisi, elektrik akımına kapıldığı direkte mahsur kaldı. Diğer işçilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaralı işçiyi direğin tepesinde mahsur kaldığı yerden indirdi. Olay Manavgat-Alanya arası D-400 karayolu üzeri Karacalar Mahallesi Yemişlisu mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, enerji nakil hattı ihalesini alan yüklenici firmanın işçisi Emrah B. kontrolsüz olarak çıktığı trafoda bir anda elektrik akımına kapıldı. Yerden yaklaşık 10 metre yüksekte direkte yarı baygın halde mahsur kalan arkadaşlarını gören diğer işçiler hemen yardıma koştu ancak direkte elektrik olma ihtimali sebebiyle yukarı çıkamadı. İşçilerin ihbarı üzerine olay yerine AFAD ve Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri geldi. Ekipler gelinceye kadar yarı baygın halde elektrik direğinin tepesinde kalan Emrah B. direkteki elektrik kesildikten sonra kurtarma ekipleri tarafından sepetli merdivene alınıp aşağı indirildi. 112 acil servis ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Emrah B. ambulansla hastaneye kaldırıldı.
11.09.2019 Yaşam
Vagondaki biçerdöverin tepesine çıkan genç, elektrik akımına kapıldı
Vagondaki biçerdöverin tepesine çıkan genç, elektrik akımına kapıldı Konya’da tren garında mola veren yük treninde bulunan genç, vagonlardaki biçerdöverin tepesine çıkarak yüksek gerilim tellerindeki akıma kapıldı. 18 yaşındaki genç ağır yaralandı. Olay, 13.30 sıralarında merkez Meram ilçesinde bulunan tren garında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Adana’dan yüklediği tarım makineleri ve araçları Balıkesir'e götüren yük treni Konya Tren Garı'nda durdu. Bu sırada trende yolculuk yaptığı iddia edilen 18 yaşındaki Berat S. vagonda bulunan biçerdöverin tepesine çıktı. Bunun üzerine tellerde bulunan yüksek gerilim, biçerdöverin üzerinde bulunan Berat S.’yi çekerek yaralanmasına neden oldu. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve 112 acil sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Berat S. ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastaneye taşındığı sırada Berat S.'nin ambulansta kalan ayakkabıları yürek burktu. Yaşanan olay üzerine polis ekipleri garda ve vagonlarda incelemelerde bulundu. Öte yandan yüksek gerilim tellerinde "Dikkat! Ölüm Tehlikesi" yazısı da dikkat çekti. Tedavi altına alınan Berat S.’nin hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
11.09.2019 Yaşam
Kablo çalmak için trafoya giren 2 hurdacı, akıma kapıldı
Kablo çalmak için trafoya giren 2 hurdacı, akıma kapıldı Adana’da TEDAŞ'a ait trafo merkezine giren 2 kişi elektrik akımına kapılarak yaralandı. Alınan bilgiye göre, merkez Yüreğir ilçesi Akıncılar Mahallesi'nde meydana gelen olayda, hurdacılık yaptıkları belirtilen Ferhat D.Ö. (23) ve Ferdi Ü.(38) trafo binasını çevreleyen telleri kesip içeri girdi. Elektrik kablosu çalmak istedikleri iddia edilen şahıslar, trafonun şartel kolunu indirmek isterken elektrik akımına kapıldı. Çevredekilerin fark etmesiyle olay yerine ambulans çağrıldı. Adana Şehir Hastanesine kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı. Olayın görgü tanıklarından inşaat işçisi Rıfat Şahin, "Malzeme almaya giderken ses geldi. Baktım alev topu yükseldi. Arkadaşlara trafonun patladığını söyledim. Tekrar malzeme almaya giderken Adamın birisi bağırmaya başladı. Önce pek aldırış etmedim. Adam bir daha bağırdı. Baktım her yerinden duman çıkıyor. Bizim arkadaşa dedim bu adam yanıyor, her tarafından duman çıkıyor. Arkadaş da hemen ambulansı aradı. Gidip baktığımızda ikisi de kapı önünde merdivende yatıyor . Her tarafı yanık içinde. Komple yanmışlar. Dışarı çıkardık toprağa bastık elektrik çarpmış diye. Ondan sonra ambulans geldi, alıp götürdü" dedi. Görgü tanığı Mehmet Demir ise, güvenlik tedbirinin artırılması gerektiğini söyleyerek "Hırsızları gördüğümde komple vücut derileri dökülmüş durumdaydı. Burası sürekli hırsızların girip çıktığı yer. Hırsızların her verdiği zararda elektriklerimiz kesiliyor. Elektrikli ürünlerimizin hepsi bozuluyor. Mahalleli olarak biz bundan şikayetçiyiz" ifadelerini kaydetti.
11.09.2019 Yaşam
Akıma kapılan martı yangın çıkardı
Akıma kapılan martı yangın çıkardı Muğla'nın Bodrum ilçesinde, martının elektrik tellerine takılarak akıma kapılması sonucu sıçrayan kıvılcımların tutuşturduğu belirtilen 5 hektar alandaki buğday tarlaları zarar gördü.Kemer Mahallesi'nde farklı kişilere ait buğday ekili tarlaların bulunduğu arazide yangın çıktı. Kısa sürede etrafa yayılan yangına vatandaşlar ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum İtfaiye Grup Amirliği ekipleri müdahale etti. Tarla sahipleri ve vatandaşlar traktörlerle yangının etrafını sürerek kontrol altına almaya çalıştı. Ekiplerin de müdahalesiyle söndürülen yangında 5 hektarlık buğday ekili alan zarar gördü. İtfaiye ve belediye görevlileri, yaptıkları araştırmada elektrik direği yakınında telef olmuş bir martı buldu. Jandarma olay yeri inceleme ekibinin de yaptığı çalışmada, elektrik tellerine takılan martının akıma kapılarak telef olduğu, bu sırada çıkan kıvılcımların yangına yol açtığı belirtildi. Ekiplerin incelemesi devam ederken, tarlalar arasında koşuşturan domuz sürüsü de ilginç görüntüler oluşturdu. Yangına müdahale eden Aydoğan Dalgıç, AA muhabirine, köylünün yardımlaşmasıyla yangının söndürüldüğünü söyledi.
11.09.2019 Yaşam
Alman turistler akıma kapıldı!
Alman turistler akıma kapıldı! Haydarpaşa Tren İstasyonu’nda saat 16.30 sıralarında fotoğraf çekmek için gelen ve vagonlardan birinin üstüne çıkan 7 Alman turisten 3’ünü elektrik çarptı. Genç turistler fotoğraf ve film çekerken halen bölgede bulunan trenlerin çalışması için faal durumda olan ve 32 bin volt elektrik bulunan gerilim hattına kapıldı. Olay üzerine bölgeye itfaiye ve kurtarma ekipleri çağırıldı.
11.09.2019 Yaşam
En hızlı internet kimde?
En hızlı internet kimde? Yapılan bir çalışma internet açısından en hızlı bölgeleri ortaya koyuyor. İşte o sonuçlar...
3.05.2010 Teknoloji
Akıma kapılan ilköğretim öğrencisi öldü
Akıma kapılan ilköğretim öğrencisi öldü ADANA’da, elektrik kaçağı bulunan direği tutan ilköğretim okulu öğrencisi 12 yaşındaki Mazhar Kardaş yaşamını yitirdi.
3.11.2008 Gündem