Son dakika haberi: Bu görüntüler İzmir'den! 3 ila 4 dakika sürüyor
Son dakika haberi: Bu görüntüler İzmir'den! 3 ila 4 dakika sürüyor Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) 'Timsah' olarak adlandırılan gücü amfibi deniz piyadeleri, karada ve suda görev yapabilme yetenekleri sayesinde kritik vazifeleri başarıyla gerçekleştiriyor. Karada olduğu gibi suda da görev yapabilme yetenekleri nedeniyle "Timsah" adını alan amfibiler, gece karanlığında da başarıyla harekat icra edebiliyor. İşte haberin ayrıntıları...
10.05.2021 Gündem
Yunanistan'ın zorla geri itmelerine özel harekat polisleri set oluyor
Yunanistan'ın zorla geri itmelerine özel harekat polisleri set oluyor Yunanistan'ın geri itmelerinin önüne geçmek amacıyla görevlendirilen özel harekat polislerinin sınırdaki devriyeleri kara ve nehirden devam ediyor.
12.03.2020 Gündem
Düşmanın karada ve suda korkulu rüyası: Timsah yuvası!
Düşmanın karada ve suda korkulu rüyası: Timsah yuvası! Kıbrıs Barış Harekatı'nda adaya ilk çıkarma yapan, iç güvenlik harekatlarından son dönemde Suriye'deki terör hedeflerine yönelik harekatlara kadar birçok kritik görevde yer alan Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) hem karada hem de suda görev yapabilen gücü amfibi deniz piyadeleri, "daima hazır" sloganıyla yerine getirdikleri görevleri için eğitimlerini aralıksız sürdürüyor.
27.11.2019 Gündem
Dünyanın en büyüğünden ilk uçuş
Dünyanın en büyüğünden ilk uçuş Çin'de üretilen ve dünyanın en büyük amfibi uçağı olarak bilinen AG600, ilk uçuşunu gerçekleştirdi.
24.12.2017 Dünya
Deniz piyadeleri operasyonda!
Deniz piyadeleri operasyonda! Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yürütülen bölücü terör örgütüne yönelik mücadeleye destek veriyor.
27.01.2017 Gündem
TSK, amfibi harekat konusunda müttefiklere ders verdi
TSK, amfibi harekat konusunda müttefiklere ders verdi Türk Silahlı Kuvvetleri ,dünyanın en riskli hücum harekatı olan Amfibi harekat konusundaki yeteneğini müttefik kuvvetlerle paylaştı. Efes 2016 Müşterek Fiili Atışlı tatbikatı çerçevesinde yapılan Amfibi harekata Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının yanısıra çeşitli ülkelerin askeri personeli de katıldı. Önce amfibi harekat kapsamında Demircili bölgesinde araç ve personel çıkarma gemilerine bindirildi. Ardından 20 mil hızı ile dünyadaki benzerlerinden çok üstün olan yeni çıkarma gemileri ile deniz geçişi yapıldı. Çıkarma öncesi deniz piyadeleri okudukları and ile moral motivasyonu en üst noktaya çıkardı. Plaj bölgesine ulaşan çıkarma gemilerinin kapak atmasından sonra hızla çıkarma başladı.Bu sırada dost topçu birlikleri tarafından sisleme yapılarak karşıt kuvvetlerinin hedef tespiti ve gözetleme çalışmaları engellendi. Tank ve zırhlı personel taşıyıcıların çıkışının ardından kıyı başı tutan Deniz piyadesi hafif silahlarla çatışmaya girdi. Dünyanın en riskli harekatlarından olan amfibi harekat kapsamında tank atışları da yapıldı. Bu arada 105 milimetrelik çekili toplarda zırhlı muharebe araçlarına bağlı olarak kıyıya çıkarıldı. Efes 2016 Müşterek fiili atışlı tatbikatına Amerika Birleşik Devletleri ,Suudi Arabistan ve Polonya’dan gelen askeri personel de katıldı. Tatbikatta ,Türk Silahlı Kuvvetleri Kıbrıs Barış Harekatı ile deneyim kazandığı amfibi harekat yeteneğini harekata katılan yabancı birliklerle paylaştı.
11.09.2019 Haberler
KUNDUZ Amfibi Zırhlı Muharebe İstihkam İş Makinası
KUNDUZ Amfibi Zırhlı Muharebe İstihkam İş Makinası KUNDUZ Amfibi Zırhlı Muharebe İstihkam İş Makinası
11.09.2019 Teknoloji
Yeni harp gemisi "Bayraktar" suya indi
Yeni harp gemisi "Bayraktar" suya indi Türkiye, yüzde yüz yerli üretim olan ileri teknolojiye sahip amfibi harp gemisi ‘Bayraktar’ı bugün törenle suya indirdi. Türkiye'de özel sektör tersaneleri tarafından inşa edilen en büyük ve ileri teknolojiye sahip Harp Gemisi olan Amfibi gemi "Bayraktar", gelişmiş ve ileri Muhabere Elektronik ve Komuta Kontrol imkanları ile, Harekât ve Lojistik görevlerine katkı sağlamanın yanında, gerektiğinde Doğal Afet Yardım Görevlerini yerine getirecek imkân ve kabiliyetlere de sahip.
11.09.2019 Haberler
İşte yeni harp gemisi "Bayraktar"
İşte yeni harp gemisi "Bayraktar" Türkiye'de özel sektör tersaneleri tarafından inşa edilen en büyük ve ileri teknolojiye sahip Harp Gemisi olan Amfibi gemi "Bayraktar" bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle denize indiriliyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı kullanımına sunulacak Bayraktar, gelişmiş ve ileri Muhabere Elektronik ve Komuta Kontrol imkanları ile, Harekât ve Lojistik görevlerine katkı sağlamanın yanında, gerektiğinde Doğal Afet Yardım Görevlerini yerine getirecek imkân ve kabiliyetlere de sahip.
11.09.2019 Haberler
Havaalanında benekli semender krizi
Havaalanında benekli semender krizi Hatay’da havayoluyla kaçırılmak istenirken ele geçirilen nesli tükenmekte olan 4 adet Benekli Semenderi (Salamandra infraimmaculata), doğal hayatlarına bırakıldı.
11.09.2019 Yaşam
Haliç'in iki yakası yüzen otobüsle birbirine bağlanacak
Haliç'in iki yakası yüzen otobüsle birbirine bağlanacak İstanbul'un sembollerinden Haliç'in iki yakası Amfibi model (karada ve suda giden taşıt) otobüs ile bir birine bağlanacak. Karadan suya girerken tekerleklerini toplayan ve gemi halini alan otobüs, Ağustos ayında hizmete sunulacak.
11.09.2019 Haberler

Benzer Haber Etiketleri