Mersin'de denizde kaybolan bekçi 14 gündür aranıyor
Mersin'de denizde kaybolan bekçi 14 gündür aranıyor Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Ocak'ta balık tutmak için kayıkla denize açıldıktan sonra haber alınamayan bekçiyi arama çalışmaları devam ediyor.
25.01.2020 Haberler
11 gündür haber yok! Her yerde arıyorlar
11 gündür haber yok! Her yerde arıyorlar Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Ocak'ta balık tutmak için kayıkla denize açıldıktan sonra haber alınamayan bekçiyi arama çalışmaları devam ediyor.
22.01.2020 Haberler
Kaybolan dağcıları arama çalışmalarında drone desteği
Kaybolan dağcıları arama çalışmalarında drone desteği Uludağ'da, 1 Aralık Pazar gecesi zirve tırmanışı yaparken kaybolan amatör dağcılar Mert Alpaslan (31) ve Efe Sarp'ı (37) arama çalışmaları, 8'inci günde de sürüyor.
9.12.2019 Haberler
Sakarya'da acı bekleyiş
Sakarya'da acı bekleyiş Sakarya'nın Karasu ilçesinde denize girdikten sonra kaybolan genci arama çalışmaları sürüyor. Denize girmek için dün ağabeyi ve kuzenleriyle ilçeye gelen 19  yaşındaki Özgür Sevinç'i, suya girdikten sonra dalgaların arasında gözden  kaybolduğu Doğu Karadeniz Caddesi 32 Evler mevkisinde arama çalışmaları devam  etti. Bölgeye intikal eden sahil güvenlik ve polis dalgıçlar, denizde arama  faaliyeti yürütüyor. Çalışmaları izleyen gencin annesi Gülay ve babası İsa Sevinç ile  yakınlarının sahildeki endişeli bekleyişi sürüyor. Bu arada Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ile Karasu Kaymakamı Aziz  Mercan olay yerine gelerek gencin yakınlarıyla görüştü. Gencin dedesi Mustafa Özoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada,  torununun, yeni terhis olan ağabeyi ve amcasının çocuklarıyla yüzmeye geldiğini  anlattı. Torununun hala bulunamadığını belirten Özoğlu, "Kuzenlerinden birisi  İstanbul’da yoğun bakımda. Dün saat 14.00'ten beri arama çalışmaları sürüyor. Bartın ve İzmit’ten ekip geldi, iki koldan aranıyor. Bu akşam da bulunamazsa  yarın helikopterle radarla aranacak, bize öyle söylediler. Valimiz, Kaymakamımız  geldi, bizlere yardımcı oluyorlar. Yarın geniş çaplı arama yapılacak." diye  konuştu. Karasu ilçesinde dün Özgür Sevinç, ağabeyi ve iki kuzeniyle Doğu  Karadeniz Caddesi 32 Evler mevkisinde suya girdikten bir süre sonra dalgaların  arasında gözden kaybolmuş, çevredekilerin ihbarı üzerine jet ski ve botların  desteğiyle arama kurtarma çalışması başlatılmıştı. Boğulma tehlikesi geçiren 2 kişi cankurtaran ekiplerince kıyıya  çıkarılarak Karasu Devlet Hastanesine kaldırılmış, Özgür Sevinç'i arama  çalışmalarından ise sonuç alınamamıştı.
11.09.2019 Haberler
11 gün oldu! Engin'den iz yok...
11 gün oldu! Engin'den iz yok... Tunceli'nin Ovacık ilçesinde 11 gün önce hareket halindeki yolcu otobüsünün açılan bagaj kapağının çarpması sonucu Munzur Nehri'ne düşen Engin Eroğlu'nu arama çalışması, 7 ilden, 200 kişilik ekiple karadan ve havadan sürüyor. Eroğlu’nun olay sırasında yanında bulunduğu belirtilen köpeğinin arama çalışmalarının sürdüğü bölgede, 5- 6 gün boyunca nehir kıyısında beklediği ortaya çıktı.
11.09.2019 Haberler
Manyas Gölü'nde kaybolan balıkçının teknesi bulundu
Manyas Gölü'nde kaybolan balıkçının teknesi bulundu Manyas Gölü'ne açıldıktan bir süre sonra kaybolan balıkçıyı arama çalışmaları sürüyor. Balıkesir'in Manyas ilçesine bağlı kırsal Kocagöl Mahallesi'nde geçen salı günü avlanmak için kayıkla göle açıldıktan sonra bir daha haber alınamayan 43 yaşındaki balıkçı Birol Dayı'yı arama çalışmaları, hava koşullarının olumsuzluğu nedeniyle güçlükle yürütülüyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, AKUT Arama Kurtarma Derneği, 911 Bandırma Arama Kurtarma ekipleri ile Çanakkale'den gelen su altı polislerinin katıldığı çalışmalarda, Dayı'nın kayığı bulundu. Manyas Kaymakamı Muhammed Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, ekiplerin arama çalışmalarını her gün sürdürdüğünü söyledi. Olumsuz hava koşullarının ekiplerin işini zorlaştırdığını belirten Kaya, "Kayıp balıkçının en son görüldüğü Manyas Gölü'nün Hamamlı Mahallesi yönünde kayığa ait şamandıraya ulaşılmış. Kayığın etrafındaki balık ağları dalgıçlar için büyük risk oluşturduğundan, hava sakinleştiğinde önce ağlar buradan toplanacak ve sonrasında kayığın olduğu sularda arama yapılacak." dedi.
11.09.2019 Yaşam