Binlerce arısı öldü, mezar kazıp başında dua etti
Binlerce arısı öldü, mezar kazıp başında dua etti Adana'nın Çukurova ilçesinde geçimini arıcılık yaparak sağlayan Bekir Binici'ye (34) ait 700 kovanda bulunan binlerce bal arısı telef oldu. 280 bin TL zarar ettiğini dile getiren Binici, ölen arılarını mezar kazıp gömerek dua etti. Binici, "Bir insanın evladının öldüğünü duyduğu anki hissi yaşadım. Çok kötü bir his. İşkence yaşamış gibi hissettim kendimi" dedi.
17.03.2021 Haberler
Ordulu çılgın arıcı, gömleğini çıkarıp arıların arasına daldı
Ordulu çılgın arıcı, gömleğini çıkarıp arıların arasına daldı Ordu’nun Fatsa ilçesinde arıcılık yapan Abdulkadir Yirmibeşoğlu, kıyafetlerini çıkartarak arılarının bakımını yapıyor, balları çıkartabiliyor. Arılarının kendisini tanıdığını ifade eden Yirmibeşoğlu, bu eylemi kendine ait olmayan peteklerde yapamayacağını belirtiyor.
28.09.2020 Yaşam
Rekor kırmak için kolları sıvadı! 49 kilo arıyı...
Rekor kırmak için kolları sıvadı! 49 kilo arıyı... Van'da arıcılık yapan ve 'Arı Adam' lakabıyla bilinen Abdulvahap Semo, Çin'in 63 kilo olan 'üzerinde en çok arı toplama' rekorunu kırıp Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmek için yaklaşık 49 kilo arıyı üzerinde topladı. 3 saatlik sürede yaklaşık 49 kilo arıyı üzerinde toplamayı başaran Semo'ya en büyük desteği 11 yaşındaki oğlu Beytullah verdi.
21.06.2020 Haberler
Kovan başı destekleme ödemesi arıcılara 'can suyu' oldu
Kovan başı destekleme ödemesi arıcılara 'can suyu' oldu Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi, Tarım ve Orman Bakanlığınca yapılan 2019 yılı destekleme ödemesinin arıcılara can suyu olduğunu söyledi.
10.03.2020 Ekonomi
‘Arılar beni tanır’ dedi, yarı çıplak daldı!
‘Arılar beni tanır’ dedi, yarı çıplak daldı! Ordu'nun Fatsa ilçesinde balcılık yapan Abdulkadir Yirmibeşoğlu, yarı çıplak bir vaziyette arı kovanlarını açarak, adeta arılara meydan okudu. Balcı Abdulkadir Yirmibeşoğlu, arılarının kendisini tanıdığını ve bu işin bazı kuralları olduğunu belirterek, kimsenin denememesi gerektiğini belirtti.
21.11.2019 Gündem
Arılara meydan okuyan adam
Arılara meydan okuyan adam Ordu’nun Fatsa ilçesi İslamdağ Mahallesi’nde balcılık yapan Abdülkadir Yirmibeşoğlu, arılara adeta meydan okudu. Balcı Abdülkadir Yirmibeşoğlu, arıların insanlara hangi saatte saldırmayacağını da keşfetti.
16.11.2019 Haberler
Arıcının tilki dostu ‘Viki’
Arıcının tilki dostu ‘Viki’ Ordulu arıcı Özer Çelik, tavuklarını yiyen ve öldüren tilkiye zarar vermek yerine dost oldu. Arıcının ‘Viki’ ismini verdiği sevimli tilki, her akşam ziyaret ettiği arıcı tarafından besleniyor.
17.10.2019 Nevidyo
Dünyanın ikincisine ikinci şok! Yine saldırdılar...
Dünyanın ikincisine ikinci şok! Yine saldırdılar... Bingöl'de, ürettiği ballarla dünya 2'ncisi olan arıcı Mücdettin Çakan'ın kovanları, ayılar tarafından 2 kez saldırıya uğradı. 
31.08.2019 Gündem
Arıcıları çam balı kurtardı
Arıcıları çam balı kurtardı İlkbaharda, yağışların İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da fazla olması nedeniyle çiçek balında yaşanan yüzde 40 düşüşe rağmen çam balı rekoltesinin yüksek olması, üreticiyi sevindirdi.
6.11.2018 Ekonomi
"Arıcı değil, aracı kazanıyor"
"Arıcı değil, aracı kazanıyor" Aydın İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özdemir "Arıcılarımız balı toptan satıyor. 10 liraya büyük şirketlere, firmalara veriyorlar onlar da 35 liraya satıyor. Aradaki uçurum 25 lira. Arıcı değil aracı kazanıyor" dedi.
27.07.2018 Ekonomi
Kadın arıcıdan ev hanımlarına iş çağrısı
Kadın arıcıdan ev hanımlarına iş çağrısı ARTVİN'in Yusufeli ilçesinde Kaçkar Dağı eteklerinde 40 kovanda arıcılık yapan Elif Kırbıyık (42), ürettiği çiçek ballarını satarak aile ekonomisine gelir sağlıyor. Yılda ortalama 300-400 kilo dolayında çiçek balı üreten Kırbıyık, arıcılık mesleğinin kadın işi olduğunu söyledi. Çevreli köyünde oturan Elif Kırbıyık, katıldığı kursta arıcılığı öğrendi, sertifika aldı. 5-10 dolayında kovanla bal üretimine başlayan Kırbıyık, işini geliştirdi, 40 kovanda çiçek balı üretimine geçti. Kaçkar Dağı eteklerinde arıcılık yapan Kırbıyık, yaz aylarını yaylada geçiriyor. Çoğu zamanını arılarla geçiren Kırbıyık, yılda 300-400 kilogram arasında çiçek balı sağımı yapıyor. Ürettiği balları kilosu 150 ila 400 lira arasında değişen fiyatlarda satan Kırbıyık, aile ekonomisine gelir sağlıyor. Arıcılığın kadın mesleği olduğuna inandığını ifade eden Elif Kırbıyık, Kadınlar temizlik konusunda titizdir. Arılarda temizliği ve titizliği sever. Ev hanımıydım. Bir iş yapmak istiyordum. Arıcılık kursu açıldığını duydum. 'Neden ben de yapmayayım' dedim. 10 yıl önce eğitimlere katılarak sertifika aldım ve bal üretimine başladım. Bir kaç kovanla başladığım üretimde bugün 40 kovana çıktım. Baharla birlikte yaylaya çıkarak hazırlıklarımı yapıyorum ve yazın bal üretimi gerçekleştiriyorum. dedi. Ürettiği balları satarak aile ekonomisine katkı sağladığını anlatan Kırbıyık, Ev hanımları bu işe girmeli. Emek verildikten sonra kazancı da iyi. Aile ekonomilerine ciddi katkı sağlıyor diyerek ev hanımlarına arıcılık yapmaları çağrısında bulundu.
11.09.2019 Haberler
Ordulu arıcının bal heyecanı
Ordulu arıcının bal heyecanı Ordulu arıcı kovanlarına yoğun bal taşıyan arılarını mutluluktan öpüyor. Ordu'nun Kabadüz ilçesinde açan beyaz salkımlı akasya çiçekleri arıcıların yüzünü güldürüyor. İlçe genelinde açan akasya çiçekleri hava koşullarının da uygun gitmesiyle bal vermeye başladı. Akasya balını kovanlara taşıyan arılar, sahiplerini heyecanlandırıyor. Arıların akasya çiçeklerinden yoğun bal getirdiğini söyleyen Kabadüzlü arıcı Şenel Aksoy, heyecan ve mutluluktan arılarını öpüyor. Hava koşullarının uygun gitmesiyle akasya çiçeklerinin açtığını belirten arıcı Şenel Aksoy, “Arılar için bu yıl bahar çok güzel devam ediyor. Her yıl yağışlar nedeniyle akasya çiçekleri dökülüyor bu nedenle bal alamıyorduk" dedi. Arıların akasya ağaçlarını adeta inlettiğini ifade eden Aksoy, “Maşallah şuan akasya çiçeklerinden yoğun bal geliyor. Bütün arılar sadece akasya çiçeklerine konuyor. Umutluyum. İnşallah akasyadan güzel bal sağımı yapacağım” diye konuştu. Aksoy, akasya çiçeklerinin en az 10 gün daha bal vermeye devam edeceğini umut ettiğini sözlerine ekledi.
11.09.2019 Yaşam
Adana’da toplu arı ölümleri
Adana’da toplu arı ölümleri Adana’da mısır ekiminde kullanılan ilaçlar nedeniyle arıların toplu telef olduğu ileri sürüldü. Arıcı Zekeriya Akduman, zehirlenmeden dolayı oluşan zararlarının çok büyük olduğunu belirtti. Türkiye’de 3 bin arıcı ile önemli arı yetiştirme ve bal üretim merkezlerinin başında gelen Adana’da 2018 yılına umutlu giren arıcılar bahar mevsimi başında büyük bir şok yaşadı. Çiçeklerin açmasıyla bal ve polene çıkan işçi arılar kovana zehirlenmiş olarak döndü. İşçi arılar zehirlenince yeni çıkacak yavrular da açlıktan telef oldu. Arıcılar ise bu zehirlenmelerin 2011 yılından bu yana her mısır ekimi döneminde kullanılan yasaklı ilaçlardan kaynaklandığını belirtti. Arıcı Zekeriya Akduman (35), kovanlardaki arıları telef olan arıcılar adına İHA muhabirine konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Akduman, 2011 yılından bu yana şubatın 10’u ile 20’si arasında arıların telef olduğunu söyledi. Laboratuvar sonuçlarında yasaklı ilaçların tespit edildiğini kaydeden Akduman, “Mısır ekimleri başladığından itibaren çok aşırı ve yoğun bir şekilde arı ölümleri devam etmekte. Biz bundan aşırı şekilde zarara uğruyoruz ve bunun bir an önce çözüme kavuşmasını istiyoruz. Geçen yıl laboratuvarda ölümlerin ruhsatsız ilaçlardan çıktığını gördük. Tarlalara atılan yasak olan ilaçlar buharlaşma yapıyor ve arıları öldürüyor. Ben Adana bölgesi dışına da gittim. İlaçların buharlaşarak oraya varıp oradaki arılarında öldüğünü görüyoruz. Sadece atıldığı bölgelerle kalmıyor, 100 kilometre uzaklardaki arıları öldürdüğüne canlı şahit olduk. Buradaki 3 bine yakın arıcımız var, tamamı zarar etmekte” diye konuştu. Arıcıların zarar etmesi nedeniyle borçlarını da ödeyemediğini kaydeden ve yetkililerden destek isteyen Akduman, “Arı ölümleri olmasaydı biz bir şekilde arı borçlarımızı kapatıp işlerimizi devam edecektik. Bizim bütün planlarımızı alt üst ediyor bu zehir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya sesleniyorum, bu ses
11.09.2019 Haberler
Rizeli çılgın arıcı kovana elini sokup bal sağdı
Rizeli çılgın arıcı kovana elini sokup bal sağdı RİZE'nin Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylası'nda alabalık çiftliği işleten Pazar İlçe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Memoğlu koruyucu giysi ve şapka olmadan atletli halde binlerce arının bulunduğu kovandan bal sağımı yaptı. Ayder Yaylasında karakovan bal yetiştiriciliği yapan Mustafa Memoğlu, 3 ay süren bal üretiminin ardından, özel koruyucu giysi ve şapka olmadan kovanı açarak binlerce arıyı dışarı çıkardı. Üzerinde sadece atleti bulunan Mustafa Memoğlu eldiven takılı elini kovanın içine sokarak bal sağımı yaptı. Yüzü ve sırtının dolduğu arıların zarar vermediği Memoğlu, aldırış etmeden bal sağımını tamamladı.
11.09.2019 Yaşam
Van'daki arıcılar 'balın tadı kaçtı' diyor
Van'daki arıcılar 'balın tadı kaçtı' diyor ZENGİN bitki örtüsü ve yaylalarıyla arıcılar için önemli yere sahip olan Van'da çözüm süreciyle büyük bir ivme kazanan bal sektörü, son günlerde artan terör olayları nedeniyle düşüşe geçti. Türkiye'nin birçok yerinden kovanlarını getiren arıcılar, bu yıl bal rekoltesinin çok iyi olduğunu fakat, olaylarla birlikte kırsalda tehlike altında olduklarını söyledi. Van Arıcılar Birliği Başkanı Halil Tandoğan, "Düşünün bu kadar tatlı bir işle uğraşmamıza rağmen ağzımızın tadı kaçtı. Bir an önce bu çatışmalı ortamın son bulmasını istiyoruz" dedi.
11.09.2019 Haberler
Acemi arıcının talihsiz sonu!
Acemi arıcının talihsiz sonu! Genç adam, arıcılık mesleğindeki ilk gününde kaçınılmazı yaşadı ve arıların saldırısına uğradı...
11.09.2019 Nevidyo
Asansörde korkunç saldırı!
Asansörde korkunç saldırı! Arıcı kıyafetiyle asansöre binen adam ağına düşürdüğü şakazedeleri fena korkuttu.
11.09.2019 Nevidyo
Vücudunu arılarla kapladı
Vücudunu arılarla kapladı Görüntüler Kosova’dan. Ülkenin güneyindeki Rauça bölgesinde arıcılık yapan Kosovalı Hysen Krasniqi (30), çok sayıda arıyı yarı çıplak vücuduna sardırdı. Amacının dikkat çekmek değil, arılarla kurduğu dostluğu göstermek olduğunu söyleyen arıcı, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi deneme konusunda da kapıyı kapatmadı.
11.09.2019 Haberler
Arılar firar etti!
Arılar firar etti! Bursa’nın İnegöl ilçesi arıların istilasına uğradı. Kovandan kaçan binlerce arı, sokak sakinlerine korku dolu anlar yaşatırken, bir ağaçta yuva yapan arılar yaklaşık bir saatlik uğraş sonunda minibüsün üzerine konulan başka kovana çekildi.
11.09.2019 Haberler
60 bin arı telef oldu
60 bin arı telef oldu ZONGULDAK’ın Kilimli İlçesi’ne bağlı Muslu Beldesi’nde arıcılık yapan 62 yaşındaki Salih Şimşek’e ait 13 kovanda bulunan arıların tümü telef oldu. Arıların ilaç sıkılarak zehirlendiğini ileri süren Şimşek, jandarmaya şikayette bulundu.
11.09.2019 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri