Köy köy dolaşıp fabrikaya işçi arıyorlar
Köy köy dolaşıp fabrikaya işçi arıyorlar Sinop'ta yaklaşık 11 ay önce faaliyete geçen ve ürettiği tekstil ürünlerini farklı ülkelere ihraç eden bir firma, 7 bin 200 metrekare alan üzerine kurduğu fabrikasında çalıştırılacak işçi bulmakta zorlanıyor. Şirket Yöneticisi Yavuz Kurutaş "Fabrikamız 500 kişi istihdam edilecek şekilde kuruldu. Ancak biz şu an sadece 152 işçimiz ile ürünlerimizi yetiştirmeye çalışıyoruz. Köy köy, belde belde gezerek insanlara iş teklif ediyoruz. Onların ayaklarına giderek ikna etmeye çalışıyoruz" dedi.Sinop'ta yaklaşık 11 ay önce faaliyete geçen ve ürettiği tekstil ürünlerini farklı ülkelere ihraç eden bir firma fabrikasında çalıştırılacak işçi bulamamanın sıkıntısını yaşıyor. Organize Sanayi Bölgesi'nde 7 bin 200 metrekare alan üzerine kurulan ve 500 kişi kapasiteli, uluslararası iki giyim markası için üretim yapan fabrikada işler 152 işçi ile yetiştirilmeye çalışılıyor. Şirket Yöneticisi Yavuz Kurutaş, AA muhabirine, ülke olarak ekonomik açıdan çeşitli saldırılara maruz kalınan bir dönemde herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu ve gelecekle ilgili kaygı duymadıklarını anlatan Kurutaş, "Ancak bu süreçte sadece biz yatırımcılar değil, çalışanlar da elini taşın altına koymalılar." dedi.
11.09.2019 Haberler
Bin 856 rakımlı yaylada taş üstünde sinyal avı
Bin 856 rakımlı yaylada taş üstünde sinyal avı Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde bin 856 rakımlı Günnercik Yaylasına yaz aylarında göç eden vatandaşlar, telefon şebekesi çekmediği için zor anlar yaşıyor. Vatandaşlar, şebekenin çektiği ve 'iki kertik' diye yazıp işaretledikleri taşın çevresinde sinyal avlıyor. Gazipaşa'nın Beyrebucak ve Korubaşı Mahallesi halklarının göç ettiği bin 856 rakımlı Günnercik Yaylasında telefon şebekesi çekmiyor. Yapılan onca müracaata rağmen yaz aylarında 170 hanenin göç ettiği yaylaya bir baz istasyonu kurduramayan yayla sakinleri, dağın eteğinde bir taşın çevresinde zaman zaman sinyalin geldiğini keşfetti. Bölgeye işaret koymak için taşın üzerine “iki kertik” yazan yayla sakinleri, telefon görüşmesi yapmak isteyenleri bu bölgeye yönlendiriyor. Yaylaya göç eden özellikle kadınlar bu taşın başında sevdikleriyle hasret gidermek için adeta sinyal avına çıkıyor. Yaylaya gelen Hatice Dolu, yaylada telefonun önemli bir sorun olduğunu belirterek, "Yaylamızda elektrik, telefon yok. Bunlar olsa çocuklarımız da bizim yanımıza gelir ancak elektrik, telefon ve internet olmayınca çocuklarımızı yaylaya gelmiyor. Burada yaklaşık 2 ay kalıyoruz. Telefonun burada çektiğini öğrendik. Kaldığımız yere de uzak. Herkes gelemiyor. Sevdiklerimizle görüşmek için buraya geliyoruz. Buraya telefonluk diyoruz. Yaylamıza elektrik, telefon ve internet istiyoruz" dedi. Dağın eteklerindeki “iki kertik” noktasında sinyal yakalamaya çalışan Münevver Gülcan ise "Sevdiklerimizle görüşmek için buraya geliyoruz. Burayı ezberledik. Esinti olduğunda çoğu zaman çekmiyor. Taşın üzerine iki kertik yazmışlar. Ben de bu sene geldim, yeni öğrendim" diye konuştu. Arkadaşlarına eşlik eden Nazlı Uysal da bu noktada telefonun iki kademe çektiğini belirtmek için taşın üzerine “iki kertik” yazdıklarını belirterek, "Ben daha acemiyim, bu sene geldim" dedi. Röportaj esnasında sinyali yakalayan Münevver Gülcan, kızına televizyona çıkacağını söyledi. Gülcan daha sonra kızıyla hasret giderdi.
11.09.2019 Yaşam
Oğlu için karaciğer donörü arıyor
Oğlu için karaciğer donörü arıyor İzmir'in Seferihisar ilçesinde yaşayan Bengül Üstün (57), 'Alagille sendromu' teşhisi konulan ve karaciğer nakli olması gereken oğlu Murat Üstün (18) için donör arıyor. Hastalığı yüzünden sürekli kaşınan, okulu bırakmak zorunda kalan oğlunun kendisini eve kapattığını belirten Bengül Üstün, "Yıllardır çocuğumun hastalığıyla mücadele ediyorum. Oğlumun tekrar hayata tutunması için donör olabilecek kişilerden yardım istiyorum" dedi.Seferihisar ilçesinde yaşayan Bengül Üstün, 2000 yılında dünyaya gelen oğlu Murat'ı 3 aylıkken rahatsızlanınca Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdü. Minik Murat'a burada 'Alagille Sendromu' adlı karaciğer hastalığı teşhisi konuldu. Bengül Üstün ve TIR şoförü eşi Erdal Üstün'ün (57) yıllar sürecek mücadelesi başladı. Diğer organların da zarar görmesine yol açan 'Alagille sendromu' nedeniyle Murat'a, 2004 ile 2014 yıllarında anjiyo yapıldı. Hastalık, bir süre sonra Murat'ın gözlerine vurdu. Görme sorunu yaşamaya başlayan Murat'ın gözlerinin mercekleri ameliyatla değiştirildi. Murat'ın gözlerindeki rahatsızlığın ardından bu kez de vücudunda kaşıntı başladı. Sürekli kaşınan ve eğitimini 11'inci sınıfta bırakmak zorunda kalan Murat, "Sürekli kaşınıyorum. Okulu bıraktım. Arkadaşlarımla görüşmüyorum. Evden hiç çıkmıyorumİ çünkü onlar, ben kaşındığım için bana garip gözlerle bakıyor. Eğer kaşınmasam okulumu bırakmaz okurdum" dedi. Kendisini eve kapatan ve dışarı çıkmak istemeyen Murat'a, doktorlar, karaciğer naklini şart koştu. Bir akrabadan uygun karaciğer bulundu; ancak yaşı ve kilosu nedeniyle donör olamadı. Donör olacak kişinin 45 yaşından küçük ve yaşına göre, normal kiloda olması, kan grubunun da A Rh (+) olması gerekiyordu. Tedavisine İstanbul'da devam edilen Murat Üstün, donör bulunursa ameliyat edilip, sağlığına kavuşabilecek. Anne Bengül Üstün, yardım çağrısında bulunarak, "Ben bir anne olarak yıllardır çocuğumun hastalığıyla mücadele ediyorum. Oğlumun tekrar hayata tut
11.09.2019 Yaşam
Trabzonlu Yusuf, boşanmak için Tayvanlı eşini arıyor
Trabzonlu Yusuf, boşanmak için Tayvanlı eşini arıyor TRABZON'un Maçka ilçesinde oturan sağır-dilsiz ve belden aşağısı felçli Yusuf Ay (44), 9 yıl önce internette tanışıp evlendiği, sağır-dilsiz eşi Tayvanlı Mei Chan Whang 43) tarafından terk edildi. 6 yaşında kızları Kübra'ya bakan Yusuf Ay, boşanmak için eşini arıyor. Yusuf Ay, sevgilisi olduğunu söyleyen Tayvanlı eşinin, kendisine de evlenme tavsiyesinde bulunduğunu anlattı. Maçka ilçesi Armağan köyünde yaşayan, doğuştan sağır ve dilsiz ve belden aşağısı felçli olan Yusuf Ay, İnternet sohbet programları aracılığı ile Tayvan'da yaşayan sağır ve dilsiz olan Mei Chan Whang ile tanıştı. Birbirlerine aşık olan ikili evlenmeye karar verdi. Müslüman olan ve Meryem adını da alan Mei Chan Whang geldiği Maçka'da Yusuf Ay ile 2009 yılında evlendi. Yusuf ve Meryem'in evliliklerinden 2 yıl sonra Kübra adını verdikleri kız çocukları dünyaya geldi. 4 YIL ÖNCE ÜLKESİNE DÖNDÜ 6 yıl birliktelik yaşayan çift maddi zorluklar çekti. Eşi ile sorunlar yaşayan Meryem, ailesini özlediğini belirterek 2015 yılında ülkesine döndü. Mei Chan Whang bir daha Türkiye'ye dönmedi. Tayvanlı eşi ile İnternet üzerinden bir süre görüşen Yusuf Ay artık eşine ulaşamıyor. 6 yaşında kızları Kübra'ya bakan Yusuf Ay, boşanmak için eşini arıyor. Yusuf Ay, sevgilisi olduğunu söyleyen Tayvanlı eşinin, kendisine de evlenme tavsiyesinde bulunduğunu anlattı. 'KREDİ ÇEKİP ÜLKESİNE GÖNDERDİK' İşaret dili tercümanı aracılığı ile yaşadıklarını anlatan Yusuf Ay, eşi ile kendisini terk etmeden önce aralarının açıldığını belirterek Belki ülkesine gider onun için bir moral olur diye gitmesine izin verdik. Giderken eşimin yolculuk masraflarını karşılayabilecek paramız yoktu. Annemin üzerine kredi çekerek ve tanıdıklardan borç alarak biletini aldık. Ancak bir müddet sonra gelmeyeceğini anladım. Kızı annesini tanımıyor. İnternet üzerinden görüştüğümüzde bile yüzüne bakmıyor. Ne kadar söyledikse gelmemekte ısrar etti dedi.
11.09.2019 Yaşam
Dizi oyuncusu talibini arıyor
Dizi oyuncusu talibini arıyor Fox Tv'de yayınlanan Esra Erol'la programına katılan ve yıllardır Arka Sokaklar isimli dizide rol alan Murat Ormıyak taliplerini arıyor
11.09.2019 Televizyon
Evleneceği kızı anketle arıyor
Evleneceği kızı anketle arıyor ADANA'da 30 yaşındaki Doğukan Özkan, evleneceği kızı bulmak için kişisel internet sitesi üzerinde 60 soruluk anket düzenledi.
11.09.2019 Yaşam
ABD polisi çıplak hırsızların peşinde
ABD polisi çıplak hırsızların peşinde ABD'nin Florida eyaletinde üç çıplak hırsız bir restorandan hamburger çaldı. Polis, hırsızları ihbar edene bin dolar ödül verecek.
24.07.2014 Dünya
Polis bu kadını arıyor
Polis bu kadını arıyor İngiliz polisi bir banliyö treninde yanında oturan yabancı kökenli bir erkeğe ırkçı sözler söyleyerek hakaret eden bir kadının peşine düştü.
11.09.2019 Haberler
Kavga etmek için bebeğini fırlattı!
Kavga etmek için bebeğini fırlattı! Amerika'nın Utah kentinde yaşanan olayda, annenin sorumsuzluğu dehşete düşürdü.
11.09.2019 Haberler
Sözde profesör hırsız çıktı!
Sözde profesör hırsız çıktı! Bursa’da bir işyerine gelerek kendisini üniversitede görevli profesör olarak tanıtan hırsız, temizlik görevlisinin para cüzdanını çaldı. Polis, şimdi her yerde bu zanlıyı arıyor.
11.09.2019 Haberler
Sokak sokak oğlunu arıyor
Sokak sokak oğlunu arıyor Adana’da PVC doğrama atölyesi sahibi 34 yaşındaki Ramazan Can’la birlikte Mersin’e gelen şizofreni hastası 14 yaşındaki Kadir Can, 30 Haziran’dan bu yana kayıp. 4 çocuk babası Ramazan Can, 50 yakını ile birlikte kentin sokaklarında oğlunu arıyor
4.07.2012 Gündem

Benzer Haber Etiketleri