Birim

Birim

Son dakika birim haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan birim gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan birim haber sayfamızda...

Birim

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 8.203 birim haberi bulunmuştur.
Bakan Özhaseki, eğitimin önemine dikkat çekti
Bakan Özhaseki, eğitimin önemine dikkat çekti "197 milyon ders kitabı önceden basılıyor ve çocukların sıralarının üzerine konuyor." diyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Biz liseye giderken bir üst sınıftaki abilerin kitaplarını yarı fiyata satın almaya başladık. Bazen kitaplar da olmazdı. Bazen 1-2 ay geçerdi hala kitabımız olmazdı. Şimdi hepsi temin de ediliyor. Derslik başına düşen öğrenci sayısı neredeyse yarıya düşmüş. Eğitimin önemi büyük” şeklinde konuştu.
11.05.2024 Gündem
Bakan Koca'dan hastanede randevu sistemiyle ilgili açıklama
Bakan Koca'dan hastanede randevu sistemiyle ilgili açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ulusal Sağlık Hizmetleri değerlendirme ve koordinasyon toplantısında konuştu.
9.05.2024 Haberler
Hastanelerde randevu sistemi değişiyor! Bakan Koca'dan MHRS açıklaması
Hastanelerde randevu sistemi değişiyor! Bakan Koca'dan MHRS açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ulusal Sağlık Hizmetleri değerlendirme ve koordinasyon toplantısında hastanelerdeki randevu sistemine ilişkin pazartesi günü yeni bir dönemin başlayacağını duyurarak detayları paylaştı.
9.05.2024 Gündem
Dış ticaret haddi arttı
Dış ticaret haddi arttı 2023 yılı Mart ayında 86,7 olarak elde edilmiş olan dış ticaret haddi, 0,5 puan artarak, 2024 yılı Mart ayında 87,2 oldu.
9.05.2024 Ekonomi
Dış ticaret endeksleri belli oldu
Dış ticaret endeksleri belli oldu İhracat birim değer endeksi %1,4, ithalat birim değer endeksi %2 azaldı.
9.05.2024 Uzmanpara
Bakan Mehmet Özhaseki açıkladı: Deprem bölgesini yeniden ihya ediyoruz
Bakan Mehmet Özhaseki açıkladı: Deprem bölgesini yeniden ihya ediyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, TRT ekranlarında deprem bölgelerindeki çalışmalardan bahsetti. Bakan Özhaseki '4 kırmızı çizgimiz var' diyerek madde madde anlattı.
8.05.2024 Gündem
Fişteki servis ücretinin yarısı garsona veriliyor
Fişteki servis ücretinin yarısı garsona veriliyor Restoranlarda bahşiş yerine geçtiği ifade edilen ‘servis ücreti’ gündemde. Fişte yazan rakamın yarısının garsona verildiği, geri kalanının işletme giderlerine sayıldığı belirtiliyor.
5.05.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu açıkladı! Avrasya Tüneli'nde rekor geçiş
Bakan Uraloğlu açıkladı! Avrasya Tüneli'nde rekor geçiş Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrasya Tüneli’nden 30 Nisan tarihinde 93 bin 317 araç geçişi ile günlük araç geçişi rekoru kırıldığını söyledi.
4.05.2024 Haberler
Bakan Uraloğlu açıkladı!  Avrasya Tüneli'nde rekor geçiş
Bakan Uraloğlu açıkladı! Avrasya Tüneli'nde rekor geçiş Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrasya Tüneli’nden 30 Nisan tarihinde 93 bin 317 araç geçişi ile günlük araç geçişi rekoru kırıldığını söyledi.
4.05.2024 Ekonomi
Bakan Özhaseki: Şimdi iş başında koşturma dönemi
Bakan Özhaseki: Şimdi iş başında koşturma dönemi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesi Malatya’da çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, “Bizim literatürümüze güzel bir söz vardır. ‘Seçim biter geçim başlar’. Şimdi geçim dönemi, şimdi iş başında koşturma dönemi” dedi.
3.05.2024 Ekonomi
'Maden Kanunu' teklifi Meclis'te kabul edildi
'Maden Kanunu' teklifi Meclis'te kabul edildi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı. Genel Kurul'da, enerji alanında düzenlemeler içeren 16 maddelik 'Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', kabul edildi.
2.05.2024 Gündem
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 CFO'su
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 CFO'su İş dünyasında yaşanan hızlı değişim ve dönüşüm, CFO'ları (Chief Financial Officer - Mali İşler Başkanı / Finans Direktörü) organizasyonların karar süreçlerinin merkezi figürleri haline getirdi...
2.05.2024 Milliyet Executive
'Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı'
'Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı' Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi ve Hollanda Merkez Bankası Başkanı Klaas Knot, ECB'nin haziran ayında faiz oranlarında olası bir indirime gitmesinin ardından dikkatli bir şekilde ilerlemesi gerektiğini bildirdi.
30.04.2024 Uzmanpara
Antalya'da 'bayrak' tartışması! Vali'den uyarı
Antalya'da 'bayrak' tartışması! Vali'den uyarı  Antalya'nın sembollerinden ve çalınan saatiyle gündem olan saat kulesine dikilen gönder ve Türk bayrağı kentte tartışmaya neden oldu.
29.04.2024 Gündem
İTO Başkanı Avdagiç’ten yaz sezonu değerlendirmesi
İTO Başkanı Avdagiç’ten yaz sezonu değerlendirmesi İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "İstanbul’a ve Türkiye’ye turist gelmesinde hep beraber karşı durmamız gereken bir konu: Türkiye’nin içinden ve dışından pompalanan yabancı karşıtlığı. Bu insanların açık tepki vermeden kararlarıyla sizi cezalandırdığı bir sürece dönüşüyor. Yani ülkenize gelmeyerek, otomatikman siz ülke olarak belirli bir kaynaktan mahrum kalıyorsunuz" dedi.
29.04.2024 Ekonomi
Organik çilekle tarıma doping!
Organik çilekle tarıma doping! Ünü Türkiye’yi aşan Hüyük çileği ile Sason çileğinde ilk ürünler geri sayımda. Anadolu’dan çıkan bu iki organik tat, küçük ve engebeli arazileri üretime katarken; aynı zamanda şehirden köye göçü sağlayarak kırsal kalkınmanın iyi birer örneği oluyor.
26.04.2024 Ekonomi
MİT'ten istihbarat desteği! Sınır ötesinde yakalandılar
MİT'ten istihbarat desteği! Sınır ötesinde yakalandılar Terör örgütlerine yönelik başarılı operasyonlar devam ederken son haber Barış Pınarı Harekatı bölgesinden geldi.
25.04.2024 Haberler
Beyaz eşya sektöründe iç satışlar yüzde 28 arttı
Beyaz eşya sektöründe iç satışlar yüzde 28 arttı Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD), 2024 yılı ilk çeyreğinde beyaz eşya sektöründe iç satışların yüzde 28 artış kaydettiğini açıkladı.
25.04.2024 Ekonomi
MİT'ten istihbarat desteği! Sınır ötesinde yakalandılar
MİT'ten istihbarat desteği! Sınır ötesinde yakalandılar Terör örgütlerine yönelik başarılı operasyonlar devam ederken son haber Barış Pınarı Harekatı bölgesinden geldi.
25.04.2024 Gündem
Reel Kesim Güven Endeksi belli oldu
Reel Kesim Güven Endeksi belli oldu 2024 yılı Nisan ayında mevsimsellikten arındırılmış Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE-MA), bir önceki aya göre değişmeyerek 103,5 seviyesinde gerçekleşti.
24.04.2024 Uzmanpara

Benzer Haber Etiketleri

Birim ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.