Siirt'te corana virüs endişesi büryan tüketimini artırdı
Siirt'te corana virüs endişesi büryan tüketimini artırdı SİİRT'e özgü büryan kebabı, corona virüse karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenlerin vazgeçilmezi oldu. Büryan ustası Murat Kayaalp, salgın nedeniyle büryan satışında artış olduğunu belirterek, "Bağışıklık sisteminin artırılması için çeşitli gıdaların tüketilmesini isteyen uzmanlar, özellikle et tüketiminin önerisinde bulundu. Ardından büryan satışında artış yaşandı" dedi.
4.04.2020 Haberler
Çok seviyordu, ekipler getirdi! Hepsine tek tek teşekkür etti
Çok seviyordu, ekipler getirdi! Hepsine tek tek teşekkür etti Siirt'te Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri, 67 yaşındaki kişinin büryan talebini yerine getirdi.
25.03.2020 Gündem
Bitlisliler avşor çorbası ve büryanle güne başlıyor!
Bitlisliler avşor çorbası ve büryanle güne başlıyor! Bitlis'te özel tandırlarda pişirilen ve genellikle sabahın erken saatlerinde tüketilen büryan kebabı ile avşor çorbası, kentin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.
24.11.2019 Haberler
Bitlisliler avşor çorbası ve büryan ile güne başlıyor!
Bitlisliler avşor çorbası ve büryan ile güne başlıyor! Bitlis'te özel tandırlarda pişirilen ve genellikle sabahın erken saatlerinde tüketilen büryan kebabı ile avşor çorbası, kentin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.
24.11.2019 Gündem
Artık tavada da yapılıyor! Uçakla gönderiyorlar...
Artık tavada da yapılıyor! Uçakla gönderiyorlar... Siirt'te gece saatlerinde kuyularda pişirilip, sabah ekmek üzerinde servis edilen büryan kebabı artık tavada da ikram edilecek. Büryan ustası Murat Kayaalp, kebaba farklı lezzet katmak amacıyla hazırladığı büryan tavanın büyük ilgi gördüğünü ifade ederek, İstanbul gibi kentlerde yaşayan Siirtlilere, büryan tavayı uçak yoluyla gönderdiğini söyledi.
2.11.2019 Haberler
Siirt’in meşhur lezzeti: Büryan kebabı
Siirt’in meşhur lezzeti: Büryan kebabı Siirt’te özel yapılan tandırlarda pişirilen ve gün ağarmadan satışa sunulan büryan kebabı, kentin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Etin tandırlarda pişirilmesiyle yapılan ve yaklaşık bir asırlık tarihiyle önemli bir kültür haline gelen Siirt büryan kebabının lezzetine doyum olmuyor.
6.07.2021 Et Yemekleri
Büryan kebabının lezzet yolculuğu
Büryan kebabının lezzet yolculuğu BİTLİS ile Siirt arasında hangi bölgeye ait olduğu konusunda tartışması devam eden büryan kebabı, hem hazırlanışı, hem de sunumuyla büyük emek ve çaba istiyor. Meraklısının kilometrelerce yol katederek yemeğe geldiği kebabın hazırlanışı Bitlis'te gece saat 03.00'te başlıyor. Evliya Çelebi'nin seyahatnamesine göre tarihi geçmişi IV. Murat'a kadar uzanan büryan kebabını, Bitlisli ustalar erkek keçi (teke) etinden hazırlıyor. Büyük kemikleri ayrıldıktan sonra, kaya tuzu dökülerek gece saatlerinde özel yapılmış kuyuya indirilen büryan, burada odun ateşi közüne bırakılan suyun buharında 2-2.5 saat pişiriliyor. Kazandan kuyuya yayılan su buharı etin sertleşmesini önleyip, yavaş yavaş tükenirken, bu sırada kazana damlayan yağlar ise Bitlisliler için sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan 'avşor çorbası'nda kullanılıyor. Meraklısının kilometrelerce yol katederek yemeğe geldiği avşor çorbası ile büryan kebabı,sabah saatlerinden itibaren de sıcak pide, kuru soğan, domates ve biberle birlikte müşterilere servis ediliyor.
11.09.2019 Haberler
Tandırdan çıkan "kahvaltılık kebap"
Tandırdan çıkan "kahvaltılık kebap" Siirt'te Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret olarak tescilli büryan kebabı, taviz verilmeyen lezzetiyle kahvaltı sofralarını süslüyor. Özel hazırlanmış, 3 metre derinliğinde ve 100 santimetre çapındaki kuyu tandırlara sarkıtılarak tamamen buharla pişirilen ve sabah namazından sonra servis edilen büryan kebabı, damakta eşsiz tat bırakan lezzeti ve uzun süre tok tutmasıyla kentin vazgeçilmez lezzetlerinin başında geliyor.
11.09.2019 Haberler
Siirt'ten yayılan lezzet 'Büryan Kebabı'
Siirt'ten yayılan lezzet 'Büryan Kebabı' Lezzetiyle asırlar öncesinden günümüze kadar gelen Büryan Kebabı Siirt'in vazgeçilmezi...
6.07.2021 Yöresel Tarifler