Cilo Dağı

Cilo Dağı

Son dakika cilo dağı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan cilo dağı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan cilo dağı haber sayfamızda...

Cilo Dağı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 112 cilo dağı haberi bulunmuştur.
Dağda 11 yıl önce yerlerini tespit etti! Gece gündüz başında bekliyor
Dağda 11 yıl önce yerlerini tespit etti! Gece gündüz başında bekliyor Hakkari'nin Kırıkdağ köyünde yaşayan Hamdi Akdoğan, Cilo Dağı eteklerinde 11 yıl önce keşfettiği kaya balını 3 bin rakımlı dağlardan çıkartıyor. Aylarca başında nöbet tutuğu yuvalardan çıkan balı Norveç, İsviçre ve İran'da bulunan özel müşterilerine gönderiyor.
19.09.2023 Gündem
Türkiye'nin en yüksek ikinci zirvesi! '3 bin metrelik buzulların nasıl parçalandığını gördük'
Türkiye'nin en yüksek ikinci zirvesi! '3 bin metrelik buzulların nasıl parçalandığını gördük' Küresel ısınma nedeniyle Türkiye'nin en yüksek ikinci zirvesi olan ve buzul dağı olarak da bilinen Hakkari'deki Cilo Dağı'nda buzullar eriyor. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nden 4 bilim insanı Cilo Dağı'na çıkarak incelemelerde bulundu.
6.08.2023 Gündem
AFAD duyurdu: Yüksekova'da şelaleye düşen 4 dağcıdan 2'si hayatını kaybetti
AFAD duyurdu: Yüksekova'da şelaleye düşen 4 dağcıdan 2'si hayatını kaybetti AFAD, 16 Temmuz'da ilo Dağı buzul bölgesinde tırmanış yapan 4 dağcının tırmandıkları buzulun kpması üzerine şelaleye düşmesi sonucunda 2 kişinin sağ olarak kurtulduğunu, 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.
18.07.2023 Gündem
Cilo buzullarında kaybolan 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı
Cilo buzullarında kaybolan 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı Hakkari'deki Cilo Buzulları bölgesinde iki gün önce buzulların kırılması sonucu oluşan çukura düşerek kaybolan 2 kişinin cesedi bulunarak hastane morguna alındı.
18.07.2023 Gündem
20 bin yıllık buzulları görmek için geldiler! Burası Hakkari
20 bin yıllık buzulları görmek için geldiler! Burası Hakkari Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde terörden temizlenen Cilo Dağları ve Sat Buzul Gölleri'nde düzenlenen '5. Cilo Fest'e vatandaşlar akın etti. Doğaseverler 3 bin 400 rakımlı ve 20 bin yıllık Sat Buzul Gölleri'ne çıkarak heyecan yaşadı. Buzullardan inen vatandaşlar ise dağın eteklerinde saatlerce halay çekerek günün keyfini çıkardı.
2.07.2023 Haberler
4 bin 135 rakımlı Cilo Dağları'nda 5'inci festival! Türkiye ve Dünya akın etti
4 bin 135 rakımlı Cilo Dağları'nda 5'inci festival! Türkiye ve Dünya akın etti Hakkari'de 4 bin 135 rakıma sahip Cilo Dağları ve Sat Buzul Gölleri Milli Parkı'nda, bu yıl 5'inci kez festival düzenlendi. Kilometrelerce araç kuyruğu uzadı, araçları zirveye çıkamayanlar ise yürüyerek alana gitti.
1.07.2023 Haberler
İmamoğlu'nun Erzurum mitingi! Bakan Soylu: 2 PKK'lı yasal dinlemeye takıldı
İmamoğlu'nun Erzurum mitingi! Bakan Soylu: 2 PKK'lı yasal dinlemeye takıldı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde çıkan olaylarla ilgili "Erzurum'daki provokasyonla ilgili olarak 2 PKK'lının konuşması yasal dinlemede tespit edildi." dedi.
10.05.2023 Gündem
Yüksekova’da gün batımı güzelliğiyle hayran bıraktı
Yüksekova’da gün batımı güzelliğiyle hayran bıraktı Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde akşam saatlerinde kızıla bürünen güneşin batımı görenleri mest etti.
2.04.2023 Haberler
4 bin 135 rakımlı Cilo Dağı'na 'kaya balı' tırmanışı
4 bin 135 rakımlı Cilo Dağı'na 'kaya balı' tırmanışı Hakkari'de Hamdi Akdoğan, her yıl 4 bin 135 rakımlı Cilo Dağı'na tırmanıp, kaya balı topluyor. Bölgede kaya balını 8 yıl önce gezerken keşfettiğini söyleyen Akdoğan, "Balımızın kilosu 4 ile 6 bin TL arasında değişiyor. Altın ile yarışıyor. Tehlike ve zorlukları göze alarak, bu işi yapıyorum" dedi.
16.08.2022 Ekonomi
5 gün inceleyip açıkladı! Zirveden acı haber
5 gün inceleyip açıkladı! Zirveden acı haber İstanbul Üniversitesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi ve Türk Coğrafya Kurumu Başkanı Doç. Dr. Ahmet Ertek ve ekibi, Türkiye’de küresel ısınmayla birlikte ortaya çıkan iklim değişikliğinin etkisini gözlemlemek için Hakkâri Cilo Dağları’nda inceleme yaptı. Kuzey buzullarında erime tespit ettiklerini söyleyen Ertek, ‘Buzul Devri’nde 10 km olan Suppa Durek Buzulu (Erinç Buzulu), 1948’de 4 kilometre ölçülmüştü şimdi ise 900 metreye düştüğünü belirledik’ dedi
22.07.2021 Gündem
PKK’lı teröristlerin ‘paramotor’ oyunu
PKK’lı teröristlerin ‘paramotor’ oyunu İskenderun’da etkisiz hale getirilen teröristlerin, Menbiç’ten ‘paramotor’ ile Amanos Dağları’na geldiği tespit edildi
28.10.2020 Gündem
Son dakika... Bakanlık duyurdu! Teröristler yerle bir edildi
Son dakika... Bakanlık duyurdu! Teröristler yerle bir edildi Gelen son dakika haberine göre; İçişleri Bakanlığı, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Cilo Dağı Alandüz bölgesinde 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
27.10.2020 Gündem
Cilo'da esrarengiz kaya resimleri
Cilo'da esrarengiz kaya resimleri Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terörden temizlenen 4 bin 135 rakımlı Cilo Dağı'nın zirvesine yakın bölgedeki kaya resimleri dikkat çekiyor.
19.08.2020 Tatil
Hakkari'de 2 terörist etkisiz hale getirildi
Hakkari'de 2 terörist etkisiz hale getirildi Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 2 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.
6.08.2019 Gündem
İğrençliği tek tek anlattı: Uzun saç sevdiği için...
İğrençliği tek tek anlattı: Uzun saç sevdiği için... Evlenme vaadiyle kandırılarak örgüte katılan ve terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'den kaçarak Gaziantep'in Karkamış ilçesi Suriye sınırında güvenlik güçlerine teslim olan kadın terörist, örgütün kirli yüzünü anlattı.
11.02.2019 Gündem
Cilo Dağı eteklerinde sporla büyüyen çocuklar
Cilo Dağı eteklerinde sporla büyüyen çocuklar Milli Antrenör Soner Taşkın, Hakkari'nin Cilo Dağı eteklerinde, kötü alışkanlıklara karşı çocukları sporla eğitiyor.
17.12.2018 Diğer Sporlar
Cilo Dağları’nda yeni bir bitki türü keşfedildi
Cilo Dağları’nda yeni bir bitki türü keşfedildi Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Biyoloji Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Mehmet Fırat, Hakkari’deki Cilo Dağları’nda yeni bir ‘taşkıran’ cinsi bitki türü keşfederek bilim dünyasına kazandırdı. Ünlü botanikçi Araştırma Görevlisi Mehmet Fırat, Hakkari’nin Zap Vadisi ile Cilo Dağları’nda yaptığı floristik arazi çalışmaları sırasında ‘taşkıran’ veya ‘kaya gülü’ olarak adlandırılan bitkiden örnekler aldı. Örnek aldığı bitkinin mikroskopla yaptığı araştırmalarda yeni bir tür olduğunu keşfeden ünlü botanikçi Fırat, keşfettiği bitkiye ‘saxifraga hakkariensis’ adını verdi. Botanikçi Fırat tarafından keşfedilen yeni bitki türü, "Phytotaxa" adlı uluslararası prestijli bir bilim dergisinde yayımlandı. İHA muhabirine konuşan ünlü botanikçi Mehmet Fırat, Saxifraga (taşkıran) cinsinin Türkiye’de 20 türü olduğunu, dünyada ise tespit edilen 470 türünün bulunduğunu belirtti. Keşfedilen yeni bitkiyle Türkiye’deki tür sayısının 21’e çıktığını ve bu yeni keşfin de Türkiye’nin biyoçeşitliliği için önemli olduğunu ifade eden botanikçi Fırat, "Keşfettiğim bitkinin Türkçe ismi ‘taşkıran’ bitkisidir. Tabi ben bu bitkiye ‘kaya gülü’ diyorum. ‘Saxifraga hakkariensis’ bitkisini 2012-2017 yılları arasında Hakkari’de yapılan floristik araştırmalarda Cilo Dağı’nın eteklerinde ve kayalıklar üzerinde yetişen Saxifraga, taşları delip arasındaki çatlaklarda yeşeren ve sonrada genişleyen beyaz renkli bir bitkidir. Bu bitkiyi yeni bir tür olarak keşfettim" dedi.
11.09.2019 Yaşam
O dağlarda şenlik var
O dağlarda şenlik var Terörden temizlenen dağlarda artık festivaller, şenlikler düzenleniyor, vatandaşlar tablo gibi yaylaları ve doğal güzelliklerin bulunduğu alanları rahatça gezebiliyor.
1.07.2018 Gündem
Hakkari'de 9 PKK'lı öldürüldü
Hakkari'de 9 PKK'lı öldürüldü HAKKARİ 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonlarda 9 PKK'lı terörist öldürüldü, 2 terörist de teslim oldu. Operasyondan sonra yapılan arazi aramalarında çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. PKK'lılardan temizlenen 3468 rakımlı tepeye de Türk bayrağı dikilip üs bölgesi kuruldu. Hakkari ve çevresinin PKK'lı teröristlerden temizlenmesi için operasyonlar sürdürülürken, 10 Temmuz'da Yüksekova 'nın Buzul Dağları Kuzeyi, Cilo Dağı, Urşe Yaylası-Cafer Gediği-Meydanı Belek mevkiinde icra edilen ve 7 gün süren Hava Kuvvetleri destekli Şehit Piyade Yüzbaşı Murat ÜÇÖZ-1 operasyonu ile ilgili Hakkari Emniyet Müdürlüğü basın açıklaması yaptı. Açıklamada, İHA ve Hava Kuveetleri destekli operasyonlarda 9 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği, 2 PKK'lının da güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtilerek şöyle denildi: "Yüksekova ilçesindeki 3. Piyade Tümen Komutanlığı koordinesinde, Hakkari İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğümüzün Özel Harekat birliklerince 10.07.2017 tarihinde Yüksekova ilçesi, Buzul Dağları Kuzeyi, Cilo Dağı, Urşe Yaylası-Cafer Gediği-Meydanı Belek mevkiinde icra edilen ve 7 gün süren İHA ve Hava Kuvvetleri destekli Şehit Piyade Yüzbaşı Murat ÜÇÖZ-1 müşterek operasyonu kapsamında; Toplam 9 terörist etkisiz hale getirilmiş, operasyon esnasında 2 terörist ise Zap Jandarma Karakol Komutanlığına silah ve teçhizatları ile birlikte teslim olmuştur. Daha sonra yapılan arazi arama taramasında; 60 adet el yapımı patlayıcı hazırlanabilecek miktarda düzenek ve malzeme, 81 mm'lik havan nişangahı,2 adet Kalaşnikof piyade tüfeği,1 adet Kannas keskin nişancı tüfeği, 2 adet el bombası, 6 adet şarjör ve 160 adet mühimmat ele geçirilmiştir." Açıklamada PKK'lılardan temizlenen bölgeye Türk bayrağı dikildiği de belirtilerek, "Ayrıca operasyona katılan Polis Özel Harekat ve Jandarma Özel Harekat Timleri 3 bin 468 rakımlı tepeyi üs bölgesi olarak inşa etmişlerdir. Bu tepe
11.09.2019 Haberler
Cilo Dağı’nda  bir kadın dağcı
Cilo Dağı’nda bir kadın dağcı Türkiye’nin ikinci yüksek dağı olan Cilo Dağı, baharın gelmesiyle yeşil örtüsüne büründü.
28.05.2017 Gündem
Yüksekova ovası baharla sarıya büründü
Yüksekova ovası baharla sarıya büründü Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 4 bin 135 rakımlı Cilo Dağı'ndaki karlarla bütünleşen sarı çiçekler, güzel görüntü oluşturuyor. Fotoğraf tutkunları bölgeye ilgi gösteriyor.
18.05.2017 Tatil
Yüksekova’da koyun kırpma şenliği
Yüksekova’da koyun kırpma şenliği Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Cilo Dağı eteklerinde koyun kırpma şenliği düzenlendi.
25.07.2016 Gündem
Yüksekova’da koyun kırpma şenliği
Yüksekova’da koyun kırpma şenliği Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Cilo Dağı eteklerinde koyun kırpma şenliği düzenlendi.
25.07.2016 Gündem
Hakkari'yi daha önce hiç böyle görmediniz
Hakkari'yi daha önce hiç böyle görmediniz Yüksek dorukları, akarsular, ovalar, tarlalar, yollar, köyler, mahalleler ve terör nedeniyle şu an kullanılmayan havaalanı.. Hakkari metrelerce yükselkiten kuş bakışı fotoğraflandı.
18.05.2016 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Cilo Dağı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.