"Eğitimli çocuk bakıcısı" desteğine başvurular başladı
"Eğitimli çocuk bakıcısı" desteğine başvurular başladı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından Avrupa Birliği destekli "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi" kapsamında, "Çalışan Anne Desteğine" ilişkin başvurular saat 14.00 itibarıyla "www.sgk.gov.tr" üzerinden alınmaya başladı.
13.11.2019 Ekonomi
Çocuk bakıcısına uyuşturucu ticaretinden gözaltı
Çocuk bakıcısına uyuşturucu ticaretinden gözaltı Samsun'da gerçekleştirilen operasyonda çocuk bakıcısı Nagihan T. (25) uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı. Şüphelinin evinde piyasa değeri 8 bin TL olan paketler halinde satışa hazır uyuşturucu ele geçirildi.
9.10.2019 Haberler
Çocuk bakıcısına uyuşturucu ticaretinden gözaltı
Çocuk bakıcısına uyuşturucu ticaretinden gözaltı Samsun'da gerçekleştirilen operasyonda çocuk bakıcısı Nagihan T. (25) uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı. Şüphelinin evinde piyasa değeri 8 bin TL olan paketler halinde satışa hazır uyuşturucu ele geçirildi.
9.10.2019 Gündem
Evdeki Bakıcım'da bakıcı güvenliği ile ilgili hangi önlemler alınıyor?
Evdeki Bakıcım'da bakıcı güvenliği ile ilgili hangi önlemler alınıyor? Evdeki Bakıcım bakıcı güvenliği ile ilgili hangi önlemleri alıyor? Evdeki Bakıcım kurucusu ve CEO'su Miraç Bal yanıtladı.
24.04.2017 Yaşam
Türk bakıcı mı, yabancı bakıcı mı seçmeliyiz?
Türk bakıcı mı, yabancı bakıcı mı seçmeliyiz? Yabancı çocuk bakıcısı seçmek doğru mu? Evdeki Bakıcım kurucusu ve CEO'su Miraç Bal açıkladı.
24.04.2017 Yaşam
Oyun ablası ile çocuk bakıcısı arasındaki fark nedir?
Oyun ablası ile çocuk bakıcısı arasındaki fark nedir? Oyun ablası nedir? Oyun ablası ile çocuk bakıcısı arasındaki fark nedir? Evdeki Bakıcım kurucusu ve CEO'su Miraç Bal yanıtladı.
24.04.2017 Yaşam
Çocuk bakıcısı seçerken nelere dikkat edilmeli?
Çocuk bakıcısı seçerken nelere dikkat edilmeli? Aileler çocuk bakıcısı seçerken nelere dikkat etmeli? Çocuk bakıcısında eğitim durumu, yaş gibi faktörler önemli mi? Evdeki Bakıcım kurucusu Miraç Bal yanıtladı.
24.04.2017 Yaşam
Türk halkı bakıcı seçmek konusunda yeterince bilinçli mi?
Türk halkı bakıcı seçmek konusunda yeterince bilinçli mi? Türk halkı bakıcı seçmek gibi hassas bir konuda yeterince bilinçli mi? Evdeki Bakıcım kurucusu Miraç Bal'a sorduk.
24.04.2017 Yaşam
Down sendromlu çocuğa bakıcı şiddeti kamerada (+18)
Down sendromlu çocuğa bakıcı şiddeti kamerada (+18) Bakıcı kadınların bakmakla yükümlü olduğu çocuklara uyguladığı şiddet görüntülerine bir yenisi daha eklendi Bu kez görüntüler Amerikadan... Luke isimli down sendromlu çocuğa bakmakla yükümlü olduğu kadının, şiddet görüntüleri, anne Tiffany Fields tarafından ortaya çıkarıldı. Eve gizli kamera yerleştiren Anne Fields görüntüleri izleyince şoke oldu. Videoda bakıcı kadının çocuğuna şiddet uyguladığını gören anne ,görüntüleri hemen polise vererek, bakıcıdan şikayetçi oldu Savcılık, tutuklu olarak yargılanan bakıcı kadının, ikinci dereceden kriminal saldırı suçuyla cezalandırılmasını istiyor. Sosyal medyada yayınlanan görüntüler büyük tepki çekerken anne Tiffany Fields şimdi mahkemenin sonuçlanmasını bekliyor.
11.09.2019 Haberler
Kimse sahip çıkmadı! Bakıcısı gözyaşlarına boğuldu
Kimse sahip çıkmadı! Bakıcısı gözyaşlarına boğuldu ADANA’da yaşayan Bedriye Ü., 2 ay önce bakıcı Dilek Narinoğlu’na bıraktığı 17 aylık oğlu T.E.Ü.’yü geri almadı, babası Ahmet Zeki Ü. de kendisinden olmadığını ileri sürüp çocuğa sahip çıkmadı. Bebeğin Sevgi Evleri’ne yerleştirilmesi üzerine gözyaşı döken Dilek Narinoğlu, koruyucu aile olarak almak istediğini söyledi.
11.09.2019 Yaşam
Çocuk baktıracağız diye getirip, fuhuş yaptırdılar!
Çocuk baktıracağız diye getirip, fuhuş yaptırdılar! Adana'da, internetten tanıştıkları Azerbaycan uyruklu 2 kadını, 'çocuk bakıcısı arandığı ve yüksek maaş verildiği' vaadiyle Türkiye'ye getirip fuhuş yaptırdığı ileri sürülen biri kadın 4 kişi yakalandı. Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Cumhuriyet Savcılığı'ndan teknik ve fiziki takip için izin aldı. Ekipler takip sonucunda "Topal Meral" lakaplı Aynur M. (42) eşi Haluk M. (34), Ömer A. (58) ve Osman Nevzat Ç.'yi (46), ikisi Azerbaycan uyruklu 3 kadına fuhuş yaptırdığını ve yer temin ettiklerini belirledi. 6 ay çeteyi takip eden polis Çankırı, Ankara ve Adana'da eş zamanlı yaptığı operasyonda 1'i kadın 4 kişiyi gözaltına aldı. Fuhşa sürüklenen kadınlar da bilgi sahibi olarak ahlak büroya getirildi.
11.09.2019 Haberler
Yabancı bakıcı çalıştırmadan önce sağlık kontrolünden geçirin
Yabancı bakıcı çalıştırmadan önce sağlık kontrolünden geçirin Türk Toraks Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Altın: "İlaca dirençli verem olguları birçok ülkede ana halk sağlığı sorunu olmaya başladı. İlaca dirençli verem olgularının yarıdan fazlası Afrika ülkeleri ile Doğu Avrupa ülkelerinde tespit ediliyor"
9.01.2014 Aile