Tip 2 diyabet nedir?
Tip 2 diyabet nedir? Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Kamil Gülpınar cevapladı; Tip 2 diyabet nedir?   Tip 2 Diyabet, erişkin tip diyabet veya insüline bağlı olmayan diyabet olarak adlandırdığımız bir diyabet türüdür. Bugün için dünyada ve ülkemizde görülen diyabet hastalarının %90’ı Tip 2 Diyabet hastalarıdır.
4.05.2017 Sağlık
Obezite sıklıkla hangi dönemde görülür?
Obezite sıklıkla hangi dönemde görülür? Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Kamil Gülpınar cevapladı; Obezite sıklıkla hangi dönemde görülür?   Obezite insan yaşamının her döneminde görülebilecek bir rahatsızlıktır. Günümüzde çocukluk çağından itibaren morbid obezite hastalığını görebilmekteyiz. Bunların da birçok sebebi bulunmaktadır.
4.05.2017 Diyet
Obezite hangi sağlık sorunlarına neden oluyor?
Obezite hangi sağlık sorunlarına neden oluyor? Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Kamil Gülpınar cevapladı; Obezite hangi sağlık sorunlarına neden oluyor?   Günümüzde Morbid obezite hem dünyada hem de ülkemizde salgın olarak görülen bir hastalıktır. Ülkemizde morbid obezite oranı yaklaşık %33’tür. Bu ciddi bir sağlık sorunudur. Morbid obezite, aşırı kiloların sebep olduğu sadece insanların günlük yaşantısını etkileyen bir rahatsızlık olmamakla birlikte birçok sistemi etkileyerek insanlarda birçok rahatsızlığı ortaya çıkarmaktadır.
4.05.2017 Diyet