Eminönü İskelesi'nde benzeri Ayasofya'da olan kültür varlığı belirlendi
Eminönü İskelesi'nde benzeri Ayasofya'da olan kültür varlığı belirlendi Eminönü İskelesi'nde üzeri yosunlarla kaplı olan bir kültür varlığı tespit edildi. Tarihi niteliği olduğu belirtilen kültür varlığının Ayasofya'da da benzerinin olduğu kaydedildi. Araştırmacı-Yazar Selçuk Eracun, İstanbul'un göbeğinde bulunan bu mermer taşın ya pagan dönemine ait bir sunak olduğunu ya da Hristiyanlar tarafından vaftiz için kullanılan bir havuz olduğunu belirtti.
4.10.2021 Haberler
İstanbullular Eminönü iskelesine akın etti
İstanbullular Eminönü iskelesine akın etti Kurban Bayramı’nda İstanbul’da kalan şehir sakinleri ve turistler bayramın üçüncü gününde güzel havayı da fırsat bilerek soluğu Eminönü Sahili’nde aldı. Vatandaşların oluşturduğu yoğunluk havadan görüntülenirken vapurlara binmek isteyen çok sayıda vatandaş uzun kuyruklar oluşturdu.
11.09.2019 Haberler
Yoğunluk havadan görüntülendi
Yoğunluk havadan görüntülendi Bayramın son gününde de Eminönü iskelelerinde yoğunluk yaşandı. Sıcak havaya rağmen saatlerce bekleyen kalabalık ve tıklım tıklım yolculuk yapılan vapurlar havadan görüntülendi. Ramazan Bayramı'nı İstanbul’da geçiren kent sakinlerin bayramın son gününde de iskelelere akın etti. Şehir Hatlarının ücretsiz oluşunu fırsat bilen vatandaşlar İstanbul’un farklı bölgelerine vapurla gitmek için Eminönü İskelesi'nde, uzun kuyruklar oluşturdu. Sıcak havaya rağmen saatlerce vapur sırası bekleyenler, vapurları da tıklım tıklım doldurdu. İskelelerde yaşanan yoğunluk ve tıklım tıklım dolan vapurlar havadan görüntülendi.
11.09.2019 Yaşam
Eminönü İskelesi'nde yaşanan insan seli havadan görüntülendi
Eminönü İskelesi'nde yaşanan insan seli havadan görüntülendi Ramazan Bayramı'nda İstanbul'da kalan kent sakinleri adalara gitmek için Eminönü İskelesi'ne akın etti. Vapurlar dolup taşarken, boğazda yaşanan insan seli havadan görüntülendi.
11.09.2019 Yaşam