AYM kararı ile 9 ay sonra evli kadınların bekarlık soyadı için dava açmalarına gerek kalmayacak
AYM kararı ile 9 ay sonra evli kadınların bekarlık soyadı için dava açmalarına gerek kalmayacak Resmi Gazete'de yayımlanan Anayasa Mahkemesi (AYM) kararı ile Türk Medeni Kanunu'nun 187'inci Maddesi'ndeki 'Kadın, evlenmekle kocasının soyadını alır; ancak evlendirme memuruna veya daha sonra nüfus idaresine yapacağı yazılı başvuruyla kocasının soyadı önünde önceki soyadını da kullanabilir' hükmü, eşitliğe aykırı bulunarak iptal edildi. 9 ay sonra yürürlüğü girecek bu karar ile kadınların evlendikten sonra yalnızca bekarlık soyadlarını kullanabilmeleri için dava açmalarına gerek kalmayacak.
28.04.2023 Gündem
Evligiller - Yedinci Bölüm "Kadın İstemezse"
Evligiller - Yedinci Bölüm "Kadın İstemezse" Evlilik gerçeklerini gözler önüne seren Evligiller Neslihan ve Coşkun bu bölümde "Kadın İstemezse" konusuna değiniyor.     Kadın erkek ilişkisinin en komik, en tatlı, en eğlenceli halleri.   Kürk Mantolu Madonna konusuna da vurgu yapılan bölüm bir çok kadının ve bir çok erkeğin yaşadığı gerçeği gözler önüne seriyor.
14.08.2017 Yaşam
Evligiller - Altıncı Bölüm "Mini Etek"
Evligiller - Altıncı Bölüm "Mini Etek" Evlilik gerçeklerini gözler önüne seren Evligiller Neslihan ve Coşkun bu bölümde "Mini Etek" konusuna değiniyor.   Kadın erkek ilişkisinin en komik, en tatlı, en eğlenceli halleri.
14.08.2017 Yaşam
Armağan Uzun: Evliliğim cahilliğimden oldu
Armağan Uzun: Evliliğim cahilliğimden oldu Pop Star Alaturka'nın unutulmaz yarışmacılarından Armağan Uzun, Bülent Ersoy ile yaptığı evliliğin cahilliğinden olduğunu söyledi.
11.09.2019 Televizyon
Kaçak Gelinler son bölümde sürpriz evlilik teklifi
Kaçak Gelinler son bölümde sürpriz evlilik teklifi Kaçak Gelinler 25. bölümü ile ekrana geldi. Şebnem Selim’in evlenme teklifini kabul etti. Şebnem ve Selim bile aldıkları bu karara inanmakta zorlandılar. Kaçak Gelinler son bölüm detayları haberimizde...
18.12.2014 Cadde
Kaçak Gelinler yeni bölümünde neler olacak?
Kaçak Gelinler yeni bölümünde neler olacak? TV8'in sevilen dizisi Kaçak Gelinler 25. yeni bölüm fragmanı yayınlandı. Dizide Özgür'ün planları yavaş yavaş oturmaya başlıyor. Kan verirken Almila'nın yanında olmak için hastaneye gidiyor. Evlenme kararı alan Selim ve Şebnem çifti ise aslında istemedikleri bir yola adım atarken, içinde bulundukları durumu yavaşlatabilmek adına ellerinden geleni yapıyorlar...
16.12.2014 Cadde