Ümraniye'de gecekondu alev alev yandı
Ümraniye'de gecekondu alev alev yandı İstanbul Ümraniye'de bir gecekonduda çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Yangın sonrası ev kullanılamaz hale gelirken, alevlerin yükseldiği anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
18.12.2022 Haberler
Ümraniye'de korkutan yangın! Ekipler bölgede
Ümraniye'de korkutan yangın! Ekipler bölgede Ümraniye’de bir gecekondu çıkan yangında küle döndü. Yangın 2 katlı binanın çatısına da sıçrarken, yanan gecekondu havadan dron ile görüntülendi.
25.02.2022 Gündem
Alevlere teslim olan gecekonduda can pazarı
Alevlere teslim olan gecekonduda can pazarı Antalya'da gecekonduda çıkan yangında ev küle döndü. Yangın esnasında ev içerisinde eşyalarını kurtarmaya çalışan ev sahibi Cemil Dürgen, ellerinde ve başında oluşan yanıklara rağmen dizlerinin üzerine çöküp gözyaşı döktü. Dürgen ile dumandan etkilenen oğlu tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.
2.01.2022 Haberler
Yanan gecekonduya mahalle sakinleri kova ve hortumlarla müdahale etti
Yanan gecekonduya mahalle sakinleri kova ve hortumlarla müdahale etti Antalya'da E.Ç. (14), gecekonduda tek başına kaldığı sırada çakmakla oynarken çıkan yangında evin yanmasına neden oldu. Evden yükselen alevleri gören mahalle sakinleri, büyük bir dayanışma örneği göstererek hortum ve kovalarla yangına müdahale etti. Kısa süre sonra gelen itfaiye ekibinin müdahalesiyle yangın söndürülürken, ev kullanılamaz hale geldi. 
6.09.2021 Haberler
Başakşehir'de gecekondu yangını
Başakşehir'de gecekondu yangını Başakşehir'de gece saatlerinde bir gecekonduda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. alevler kısa sürede tüm evi sararken, gecekondu da yaşayan 7 kişilik aile son anda kendilerini dışarı attı. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangın sonrası gecekondu kullanılamaz hale geldi.
7.12.2019 Haberler
Gecekondu yangınında can pazarı
Gecekondu yangınında can pazarı Ankara'da 2 çocuğunu evde bırakıp bakkala giden anne, alışveriş dönüşü evinden dumanların yükseldiğini görmesi üzerine alevlerin arasına dalarak çocuklarını kurtardı. Yangında anne ve 2 çocuk dumandan etkilendi. Yangın, öğle saatlerinde Mamak ilçesi Ege Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 762. Sokakta ikamet eden Betül K., çocukları Sami K. (5) ve Oğuz K.'yı (2) evde yalnız bırakarak evinin yanındaki bakkala alışveriş yapmaya çıktı. Alışverişten dönen Betül K., evinden dumanların yükseldiğini fark etti. Evde mahsur kalan çocuklarını kurtarmak için alevlerin arasına dalan Betül K., 2 çocuğunu dışarı çıkardı. Dumandan etkilenen Sami K., Oğuz K., ve anne Betül K., bir vatandaşın otomobiliyle hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan Sami K.'nın durumunun ağır olduğu öğrenildi. Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda 112 Acil Servis, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye erleri gecekonduda çıkan yangını kısa sürede söndürdü. Yangının elektrik sobasından çıktığı değerlendirilirken, polis olayla ilgili inceleme başlattı. Döne Karakahraman, bağrışları duyması üzerine dışarıyı çıktığını ve yangını gördüğünü söyledi. Yangını söndürmek için mahalle sakinlerinin yardım ettiğini söyleyen Karakahraman, yangından kurtarılan çocukların kapkara olduğunu gördüğünü söyledi. Karakahraman, "Yanık görmedim ama kapkaralardı" dedi. Nazmiye Arayıcı ise "Annem çağırmıştı beni. Bacadan duman çıktığını gördüm. Plastik yakıyorlar zannettim. Sonra bağrış sesi duydum. Kapıyı zorla açmışlardı ve dumandan hiçbir şey görülmüyordu. Çok korktuk ve direk ambulans ve polisi aradık. 2 tane çocuk varmış içeride. Annesi bakkaldaymış" ifadelerini kullandı.
11.09.2019 Haberler
Şişli’de gecekondu alev alev yandı
Şişli’de gecekondu alev alev yandı Şişli’de bir gecekonduda çıkan yangın sonucu alev alev yandı. Mahallenin panik yaşadığı yangında gecekondunun boş olduğu öğrenildi. Yangın, saat 23:00 sıralarında Şişli Mecidiyeköy Mahallesi Hark sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre boş olduğu öğrenilen bir gecekonduda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangının bir anda büyümesi sonucu alevler gecekonduyu sardı. Alevleri gören çevredeki vatandaşlar durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, alev alev yanan gecekonduya müdahale etmeye başladı. Yangın nedeniyle mahalleli panik yaşarken, polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesinin ardından yangın kısa sürede kontrol altına alırken, boş olduğu öğrenilen gecekondudaki yangında ölen ya da yaralanan olmadı. Soğutma çalışmalarının yapıldığı yangınla ilgili polis inceleme başlattı.
11.09.2019 Haberler
Beyoğlu'nda gecekondu yangını
Beyoğlu'nda gecekondu yangını Beyoğlu Piyalepaşa’da bir gecekondu dairesinde yangın çıktı. Gecekondu alevli bir şekilde yanarken olay yerine sevk edilen çok sayıda itfaiye ekibinin yangına müdahalesi sürüyor.
11.09.2019 Haberler
Başkent'te gecekondu yangını
Başkent'te gecekondu yangını Ankara’da bir gecekonduda çıkan yangın vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı. Olay saat 17.00 sıralarında Çankaya'da meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Zafertepe Mahallesi 163. Sokak'ta bulunan bir gecekonduda henüz belirlenemeyen bir sebepten yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm binayı sardı. Gecekondudan yükselen dumanları fark eden vatandaşlar, gecekonduda yaşadığı belirtilen yaşlı adamı dışarıya çıkarttı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürürken, yaşlı adımın durumunun iyi olduğu öğrenildi. Yangına anında müdahale eden itfaiye ekipleri, alevlerin diğer gecekondulara sirayet etmesine müsaade etmezken, haberi alınca olay yerine gelen gecekondunun sahipleri, sinir krizleri geçirdi.
11.09.2019 Haberler
Alev alev yandı
Alev alev yandı Şişli’de bir gecekonduda yangın çıktı. Boş evde çıkan yangında ölen ya da yaralanan olmazken, sokağa dökülen mahalleli yangını adeta görüntüleme yarışına girdi. Edinilen bilgiye göre, Şişli Piyalepaşa Bulvarı’nda Osman Ağa Yokuşu’ndaki bir gecekonduda saat 17.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Vatandaşlar, gecekondunun yandığını görünce itfaiyeye haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, mahalleli ise sokağa döküldü. Birçok vatandaşın yangını ve itfaiye ekiplerinin çalışmalarını cep telefonları ile görüntülemesi dikkat çekerken, bölgeden geçen bazı sürücülerin hızını kesmeden devam etmesi tehlike oluşturdu. İtfaiye ekipleri, evin içerisinde biri olma ihtimaline karşı çatının bir bölümünü keserek içeriye de müdahalede bulundu. Boş olduğu belirlenen ev, yoğun çalışmalar sonucu söndürüldü. Mahalle sakinlerinden Ali Bakcan, yakın bir zamanda boşaltılan gecekonduda kimsenin oturmadığını, madde bağımlılarının evi kullanmış olabileceğini söyledi. Olay yerinde inceleme yapan polis, yangınla ilgili inceleme başlattı.
11.09.2019 Yaşam
Sarıyer'de korkutan yangın
Sarıyer'de korkutan yangın arıyer’de bir gecekonduda çıkan yangın, yanındaki diğer iki gecekonduya sıçradı. Gecekondular kullanılmaz hale gelirken olayda can kaybı ve yaralanma olmadı. Yangın, saat 06.30 sıralarında Reşitpaşa Mahallesi Kanlı Kavak Deresi Sokak’ta, bulunan bir gecekonduda çıktı. Henüz bilinmeyen bir nedenle gecekonduda çıkan yangın yanında bulunan diğer iki gecekonduya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine intikal eden ekip yangını güçlükle söndürdü. Çıkan yangın sonucu 3 gecekondu da kullanılmaz hale geldi.Mahalle sakinlerinden biri patlama sesi duyduklarını belirterek, “Olayı duyup geldik. Tüpler patlamaya başlamış. 3-4 gecekonduya sıçradı. Çatışma oluyor sandık” dedi. Bir başka vatandaş ise yangının elektrikten çıktığını belirterek, “Elektrikten çıktığı söyleniyor. Tüpler patladı. Patlama sesi duyduk” ifadesini kullandı.
11.09.2019 Yaşam