Gemi

Gemi

Son dakika Gemi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Gemi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Gemi haber sayfamızda...

Gemi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 17.302 gemi haberi bulunmuştur.
Denize düşen konteynerin akıbeti! Ansızın karşısına çıkan zengin olur, tek şart var
Denize düşen konteynerin akıbeti! Ansızın karşısına çıkan zengin olur, tek şart var Kargo gemileri her sene milyarlarca dolarlık siparişlerle dolu konteynerleri büyük sularda taşıyor. Ancak bazen bu gemilerin ve kargoların başına gelen tatsız olaylar, bazı şanslı kişileri zengin edebiliyor. Bunun için ise tek şart var!
19.03.2024 Yaşam
‘Ruhu yolumuzu aydınlatıyor’
‘Ruhu yolumuzu aydınlatıyor’ Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü Töreni’nde “Yedi düvel üzerimize gelse yıkılmayacağımızın ispatı olan Çanakkale ruhu, yolumuzu aydınlatmaya devam edecek” dedi.
19.03.2024 Gündem
Ucuz ve temiz elektrik arayışı
Ucuz ve temiz elektrik arayışı İnsanlık on binlerce yıl boyunca elektriksiz yaşadı ama elektriği icat ettiğinden bu yana da onsuz yapamaz oldu. Aslında elektrik için icat demek doğru olmaz, daha çok binlerce yıl süren bir keşiftir. Birçok bilim adamının katkısı vardır. Elektrik enerjisi günlük hayatta ilk defa kullanılmaya başlandığı 1878’den beri vazgeçilmez olmuştur. Modern yaşamın temel unsurlarından biri haline gelmiştir.
19.03.2024 Ekonomi
Memleketiniz adını nereden alıyor? Her şehrin farklı hikayesi var
Memleketiniz adını nereden alıyor? Her şehrin farklı hikayesi var Türkiye’de toplamda 81 il bulunuyor. Her biri farklı güzelliklere ve tarihi dokulara sahip olan bu şehirlerin isimlerinin de köklü bir geçmişi var. Peki memleketiniz adını nereden alıyor diye hiç düşündünüz mü? İşte yanıtı…
18.03.2024 Bilgi Rehberi
ABD'li LNG ihracatçısından satın alma hamlesi
ABD'li LNG ihracatçısından satın alma hamlesi ABD'li LNG ihracatçısı Venture Global LNG Inc. 9 LNG taşıyıcısı satın alacak ve kargolarını pazarlamak için satış operasyonlarını genişletecek.
18.03.2024 Uzmanpara
25 Nisan’ı anmak tarihsel hata
25 Nisan’ı anmak tarihsel hata Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Barış Borlat ‘Çanakkale’nin tarihi anlamda en önemli 3 günü 18 Mart, 10 Ağustos ve 9 Ocak. 25 Nisan’ı anmak hatalı’ diyor.
18.03.2024 Gündem
Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu: Gazze'de 2 milyondan fazla insan açlıkla karşı karşıya
Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu: Gazze'de 2 milyondan fazla insan açlıkla karşı karşıya Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı Gazze’deki devam eden işgali protesto etmek amacıyla Beyazıt Meydanı'nda ‘İstanbul'dan Gazze'ye İşgale ve Ticarete Dur De!’ programı düzenledi.
17.03.2024 Gündem
Kocaeli'de geminin çarptığı liman işletmesinden açıklama: Operasyonlarımız kesintisiz devam etmektedir
Kocaeli'de geminin çarptığı liman işletmesinden açıklama: Operasyonlarımız kesintisiz devam etmektedir Kocaeli'nin Körfez ilçesinde Hong Kong bandıralı YM Witness isimli geminin rıhtıma yanaşması sırasında meydana gelen ve üç vincin devrilmesi sırasında bazı konteynerlerin denize düştüğü kazayla ilgili Evyapport Liman İşletmesi tarafından yapılan açıklamada, "Olay neticesinde can kaybı ve yaralanma yaşanmamış olması en büyük tesellimizdir. İskelemizde tank ve konteyner terminal operasyonlarımız kesintisiz olarak devam etmektedir" ifadeleri yer aldı.
17.03.2024 Gündem
Liman kazasının görüntüleri ortaya çıktı! 40 milyon dolarlık hasar olduğu tahmin ediliyor
Liman kazasının görüntüleri ortaya çıktı! 40 milyon dolarlık hasar olduğu tahmin ediliyor Kocaeli'nin Körfez ilçesinde 368 metre uzunluğunda ve 51 metre genişliğindeki konteyner yüklü geminin kıyıdaki 3 kule vinci çarparak devirdiği kazanın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.
17.03.2024 Haberler
Liman kazasının görüntüleri ortaya çıktı! 40 milyon dolarlık hasar olduğu tahmin ediliyor
Liman kazasının görüntüleri ortaya çıktı! 40 milyon dolarlık hasar olduğu tahmin ediliyor Kocaeli'nin Körfez ilçesinde 368 metre uzunluğunda ve 51 metre genişliğindeki konteyner yüklü geminin kıyıdaki 3 kule vinci çarparak devirdiği kazanın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.
17.03.2024 Gündem
Bir millletin destanı: Çanakkale
Bir millletin destanı: Çanakkale Bir milletin çocuğu, genci, kadını, erkeği ve yaşlısı ile cephe önünde ve gerisinde topyekûn varlığını ortaya koyduğu Çanakkale’de deniz savaşlarının kahramanlarından biri de Kıdemli Yüzbaşı Ahmet Saffet Bey’di.
17.03.2024 Gündem
Kocaeli'deki devasa vinçlerin devrildiği limandaki hasar havadan görüntülendi
Kocaeli'deki devasa vinçlerin devrildiği limandaki hasar havadan görüntülendi Kocaeli'de özel bir limana yanaşan gemi kıyıya çarpınca bölgede bulunan vinçler devrildi. Kazanın ardından hasar böyle görüldü...
16.03.2024 Gündem
Fabrikada feci ölüm! Başına vinçten kopan halat düşen işçi hayatını kaybetti
Fabrikada feci ölüm! Başına vinçten kopan halat düşen işçi hayatını kaybetti Sakarya'nın Akyazı ilçesinde, alüminyum fabrikasında sökme ve son kontrol operatörü olarak çalışan Selim Han İnci (24), vinçten kopan halatın başına düşmesi sonucu yaşamını yitirdi.
16.03.2024 Gündem
Limana yanaşan gemi kıyıya çarpınca vinçler devrildi
Limana yanaşan gemi kıyıya çarpınca vinçler devrildi Özel bir limana yanaşan gemi kıyıya çarpınca bölgede bulunan vinçler devrildi.
16.03.2024 Haberler
Limana yanaşan gemi kıyıya çarpınca vinçler devrildi
Limana yanaşan gemi kıyıya çarpınca vinçler devrildi Özel bir limana yanaşan gemi kıyıya çarpınca bölgede bulunan vinçler devrildi. Vali Seddar Yavuz kazayla ilgili açıklama yaptı.
16.03.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu: “Türk sahipli filomuz son 2 yılda yüzde 50’den fazla arttı”
Bakan Uraloğlu: “Türk sahipli filomuz son 2 yılda yüzde 50’den fazla arttı” Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “2002 yılında Türk sahipli deniz ticaret filosunun 8,9 milyon detveyt ton ile dünyada 17. sıradayken bugün 45,7 milyon detveyt ton ile 12. sırada. Yaptığımız yatırımlar sayesinde Türk deniz ticaret filosu 5 katın üzerinde büyüdü. Türk sahipli filomuz son 2 yılda yüzde 50’den fazla bir büyüme gerçekleştirmiş olup, hedefimiz olan dünyada ilk 10’da yer almaya bir adım daha yaklaştık” dedi.
16.03.2024 Ekonomi
Ateşkes için yeni manevralar
Ateşkes için yeni manevralar İsrail ile Hamas arasındaki müzakereler dolaylı olarak sürerken, Netanyahu, Hamas’ın son ateşkes teklifinin “akıl dışı” talepler içerdiğini öne sürdü, ayrıca Refah’a operasyonun onayını verdi.
16.03.2024 Dünya
Gazze’ye yardım nasıl ulaşacak
Gazze’ye yardım nasıl ulaşacak Gazze’ye denizden yardım için düğmeye basılırken, kurulacak yüzer rıhtım ve iskeleyle büyük kargo gemilerinin yükleri ulaştırması sağlanacak. İskele, özel bir şirket tarafından korunacak.
14.03.2024 Dünya
Skandal görüntüler için Oba Makarna’dan açıklama geldi.
Skandal görüntüler için Oba Makarna’dan açıklama geldi. Oba Un ve Makarna sosyal medyada bozulmuş ve böceklenmiş buğday irmiğine ait görüntülere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada gündeme gelen, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satışına ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.
13.03.2024 Ekonomi
Donanmaya hava şemsiyesi
Donanmaya hava şemsiyesi Türkiye’nin ilk milli hava savunma harbi güdümlü mermisi HİSAR’ın deniz versiyonu, ilk milli fırkateyn İstanbul’un üzerindeki ilk milli lançer MİDLAS’tan başarıyla fırlatıldı.
13.03.2024 Gündem
İnsanlık orucu! Enkazların içinde iftar
İnsanlık orucu! Enkazların içinde iftar Gazze’de ateşkes için diplomatik çabalar sürerken, bölgeye denizden yardım ulaştırılması için somut gelişmeler yaşanıyor. Gazze’ye denizden yardım ulaştıracak ilk gemi Güney Kıbrıs’tan yola çıktı.
13.03.2024 Dünya
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katile katil demekten bizi alıkoyamazlar
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katile katil demekten bizi alıkoyamazlar Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükelçiler ile İftar programında yaptığı açıklamada, "Katile katil demekten bizi alıkoyamazlar. İsrailli yöneticiler, soykırım gerçeğini saklamaya çalışmak yerine Gazze'de ölen bebeklerin hesabını versin." ifadelerini kullandı.
12.03.2024 Gündem
MİDLAS, ilk atışını başarıyla gerçekleştirdi
MİDLAS, ilk atışını başarıyla gerçekleştirdi Savunma Sanayii Başkanlığı himayelerinde başlatılan ve Roketsan sorumluluğunda yürütülen proje kapsamında, Millî Dikey Atım Lançer Sistemi (MİDLAS), ilk kez TCG İstanbul fırkateyninden füze ateşledi. SSB Başkanı Haluk Görgün, “Savunma sanayiimiz açısından çok anlamlı bir günü hep beraber yaşadık. Çok heyecanlıyız, gururluyuz. Bu gemiden yapılan ilk atıştı, bu atışların devamı gelecek!” dedi.
12.03.2024 Haberler
Donanmaya hava şemsiyesi! MİDLAS, ilk atışını başarıyla gerçekleştirdi
Donanmaya hava şemsiyesi! MİDLAS, ilk atışını başarıyla gerçekleştirdi Savunma Sanayii Başkanlığı himayelerinde başlatılan ve Roketsan sorumluluğunda yürütülen proje kapsamında Millî Dikey Atım Lançer Sistemi (MİDLAS), ilk kez TCG İstanbul fırkateyninden füze ateşledi. Türk donanması, Hisar füzesinin ateşlendiği sistem ile 'millî hava savunma şemsiyesi' ile koruma kalkanına sahip oldu.
12.03.2024 Gündem
İngiliz Kraliyet Donanması için bir utanç daha: Uçak gemisinde yangın çıktı
İngiliz Kraliyet Donanması için bir utanç daha: Uçak gemisinde yangın çıktı 3 milyar sterlinlik HMS Queen Elizabeth birkaç hafta içinde ikinci kez bir sorunla karşı karşıya kaldı, gemi onarım için rıhtımda beklerken alevler yükseldi.
10.03.2024 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Gemi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.