Kayak ve ekonominin merkezi Davos
Kayak ve ekonominin merkezi Davos Davos, İsviçre'nin doğusunda yer alan ve ülkenin en büyük kantonu konumundaki Graubünden'dedir. Kış sporları açısından önemli bir rota olan Davos sezon boyunca binlerce turisti ağırlıyor. Ancak Davos'u özel kılan tek şey kış sporları değil. Dünya Ekonomi Forumu'na da ev sahipliği yapan Davos, yılın bu dönemi dünyanın dört bir yanından siyasetçileri, iş insanları ve kanaat önderlerini ağırlıyor.
21.01.2020 Tatil
Eylül'de görülmesi gereken yerler
Eylül'de görülmesi gereken yerler Günler kısalıyor, bunaltıcı sıcaklar etkisini azaltıyor. Kısacası yaz yavaş yavaş yerini sonbahara bırakıyor. Birçok insana göre yılın en güzel aylarından biri olan Eylül'ün gelişiyle birlikte tatil rotaları da yenileniyor. İşte bu Eylül'de görülmesi gereken yerler...
3.09.2018 Tatil
UNESCO listesine giren viyadük: Landwasser
UNESCO listesine giren viyadük: Landwasser Landwasser Viyadüğü, İsviçre'nin Graubünden kantonunda bulunan ve üzerinden demiryolu hattının geçtiği bir yapıdır. Dört mevsim boyunca kartpostalları aratmayan fotoğraflara ev sahipliği yapan Landwasser Viyadüğü, aynı zamanda UNESCO'nun Dünya Mirası Listesi'nde.
29.03.2018 Tatil
Bu kasaba fotoğrafı yasaklayacak
Bu kasaba fotoğrafı yasaklayacak İsviçre'nin Bergün kasabası, bölgede fotoğraf çekimini yasaklamak istiyor. Dijital detoks adını verdikleri akım doğrultusunda hareket etmek isteyen Bergün sakinleri bu konuda çalışma başlattı.
6.03.2018 Tatil