Gürsel Baran

Gürsel Baran

Son dakika Gürsel Baran haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Gürsel Baran gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Gürsel Baran haber sayfamızda...

Gürsel Baran

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 334 gürsel baran haberi bulunmuştur.
ATO Başkanı Baran’dan kafe ve restoranları boykota ilişkin açıklama
ATO Başkanı Baran’dan kafe ve restoranları boykota ilişkin açıklama Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, hafta sonunda yapılacak kafe ve restoranları boykota ilişkin, "Ticaret hayatı bir bütündür ve fiyat artışlarıyla mücadeleye boykot ile değil ancak birlik ve beraberlik içinde katkı sağlanabilir" dedi.
19.04.2024 Ekonomi
“Enflasyonla mücadele bir süreç, bu sürecin bir yılı geçeceğini sanmıyorum”
“Enflasyonla mücadele bir süreç, bu sürecin bir yılı geçeceğini sanmıyorum” Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye’de sürdürülen enflasyon mücadelesinin bir yıl içerisinde başarıya ulaşacağına inandıklarını belirterek, “Enflasyon nedeniyle ticaretin her alanında sıkıntı yaşanıyor. Ancak bu bir süreç. Bir yılı geçeceğini sanmıyorum. Bu süreçte biraz sabırlı olmamız gerekiyor. Hükümetimize, ekonomi yönetimine yürekten güveniyoruz ve destekliyoruz” dedi.
19.04.2024 Ekonomi
“Ticaretin önündeki en büyük engel enflasyon”
“Ticaretin önündeki en büyük engel enflasyon” Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) düzenlediği “Enflasyon Düzeltmesi, Enflasyon Muhasebesi Midir?” adlı panelde enflasyon düzeltmesi uygulamasının avantajları, dezavantajları ve hukuki boyutları ele alındı.
18.04.2024 Ekonomi
‘Tematik liseler’ artırılsın talebi
‘Tematik liseler’ artırılsın talebi MEB, 2016’dan itibaren açmaya başladığı tematik liselerin sayısını 46’ya çıkardı. Meslek birlikleri sayının artırılmasını talep ederek, tarımsal teknoloji, tohum ve fide yetiştiriciliği, yapay zekâ gibi alanlarda da liselerin açılması gerektiğini vurgluyor...
5.04.2024 Eğitim
“Enflasyonla mücadelede başarıya ulaşacağız, başka yolu yok”
“Enflasyonla mücadelede başarıya ulaşacağız, başka yolu yok” Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, “Erdoğan’ın liderliğinde ekonomi yönetiminin ortaya koyduğu politikaların olumlu sonuçlarını yılın ikinci yarısından itibaren daha net göreceğimize inanıyoruz. Enflasyonla mücadelede başarıya ulaşacağız. Başka yolu yok” dedi.
29.03.2024 Ekonomi
ASO'dan kadın girişimcilere destek
ASO'dan kadın girişimcilere destek Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu için ASO Hizmet Binası'nda tahsis ettiği yeni çalışma ofisi düzenlenen törenle açıldı.
21.03.2024 Ekonomi
“Ülkemizin tek haneli enflasyon ve çift haneli büyüme yapısına rahatlıkla kavuşabileceğine inanıyoruz”
“Ülkemizin tek haneli enflasyon ve çift haneli büyüme yapısına rahatlıkla kavuşabileceğine inanıyoruz” Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, "Türkiye’nin kalkınma hızının artacağına, ihracat potansiyelinin daha da gelişeceğine ve ülkemizin tek haneli enflasyon ve çift haneli büyüme yapısına rahatlıkla kavuşabileceğine inanıyoruz” dedi.
29.02.2024 Ekonomi
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran'dan Bangladeş açıklaması
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran'dan Bangladeş açıklaması Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye ile Bangladeş arasındaki dış ticaret hacminin 1 milyar dolar eşiğini aştığını belirterek, "Bangladeş ile ülkemizin ticaretini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği 3 milyar dolar seviyesine yükseltmek için Ankara Ticaret Odası olarak çalışmaya hazırız" dedi.
28.02.2024 Ekonomi
‘Reel sektör çalıştıracak eleman bulamıyor’
‘Reel sektör çalıştıracak eleman bulamıyor’ Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin “Kariyer Günü”nde konuştu.
25.02.2024 Gündem
“Reel sektörün en önemli sorunlarından biri eleman bulamamak”
“Reel sektörün en önemli sorunlarından biri eleman bulamamak” Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Kariyer Günü” etkinliğine katıldı. Programda konuşan ATO Başkanı Baran, “Reel sektörün en önemli sorunlarından biri eleman bulamamak” dedi.
24.02.2024 Ekonomi
ATO Başkanı Baran’dan ara eleman sıkıntısına ilişkin açıklama
ATO Başkanı Baran’dan ara eleman sıkıntısına ilişkin açıklama Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, mesleki ve teknik lise mezunu çalışanlara, ücretten sigorta primine, askerlikten sağlık giderlerine çeşitli alanlarda teşvik verilmesinin, reel sektörün kronik hale gelen ara eleman sorununun çözülmesine katkı sağlayacağını belirtti.
1.01.2024 Ekonomi
ATO Başkanı Baran'dan 'enflasyon' mesajı!
ATO Başkanı Baran'dan 'enflasyon' mesajı! Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye’de genel seçimlerin ardından uygulamaya konan para ve maliye politikalarının yılın ikinci yarısına damga vurduğunu belirterek, “2024 yılında öncelikli hedef enflasyonun düşürülmesi olacak. Bu hedef için ortaya konan politikalar yavaşlama riski ortaya çıkarsa da, bu riskleri daha iyi sonuçlara ulaşmak için geçici zorluk olarak görüp, hazırlığımızı doğru yapmamız gerekiyor. Ülkemize güveniyoruz” dedi.
29.12.2023 Ekonomi
‘2024’te temel amaç enflasyonu düşürmek’
‘2024’te temel amaç enflasyonu düşürmek’ Enflasyonun tüm ülkeleri zorladığını belirten ATO Başkanı Gürsel Baran, “Mücadele süreci devam ediyor. 2024 yılında da temel amaç enflasyonu düşürmek olacak” dedi.
29.12.2023 Ekonomi
'3 milyar Türk lirasına yakın bir gümrük vergisi ve cezası tahakkukunu gerçekleştirdik'
'3 milyar Türk lirasına yakın bir gümrük vergisi ve cezası tahakkukunu gerçekleştirdik' Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Bu sene 11 ay içinde yapılan operasyonlar neticesinde toplam 22 milyar liralık bir müsadere gümrüklerde yapıldı" dedi.
22.12.2023 Ekonomi
ATO Başkanı Baran'dan kredi kartı komisyon bedellerine ilişkin açıklama
ATO Başkanı Baran'dan kredi kartı komisyon bedellerine ilişkin açıklama Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, kredi kartıyla yapılan sigorta prim ödemelerinde alınan komisyon bedellerinin işverenin yükünü artırdığını belirterek, “İşverenlerin kredi kartıyla yaptığı SGK prim ödemelerinde komisyon alınmamasını istiyoruz, bu konu üyelerimizin sıkça dile getirdiği talepleri arasında yer alıyor” dedi.
15.12.2023 Ekonomi
Tek oranlı vergi önerisi getirdi
Tek oranlı vergi önerisi getirdi Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, vergide sadeleşme çağrısında bulundu.
15.12.2023 Ekonomi
Büyükelçiler için ATO’dan resepsiyon
Büyükelçiler için ATO’dan resepsiyon Ankara Ticaret Odası (ATO), Cumhuriyet’in ve ATO’nun 100. yıl dönümü nedeniyle TRAVELEXPO Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda büyükelçiler resepsiyonu düzenledi.
18.11.2023 Gündem
‘İkinci el araç fiyatlarında yüzde 10-15 düşüş var’
‘İkinci el araç fiyatlarında yüzde 10-15 düşüş var’ Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ikinci el araçta sahte ilanlara ağır ceza getiren düzenlemelerin sonuç vermeye başladığını belirterek, “Otomotiv piyasasında ikinci elde piyasa fiyatlarında yüzde 10-15 oranında düşüşler var” dedi.
28.09.2023 Ekonomi
Ticaret Bakanı Bolat duyurdu: İkinci elde yüzde 10-15 düşüşler var
Ticaret Bakanı Bolat duyurdu: İkinci elde yüzde 10-15 düşüşler var Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Otomotiv piyasasında 2’nci el fiyatlarında yüzde 10-15 düşüşler var. 1'inci elde artık stoklar ortaya çıkartılmak zorunda kalındı, 'araç yok' kelimesi artık gündemden büyük ölçekte düştü. Sıfır otomotivde de kolay kolay zam yapılamayan bir süreci yaşıyoruz" dedi.
27.09.2023 Ekonomi
Bakan Işıkhan'dan istihdam mesajı
Bakan Işıkhan'dan istihdam mesajı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Gençlere ve kadınlara dönük istihdam politikalarımıza odaklanacağız. İş gücü piyasalarını, istihdam artışı yaratmak üzere güvenceli bir şekilde esnek hale getireceğiz" dedi.
11.09.2023 Ekonomi
“İlanlara getirilen yasal fren sektörlere nefes aldırdı”
“İlanlara getirilen yasal fren sektörlere nefes aldırdı” Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, internette yer alan aldatıcı ve fiyat manipülasyonu yapılan ilanlara karşı Ticaret Bakanlığının yaptığı düzenlemeleri yerinde bulduğunu belirterek, “Gayrimenkul ve ikinci el araç satışında ilanlara getirilen yasal fren sektörlere nefes aldırdı” dedi.
6.09.2023 Ekonomi
ATO Başkanı Baran: “Ara eleman konusu işletmeler için ana soruna dönüştü”
ATO Başkanı Baran: “Ara eleman konusu işletmeler için ana soruna dönüştü” Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, inşaattan sağlığa, tekstilden mobilyaya, lokantadan otele kadar tüm sektörlerde istihdam edilecek nitelikli işgücü eksikliği yaşandığını, ara eleman sıkıntısının kronik soruna dönüştüğünü belirterek, “İşveren, milyonlarca liralık yatırım yapıyor, işletme kuruyor ancak o işletmede istihdam edilecek insan bulma konusunda çaresiz kalıyor. Ara eleman konusu işletmeler için ana soruna dönüştü” dedi.
24.07.2023 Ekonomi
ATO Başkanı Baran: “Özel yurtlar, boş binalara kira ödedi”
ATO Başkanı Baran: “Özel yurtlar, boş binalara kira ödedi” Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, “Yeniden online eğitime geçilmesiyle birlikte öğrenciler evine döndü, işletmeler boş binalara, kira ve diğer işletme giderlerini ödemeye devam etti” dedi.
18.07.2023 Ekonomi
ATO Başkanı Baran faiz kararını değerlendirdi
ATO Başkanı Baran faiz kararını değerlendirdi Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yönetiminde Türkiye’nin faiz ve enflasyon kıskacından kurtulacağına ve üretim, istihdam ve ihracata dayalı büyümenin devamının sağlanacağına inandığını dile getirdi.
22.06.2023 Ekonomi
ATO Başkanı Baran: “Yapay zeka ticaret ve ekonomide değişimi getiriyor”
ATO Başkanı Baran: “Yapay zeka ticaret ve ekonomide değişimi getiriyor” Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, yapay zeka alanındaki gelişmelerin dünyada ve ülkemizde her geçen gün etkisini artırarak, uygulama alanını genişlettiğini ifade ederek, “Yapay zekâ alanındaki gelişmeler sektörleri dönüştürürken, ticaret ve ekonomide de değişimi getiriyor” dedi.
21.06.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Gürsel Baran ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.