İnsan Hakları

İnsan Hakları

Son dakika insan hakları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan insan hakları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan insan hakları haber sayfamızda...

İnsan Hakları

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 27.774 insan hakları haberi bulunmuştur.
Manş Denizi'ni geçmeye çalışan göçmen teknesinde facia: En az beş ölü
Manş Denizi'ni geçmeye çalışan göçmen teknesinde facia: En az beş ölü Fransa ile İngiltere arasındaki Manş Denizi'ni geçmeye çalışan bir göçmen teknesinde 1'i çocuk olmak üzere en az beş kişi hayatını kaybetti.
23.04.2024 Dünya
Gazze'de İsrail saldırısında ölen annenin karnındaki bebek kurtarıldı
Gazze'de İsrail saldırısında ölen annenin karnındaki bebek kurtarıldı Sabrin Jouda isimli Gazzeli kız bebek, annesinin İsrail bombardımanında öldürülmesinin ardından dünyaya yetim olarak geldi.
23.04.2024 Dünya
İngiltere hükümetinin sığınmacıları Ruanda'ya gönderme planı onaylandı: Tasarı neden tartışılıyordu?
İngiltere hükümetinin sığınmacıları Ruanda'ya gönderme planı onaylandı: Tasarı neden tartışılıyordu? İngiltere hükümetinin ülkeye yasa dışı yollarla giren bazı sığınmacıları Doğu Afrika ülkesi Ruanda'ya göndermek için iki yıldır geçirmeye uğraştığı plan Avam Kamarası'nda onaylandı.
23.04.2024 Dünya
ABD-İsrail ilişkisi iyice gerildi!
ABD-İsrail ilişkisi iyice gerildi! İki önemli müttefik olan ABD ile İsrail arasındaki ilişki her geçen gün biraz daha geriliyor. Washington’ın, insan hakları ihlalleriyle gündeme gelen İsrail taburuna yaptırım uygulayacağına yönelik haberler ve Tel Aviv’den tepkiler, tansiyonu artırdı.
23.04.2024 Dünya
İran'ın Ankara Büyükelçisi Habibollahzadeh: İran, karşılık verme kararlılığını ifade etmiştir
İran'ın Ankara Büyükelçisi Habibollahzadeh: İran, karşılık verme kararlılığını ifade etmiştir İran'ın Ankara Büyükelçisi Mohammad Hassan Habibollahzadeh, “İran İslam Cumhuriyeti; saldırgan eylemlere karşı koyma ve bu saldırılara uluslararası hukuka uygun şekilde kararlılıkla karşılık verme konusundaki sarsılmaz kararlılığını ifade etmiştir” açıklamasında bulundu.
22.04.2024 Gündem
Gazze'de insani dram: Can kaybı en az 34 bin 151
Gazze'de insani dram: Can kaybı en az 34 bin 151 İsrail’in Gazze Şeridi’ne 199 gündür sürdürdüğü bombardımanda hayatını kaybedenlerin sayısı en az 34 bin 151’e, yalananların sayısı ise 77 bin 84’e yükseldi.
22.04.2024 Dünya
Gazze'deki bir hastane bahçesinde 50 kişiye ait toplu mezar bulundu
Gazze'deki bir hastane bahçesinde 50 kişiye ait toplu mezar bulundu İsrail, toplu mezarla ilgili haberleri incelediğini iddia etti.
22.04.2024 Dünya
Misillemelerin boyutu ortaya çıktı
Misillemelerin boyutu ortaya çıktı Son günlerde özellikle İran, İsrail’in kendisine düzenlediği saldırının hiçbir zarara yol açmadığını savunsa da, uydu görüntüleri aksini ortaya çıkardı. Aynı şekilde İsrail’de de vurulan üssün pisti de zarar görmüş...
22.04.2024 Dünya
Gazze: Can kaybı 34 bini geride bıraktı
Gazze: Can kaybı 34 bini geride bıraktı İsrail’in Gazze Şeridi’ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı en az 34 bin 49’a, yaralı sayısı ise 76 bin 901’e yükseldi.
20.04.2024 Dünya
Gazze'de can kaybı 34 bini aştı
Gazze'de can kaybı 34 bini aştı İsrail’in Gazze Şeridi’ne 7 Ekim'den beri düzenlediği saldırılarda can kaybı en az 34 bin 12’ye, yaralı sayısı ise 76 bin 833’e yükseldi.
19.04.2024 Dünya
Kurtulmuş: Netanyahu'nun hesap vereceğine inanıyorum
Kurtulmuş: Netanyahu'nun hesap vereceğine inanıyorum Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Mardin’de düzenlenen Uluslararası Beytülmakdis Sempozyumu'na katıldı.
18.04.2024 Gündem
'Çok yakışıklısın' diyerek peşine takılıp, taciz etti! Çaresiz adam tuvalete saklandı
'Çok yakışıklısın' diyerek peşine takılıp, taciz etti! Çaresiz adam tuvalete saklandı Çin'de tanımadığı bir kadın tarafından sokakta kovalanıp kucaklandı. Çaresiz adam, peşindeki kadından kurtulabilmek için bir restoran tuvaletine sığınmak zorunda kaldı. Başına gelenleri, sosyal medyadan anlatan adam, cinsel tacizin görünüş veya cinsiyetle ilgili olmadığının altını çizdi.
18.04.2024 Dünya
'Biz Avrupa’nın bir parçasıyız'
'Biz Avrupa’nın bir parçasıyız' Türkiye’nin Avrupa’nın bir parçası olduğunu vurgulayan Özel, “AB tam üyeliği parti olarak bizim de halkımızın da temel hedefidir” dedi. Gazze’de yaşanan katliama da dikkati çeken Özel ataşkes çağrısı yaptı, kalıcı çözüm için iki devletli oluşuma işaret etti.
18.04.2024 Gündem
Gazze'de can kaybı 34 bin sınırına yaklaştı
Gazze'de can kaybı 34 bin sınırına yaklaştı  İsrail'in son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 56 Filistinlinin daha hayatını kaybetmesi ile 7 Ekim'den bu yana toplam can kaybı en az 33 bin 899'a yükseldi.
17.04.2024 Dünya
Gazze’de can kaybı 34 bine yaklaştı
Gazze’de can kaybı 34 bine yaklaştı İsrail’in 7 Ekim’den bu yana havadan, karadan ve denizden saldırmayı sürdürdüğü Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısı en az 33 bin 797’ye, yaralananların sayısı 76 bin 465’e yükseldi.
15.04.2024 Dünya
BM: Gazze'de sıcaklık ve kirlilik nedeniyle su yoluyla bulaşan hastalıklar yayılıyor
BM: Gazze'de sıcaklık ve kirlilik nedeniyle su yoluyla bulaşan hastalıklar yayılıyor Birleşmiş Milletler (UN) Gazze'de temiz suya erişim sıkıntısı ve artan sıcaklıklar nedeniyle su yoluyla bulaşan hastalıkların yayıldığını bildirdi.
15.04.2024 Dünya
Ali Erbaş: Soykırıma uğrayan, katledilen insanların inancına bakılmaz
Ali Erbaş: Soykırıma uğrayan, katledilen insanların inancına bakılmaz Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Gazze’de yaşanan soykırımı, katliamı, canavarlığı durdurmak için dünyanın insan olduğunu hatırlaması yeter” dedi.
15.04.2024 Gündem
Yaşanabilir bir dünya için: “Eko Öyküler”
Yaşanabilir bir dünya için: “Eko Öyküler” AİHM geçtiğimiz hafta iklim eylemsizliği nedeniyle insan haklarının ihlal edildiğini açıklayarak oldukça önemli bir karar verdi. Biz de bu önemli kararla birlikte 19 Nisan Global İklim Grevi öncesi “Eko Öyküler” kitabının sayfalarını karıştırdık ve Greta’dan Hayrettin Karaca’ya dünyanın her yerinden iklim aktivistlerine baktık.
13.04.2024 Pazar
Üçlü zirveden Çin'e tepki! 'Saldırgan tutumundan ciddi endişe duyuyoruz'
Üçlü zirveden Çin'e tepki! 'Saldırgan tutumundan ciddi endişe duyuyoruz' ABD Başkanı Joe Biden, Japonya Başbakanı Fumio Kishida ve Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr Beyaz Saray’da üçlü bir zirve gerçekleştirdi. Liderler tarafından yayınlanan ortak bildiride Çin’in Güney Çin Denizi'ndeki tehlikeli ve saldırgan tutumundan ve hukuka aykırı hak iddialarından “ciddi endişe duyulduğu” vurgulandı.
12.04.2024 Dünya
Avrupa Birliği iltica reformunu onayladı
Avrupa Birliği iltica reformunu onayladı AB Parlamentosu ortak iltica ve göç reformunu onayladı, ancak eleştiriler devam ediyor. Karar öncesinde sert tartışmalar yaşandı.
11.04.2024 Dünya
Gazze: Son 24 saatte en az 122 kişi öldürüldü
Gazze: Son 24 saatte en az 122 kişi öldürüldü İsrail'in son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 122 Filistinlinin daha hayatını kaybetmesi ile 7 Ekim'den beri can kaybı 33 bin 482’ye yükseldi.
10.04.2024 Dünya
Gazze’de tablo her geçen gün kötüye gidiyor: En az 33 bin 360 ölü
Gazze’de tablo her geçen gün kötüye gidiyor: En az 33 bin 360 ölü İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda son 24 saatte 153 Filistinlinin daha hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı en az 33 bin 360’a yükseldi.
9.04.2024 Dünya
Ticaret Bakanlığı, İsrail’e ihracatı kısıtlama kararı aldı
Ticaret Bakanlığı, İsrail’e ihracatı kısıtlama kararı aldı Ticaret Bakanlığı, bugünden itibaren belirlenen ürünlerde İsrail’e ihracatı kısıtlama kararı aldı.
9.04.2024 Uzmanpara
Türkiye'den İsrail'e ihracat kısıtlaması! Bakanlık 54 ürünü açıkladı
Türkiye'den İsrail'e ihracat kısıtlaması! Bakanlık 54 ürünü açıkladı Ticaret Bakanlığı, İsrail'le ihracat kısıtlaması getirildiğini duyurdu. Ticaret Bakanlığı'nın kararı inşaat demirinden yassı çeliğe, mermerden seramiğe kadar 54 ürün grubunu kapsıyor.
9.04.2024 Haberler
Türkiye'den İsrail'e ihracat kısıtlaması! Bakanlık 54 ürünü açıkladı
Türkiye'den İsrail'e ihracat kısıtlaması! Bakanlık 54 ürünü açıkladı Ticaret Bakanlığı, İsrail'le ihracat kısıtlaması getirildiğini duyurdu. Ticaret Bakanlığı'nın kararı inşaat demirinden yassı çeliğe, mermerden seramiğe kadar 54 ürün grubunu kapsıyor.
9.04.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İnsan Hakları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.