İnsansı Robot

İnsansı Robot

Son dakika insansı robot haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan insansı robot gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan insansı robot haber sayfamızda...

İnsansı Robot

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 229 insansı robot haberi bulunmuştur.
Teknoloji devleri savaşmayı bıraktı! Ortak yatırımlar
Teknoloji devleri savaşmayı bıraktı! Ortak yatırımlar Birbirleriyle kıyasıya mücadele eden hatta aile içinde rakip firmaların ürünlerini yasaklayan teknoloji devleri artık birbiri ile alışveriş yapmaya başladı. Apple yapay zeka için Google’ın Geminisi ile görüşüyor, Microsoft, Bing arama motoru için ezeli rakibi Google’a reklam veriyor.
26.03.2024 Ekonomi
Hedef 5G’ye daha yerli geçebilmek
Hedef 5G’ye daha yerli geçebilmek Teknolojide dışa bağımlılığı azaltmanın öncelikleri olduğunu belirten Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Yerlilik oranı artsın, endüstriler ve paydaşlar hazırlıklarını tamamlasın, daha sonra 5G’ye en hazır şekilde geçiş yapalım” dedi.
28.02.2024 Ekonomi
Elon Musk, şirketinin insansı robotunun tişört katladığı anları paylaştı
Elon Musk, şirketinin insansı robotunun tişört katladığı anları paylaştı Elon Musk, CEO'su olduğu Tesla şirketinin geliştirdiği Optimus isimli insansı robotun tişört katladığı anları sosyal medya hesabından paylaştı.
16.01.2024 Dünya
Elon Musk görüntüleri paylaştı! 'Optimus tişört katlıyor'
Elon Musk görüntüleri paylaştı! 'Optimus tişört katlıyor' Elon Musk, CEO'su olduğu Tesla şirketinin geliştirdiği Optimus isimli insansı robotun tişört katladığı anları paylaştı.
15.01.2024 Dünya
Tesla'nın insansı robotu Optimus'un yetenekleri geliştirildi
Tesla'nın insansı robotu Optimus'un yetenekleri geliştirildi Tesla’nın geliştirdiği insansı robot Optimus'un son versiyonu tanıtıldı.
25.09.2023 Haberler
Tesla'nın insansı robotu Optimus'un yeni görüntüleri yayınlandı
Tesla'nın insansı robotu Optimus'un yeni görüntüleri yayınlandı Tesla’nın geliştirdiği insansı robot Optimus'un en son versiyonu basınla paylaşıldı.
25.09.2023 Dünya
Depremden kurtulan ilk robot: Pepper
Depremden kurtulan ilk robot: Pepper Türkiye’de 6 Şubat’ta gerçekleşen depremlerin merkezi olan Kahramanmaraş’ta binlerce insan enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi ve yaralandı.
9.08.2023 Eğitim
Dünyanın ilk robot ressamı Lordlar Kamarası'nda sorguya çekildi
Dünyanın ilk robot ressamı Lordlar Kamarası'nda sorguya çekildi Dünyanın ilk ressam robotu diye bilinen Ai-Da, Birleşik Krallık'ın Lordlar Kamarası'nda kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.
12.10.2022 Dünya
Musk'ın gözdesi sınıfta kaldı: 'Tam bir aldatmaca ve utanç verici'
Musk'ın gözdesi sınıfta kaldı: 'Tam bir aldatmaca ve utanç verici' Milyarder Tesla CEO'su Elon Musk, "aşırı yetenekli" olacağını söylediği ve "medeniyette çığır açacağını" iddia ettiği insansı robot Optimus, yapay zeka uzmanlarından geçer not alamadığı gibi yerden yere vuruldu.
1.10.2022 Dünya
Robot sanatçı Ai-Da Venedik’te sergi açıyor
Robot sanatçı Ai-Da Venedik’te sergi açıyor Ultra gerçekçi insansı robot sanatçı Ai-Da, Venedik Bienali’nde kişisel sergisi “Metaverse'e Sıçrayış” ile yer alacak.
4.04.2022 Kültür Sanat
İnsansı robot Ameca, CES 2022'de görücüye çıktı
İnsansı robot Ameca, CES 2022'de görücüye çıktı İngiltere merkezli Engineered Arts'ın geliştirdiği insansı robot Ameca, ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen dünyadaki en büyük teknoloji fuarı olan 2022 Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES) bu hafta ilk kez halkla iletişim kurdu.
9.01.2022 Haberler
İcatlar tam gaz
İcatlar tam gaz Tüketici Elektroniği Fuarı (CES 2022) yeni icatlara sahne oluyor. Sağlığı takip eden akıllı yüzük, sinirinizi ölçen akıllı tartı, radyo dalgasıyla şarj olan TV kumandası, kapak bile açabilen insansı robot bunlar arasında.
5.01.2022 Ekonomi
Elon Musk'ın insansı robotu 'Tesla' ne kadar tehlikeli olabilir?
Elon Musk'ın insansı robotu 'Tesla' ne kadar tehlikeli olabilir? Elon Musk'ın üretmeyi planladığı insansı robotlar, teknolojik açıdan merak ve hayranlık uyandırırken, bu cihazların mahremiyet ve güvenlikle ilgili birtakım riskler oluşturabileceğine dair endişeler de bulunuyor.
12.09.2021 Teknoloji
Robotlardan korkmuyorlar! Aksine onları seviyorlar
Robotlardan korkmuyorlar! Aksine onları seviyorlar 400 yıllık bir Budist tapınağında ziyaretçiler huzurlu bahçelerde gezip, bir bardak çay içerken Budist öğretileri sıra dışı bir rahipten dinleyebiliyor: Mindar adlı bir android.
24.08.2021 Teknoloji
Tesla AI Day etkinliği düzenlendi! Tanıtılan en ilginç ürün: Tesla Bot
Tesla AI Day etkinliği düzenlendi! Tanıtılan en ilginç ürün: Tesla Bot Bir süredir beklenen ve heyecanlandıran Tesla AI Day nihayet gerçekleştirildi. Etkinlikte tanıtılan insansı robot oldukça ilginç dururken öte yandan süper bilgisayar çipinin de tanıtılması etkinliği dikkate değer hale getiriyor.
20.08.2021 Teknoloji
İnsansı Robot eğitimleri veriliyor!
İnsansı Robot eğitimleri veriliyor! Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Teknoloji Atölyesi'nde 13-15 yaş grubundaki çocukları bilim ve teknoloji çalışmalarına yönlendirmek amacıyla "İnsansı Robot" eğitimi verilmeye başlandı.
10.07.2021 Teknoloji
İnsansı robotlar nasıl yaratılıyor?
İnsansı robotlar nasıl yaratılıyor? Koronavirüs salgını sürecinde ön saflarda çalışan sağlık çalışanlarının üzerindeki baskının hafifletilmesi için robotlara olan ihtiyaç arttı.
27.06.2021 Dünya
Kovid hastalarına Grace bakacak
Kovid hastalarına Grace bakacak Hong Kong merkezli teknoloji şirketi Hanson Robotics, sağlık alanında faaliyet göstermesi için yeni bir robot prototipi geliştirdi.
10.06.2021 Dünya
Zeybek ve harmandalını bir de robottan izleyin!
Zeybek ve harmandalını bir de robottan izleyin! Yerli firmanın geliştirdiği, zeybek ve harmandalı oynayan robot büyük ilgi görüyor. Diğer halk oyunlarının da öğretileceği robot, insanların hareketlerini taklit edebiliyor. Robot, 2022’de piyasada olacak
13.03.2021 Ekonomi
2 yapay zekalı robot buluştu
2 yapay zekalı robot buluştu Facebook’un yapay zekaya ev sahipliği yapan iki robot buluştu ve hangisinin daha çok insana benzediği tartıştı.
3.11.2020 Teknoloji
Hem şaşırtıyor hem korkutuyor
Hem şaşırtıyor hem korkutuyor Robot teknolojisinin özellikle son birkaç yılda çok geliştiği bir gerçek. Ancak Disney’in ArGe bölümünün yarattığı son insansı robot, aşırı gerçekçi bakışlarıyla tüyler ürpertiyor.
2.11.2020 Teknoloji
Robot işi tamam şimdi sıra uzayda!
Robot işi tamam şimdi sıra uzayda! Konya’dan son yıllarda çıkan en ilginç girişimlerden birisi de robot üreticisi Akın Robotics...
19.10.2020 Anadolu Kaplanları
Toyota'da tarihi dönüşüm başlıyor
Toyota'da tarihi dönüşüm başlıyor Toyota, otomotiv üreticisinden 'mobilite' şirketine dönüşme yolunda atacağı adımları açıkladı. Türkiye’de de “Start Your Impossible” hareketini başlattığını duyuran şirket, bu kapsamda engellilerin, hareketleri kısıtlı kişilerin, yaşlıların ve tüm bireylerin dünya üzerinde özgürce hareket etmelerini sağlayacak ürünler sunulacağını bildirdi.
17.10.2020 Otomobil
18 metre yüksekliğindeki Gundam robotu ilk adımını attı
18 metre yüksekliğindeki Gundam robotu ilk adımını attı Japonya'nın Yokohama şehrinde 1970'lerin popüler anime dizisi 'Mobile Suit Gundam'daki robotlardan birine göre inşa edilen 18 metre yüksekliğinde, 25 ton ağırlığındaki insansı robot, uzun yıllar süren çalışmaların ardından, sonunda hareket ettirildi.
24.09.2020 Haberler
Konya'da 4 ayaklı robot insanlar için tehlikeli işlerde kullanılacak
Konya'da 4 ayaklı robot insanlar için tehlikeli işlerde kullanılacak Konya'da İnsansı Robot Fabrikası tarafından geliştirilen ve 'ARAT' ismi verilen 4 ayaklı robot, eklem ve sensörleri sayesinde etrafını algılayıp, birçok hayvansal hareketi gerçekleştirebiliyor. Akınrobotics Üretim Koordinatörü Süleyman Demir robotla ilgili olarak, "İnsanların bulunmasının tehlikeli olduğu bölgelerde birçok görevi yerine getirmek için tasarlandı ve üretildi'' dedi.
6.06.2020 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

İnsansı Robot ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.