Jeotermal

Jeotermal

Son dakika jeotermal haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan jeotermal gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan jeotermal haber sayfamızda...

Jeotermal

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.685 jeotermal haberi bulunmuştur.
BAE’den 30 milyar dolarlık yeşil enerji yatırımı yolda
BAE’den 30 milyar dolarlık yeşil enerji yatırımı yolda Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Türkiye’nin 2053 yılı için belirlediği “net sıfır emisyon” hedefi çerçevesinde, Türkiye’de yeşil enerji konusunda 30 milyar dolarlık yatırım yapacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen yılın temmuz ayında bu ülkeye gerçekleştirdiği ziyarette imzaladığı anlaşmaya ilişkin Kanun Teklifi, TBMM Dışişleri Komisyonu gündeminde yer alıyor.
14.04.2024 Ekonomi
Dr. Bayraktutan, İstanbulluların yüreğine su serpti: Zemin ve eviniz sağlamsa rahat uyuyabilirsiniz
Dr. Bayraktutan, İstanbulluların yüreğine su serpti: Zemin ve eviniz sağlamsa rahat uyuyabilirsiniz Jeoloji Mühendisi Dr. Mehmet Salih Bayraktutan, "Türkiye'nin dört bir tarafında olduğu gibi söz konusu İstanbul segmenti üzerinde, 4- 5 büyüklüğünde depremler meydana gelmesi doğaldır. İstanbul'da iddia edilen yıkıcı deprem olmayacak. İstanbul'un en büyük şansı, zeminin geoteknik dayanımı yüksek kayalardan oluşmasıdır. Zemin ve eviniz sağlamsa; rahat uyuyabilirsiniz" dedi.
9.04.2024 Haberler
Ezber bozuldu! Beklenen deprem için 'İstanbul'un en büyük şansı' dedi ve açıkladı
Ezber bozuldu! Beklenen deprem için 'İstanbul'un en büyük şansı' dedi ve açıkladı Jeoloji Mühendisi Dr. Mehmet Salih Bayraktutan, "Türkiye'nin dört bir tarafında olduğu gibi söz konusu İstanbul segmenti üzerinde, 4- 5 büyüklüğünde depremler meydana gelmesi doğaldır. İstanbul'da iddia edilen yıkıcı deprem olmayacak" dedi ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.
9.04.2024 Gündem
Derin deniz madenciliği yarışı neden hızlandı?
Derin deniz madenciliği yarışı neden hızlandı? Okyanus yüzeyinin binlerce metre altında, devasa maden yatakları bulunuyor. Bu madenlerin birçoğu, iklim değişikliğine karşı mücadelede dünyanın kritik olarak ihtiyaç duyduğu temiz enerji dönüşümü için kilit önemde.
27.03.2024 Dünya
Cevdet Yılmaz: Kalkınmamızı engellemek isteyenleri bertaraf ettik
Cevdet Yılmaz: Kalkınmamızı engellemek isteyenleri bertaraf ettik Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Yıllarca bölgenin kalkınmasını engelleyerek, refahın önüne geçenlerin bertaraf olmasıyla bu topraklar tarihiyle kültürüyle yeniden ayağa kalmaya başladı. Bölgenin kalkınmasına engel olmak isteyen tüm odaklara rağmen Son 21 yılda Ağrı’ya 84 milyar lira yatırım yaptık” dedi.
24.03.2024 Gündem
İzlanda'da aralık ayından bu yana 4. yanardağ patlaması
İzlanda'da aralık ayından bu yana 4. yanardağ patlaması İzlanda’nın Reykjanes Yarımadası’ndaki yanardağ, aralık ayından bu yana 4. kez lav ve kül püskürtürken ülkenin güneyinde acil durum ilan edildi.
17.03.2024 Haberler
Hamza Dağ Ödemiş'te tarım ve hayvancılık projelerini tanıttı! İlk yapacağı işi açıkladı
Hamza Dağ Ödemiş'te tarım ve hayvancılık projelerini tanıttı! İlk yapacağı işi açıkladı AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Hamza Dağ, Ödemiş'te projelerini tanıttığı tarım lansmanı düzenledi. Lansmana Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da katıldı.
16.03.2024 Gündem
Bakan Bayraktar: Hatay’ımızda tüm ilçelerimize doğalgazı kazandıracağız
Bakan Bayraktar: Hatay’ımızda tüm ilçelerimize doğalgazı kazandıracağız Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hatay'ın Erzin ilçesindeki Cumhur İttifakı Seçim Koordinasyon Merkezi ziyaretinde AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Öntürk'e oy isteyerek, "Hatay’ımızda da tüm ilçelerimize doğal gazı kazandıracağız. Burada en büyük görev de siz değerli halkımıza düşmektedir. Sizlere hizmet etmeye talip olan Mehmet Öntürk’e yetkiyi vererek, 15 ilçemizde hizmetlerin önünü açarak Hatay’ımızın kalkınmasını sağlayacağız" dedi.
16.03.2024 Gündem
'Köy nüfusunu tarıma döndürmeyi hedefliyoruz'
'Köy nüfusunu tarıma döndürmeyi hedefliyoruz' Yeniden Refah Partisi'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Suat Kılıç, "Ankara'nın köy nüfusu yüzde 30'dan, yüzde 6,5'e kadar geriledi. Biz işte bu köy nüfusunu yeniden tarıma döndürmeyi hedefliyoruz. Yeniden Ankara'nın köyünde tarımsal üretimi yapılabilir hale getirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
14.03.2024 Gündem
Bakan Yumaklı: Örnek olan bir ülke konumuna geldik
Bakan Yumaklı: Örnek olan bir ülke konumuna geldik Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Türkiye, ikinci yüzyılında artık hedef büyütmüş, çok daha ileri hedefler kendisine belirlemiş olan bir ülkedir. Yani örnek alan değil, örnek olan bir ülke konumuna geldik” dedi.
22.02.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Çin’den doğrudan yatırımı görmek istiyoruz
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Çin’den doğrudan yatırımı görmek istiyoruz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Daha fazla Çinli turisti Türkiye’de görmek istiyoruz. Daha fazla Çin’den doğrudan yatırımı görmek istiyoruz” dedi.
21.02.2024 Ekonomi
Zorlu Enerji'den iştirak satışı
Zorlu Enerji'den iştirak satışı Zorlu Enerji, bağlı ortaklığı "Zorlu Enerji Dağıtım"ın Palmet Enerji'ye satışına karar verdi.
14.02.2024 Ekonomi
Sürdürülebilirliğin izini süren bir kariyer... Kapadokya'daki mağaradan dünyanın zirvesine çıktı
Sürdürülebilirliğin izini süren bir kariyer... Kapadokya'daki mağaradan dünyanın zirvesine çıktı Mina Hasman ilk kez çocukluğunda bir Kapadokya gezisinde farkına vardığı sürdürülebilirliği bir yaşam biçimi haline getirmiş, mimaride dev projelere uyguluyor. Dünyanın en etkin 100 iklim lideri arasında gösterilen Hasman, "Sürdürülebilirliği bir seçenek değil, bir sorumluluk olarak görüyorum" diyor.
12.02.2024 Milliyet Executive
Meyveleri topluyor 'uçuşa' az kaldı
Meyveleri topluyor 'uçuşa' az kaldı Başlattığı yatırım hamlesinin meyvelerini bu yıl toplamaya başlamayı planlayan Alarko Topluluğu'nun, gelirlerinin yüzde 40, kârının ise yüzde 60 artması hedefleniyor. Alarko Holding CEO'su Yıldız, yıl içinde havacılık ve turizmde yeni yatırımları duyurmayı amaçlıyor.
12.02.2024 Milliyet Executive
Bakan Yumaklı: 12 ay boyunca hasat yapmak mümkün
Bakan Yumaklı: 12 ay boyunca hasat yapmak mümkün Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kentteki son programını Derince Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan Otomasyonlu Topraksız Tarım Serası Projesi’ni inceleyerek tamamladı.
2.02.2024 Ekonomi
Kayıtsız seralara düzenleme geliyor
Kayıtsız seralara düzenleme geliyor Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Bilmediğiniz, ölçemediğiniz, analiz edemediğiniz bir şeyi yönetemezsiniz” diyerek, kayıtsız seraların kayıt altına alınması için düzenleme yapacaklarını söyledi.
21.01.2024 Ekonomi
Hollanda’ya Manisa seralarından domates ihracatı
Hollanda’ya Manisa seralarından domates ihracatı Türkiye’de jeotermal kaynakları bakımından önemli bir yere sahip olan Manisa bu kaynağı tarımda da kullanarak seracılığın dünyadaki merkezi Hollanda’ya domates ihracatı gerçekleştiriyor. Manisa’nın Salihli ilçesinde bulunan tam otomasyonlu seralarda yüksek verimlilikle ihracata önemli bir katkı sağlandığını belirten Manisa Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, “Avrupa’nın birçok zor pazarlarına, kriterleri zor olan pazarlara ihracat gerçekleştiriyoruz” dedi.
16.01.2024 Ekonomi
Yanardağ patladı! Lavlar evlere ulaştı
Yanardağ patladı! Lavlar evlere ulaştı Grindavík yakınlarında sismik aktivite bir gecede yoğunlaştı, koruyucu bariyerleri aşan lavlar evleri yuttu.
15.01.2024 Haberler
Yanardağ patladı! Lavlar evlere ulaştı
Yanardağ patladı! Lavlar evlere ulaştı Grindavík yakınlarında sismik aktivite bir gecede yoğunlaştı, koruyucu bariyerleri aşan lavlar evleri yuttu.
15.01.2024 Dünya
Patronlar 2024’e Nasıl Bakıyor? Temiz enerjiye büyük yatırım
Patronlar 2024’e Nasıl Bakıyor? Temiz enerjiye büyük yatırım "Tosyalı Holding olarak ana gündemimiz sürdürülebilirlik. Güneş ve hidrojen gibi temiz enerji yatırımlarımızı daha da büyütmek istiyoruz."
8.01.2024 Milliyet Executive
Mühendis Maaşları 2024: En Düşük ve En Yüksek Mühendis Maaşı Ne Kadar?
Mühendis Maaşları 2024: En Düşük ve En Yüksek Mühendis Maaşı Ne Kadar? Günümüzün en popüler meslekleri arasında yer alan mühendislik sosyal, teknik, tarım ve ticari alanlarda bilime dayalı üretim ve geliştirme yapmaktır. Mühendisler devlette ve özel sektörlerde çalışabilir. Uzmanlık alanlarına göre görevleri değişir. Mühendis olmak isteyen pek çok kişi mühendis maaşları hakkında bilgi almak ister. En düşük ve en yüksek mühendis maaşı ne kadar? 2024 yılı mühendis maaşları hakkında detaylı bilgi için içeriğimize göz atabilirsiniz.
4.01.2024 Ekonomi
Mühendis Nedir, Ne İş Yapar? Mühendis Olmak İçin 2024 Mühendislik Bölümleri Nelerdir?
Mühendis Nedir, Ne İş Yapar? Mühendis Olmak İçin 2024 Mühendislik Bölümleri Nelerdir? Mühendislik dört ana daldan oluşur. Makine, inşaat, kimya ve elektrik alanında hizmet veren mühendisler günlük hayatta ve üretim tesislerinde kullanılabilecek sistemler geliştirir. 30'a yakın mühendislik türü bulunmaktadır ve her birinin çalışma alanı farklıdır. Mühendis nedir, ne iş yapar? Merak edenler için ayrıntılı bir şekilde derledik.
1.01.2024 Kariyer
Bakan Bayraktar hedefi açıkladı! 'Türkiye’nin en çok petrol üreten ili haline gelecek'
Bakan Bayraktar hedefi açıkladı! 'Türkiye’nin en çok petrol üreten ili haline gelecek' Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Şırnak’ta, Cumhuriyet tarihinin karadaki en büyük keşfini yaptık. 2021 yılında ve çok kısa bir süre içerisinde buradaki üretimi, bugün itibari ile 30 bin varile çıkardık. Çok kısa bir süre içerisinde, 3 ay içerisinde Şırnak, Türkiye’nin en çok petrol üreten ili haline gelecek." açıklamasında bulundu.
31.12.2023 Ekonomi
ATO Başkanı Baran'dan 'enflasyon' mesajı!
ATO Başkanı Baran'dan 'enflasyon' mesajı! Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye’de genel seçimlerin ardından uygulamaya konan para ve maliye politikalarının yılın ikinci yarısına damga vurduğunu belirterek, “2024 yılında öncelikli hedef enflasyonun düşürülmesi olacak. Bu hedef için ortaya konan politikalar yavaşlama riski ortaya çıkarsa da, bu riskleri daha iyi sonuçlara ulaşmak için geçici zorluk olarak görüp, hazırlığımızı doğru yapmamız gerekiyor. Ülkemize güveniyoruz” dedi.
29.12.2023 Ekonomi
Sanayici kapsamlı teşvik bekliyor
Sanayici kapsamlı teşvik bekliyor Dünya genelinde enerji talebi ve iklim değişikliği endişeleri artarken, yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım da artıyor.
26.12.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Jeotermal ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.